Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

17 січня 2017                                                                                  № 14/23

Про   продовження строку користування земельними

ділянками юридичним особам, фізичним особам –

підприємцям та громадянам по  Інгульському   району 

м. Миколаєва

 

         Розглянувши звернення юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, громадян, погодження з постійними  комісіями  міської  ради,  керуючись    Земельним     кодексом України, Законами України  "Про  оренду  землі", "Про  місцеве  самоврядування   в  Україні",  міська рада

 

ВИРІШИЛА:

        

         1. Продовжити строк користування раніше наданими земельними ділянками фізичним особам - підприємцям для будівництва, обслуговування капітальних будівель.

1.Фізичній особі-підприємцю Цибуленку Петру Семеновичу продовжити на 1 рік з дати прийняття рішення оренду земельної ділянки площею 1893 кв.м (кадастровий номер 4810136900:05:060:0023), залишивши її в землях громадської забудови (за функціональним призначенням – в землях комерційного використання), для обслуговування об’єкта оздоровчого центру по вул. Гмирьова,1-з.

(Висновок управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради від 04.11.2016 № 17-3766) 

Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 21.11.2016,  протокол №28, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

 

Зобов'язати землекористувачів:

- укласти  договір оренди  землі в управлінні земельних  ресурсів Миколаївської міської ради;

укласти  договір про зміни до договору оренди землі;

- одержати документи, які посвідчують право на землю в органах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно;

- у місячний строк здати розірваний договір оренди землі в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;

 у місячний строк здати державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради для внесення змін;

         - у місячний термін здати погашений державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;

- отримати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки в управлінні містобудування та архітектури Миколаївської міської ради;

- укласти договір  про пайову участь  у розвитку  інженерно- транспортної та соціальної інфраструктури в управлінні  містобудування  та архітектури  Миколаївської міської ради  відповідно до рішень міської ради від 25.08.2011 №8/22  з внесеними змінами та доповненнями рішеннями міської ради від  14.02.2013 №25/22 та від 24.07.2014 №42/22;

- після закінчення будівництва або реконструкції та введення об'єкта в експлуатацію звернутися до міської ради з клопотанням про надання земельної ділянки в користування для обслуговування об'єкта;

- забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;

- виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;

- у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об'єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або будівництва, введення об'єкта до експлуатації та реєстрації прав власності в установленому законом порядку, виготовити та здати до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради відповідну документацію із  землеустрою.

 

         2.Продовжити строк користування раніше наданими земельними ділянками юридичним особам для тимчасового розміщення споруд та малих архітектурних форм без оформлення права  власності  на нерухоме майно:

1. Приватному підприємству  "Преса-Микмедіа" продовжити на 1 рік з дати прийняття рішення оренду земельної ділянки площею 11 кв.м (кадастровий номер 4810136900:01:066:0002), яка надана рішенням міської ради від 25.06.2010 №47/46, залишивши її в землях громадської забудови (за функціональним призначенням - в землях комерційного використання), для подальшого обслуговування  кіоску "Преса" по пр. Богоявленському, поблизу житлового будинку №41, ріг вул. Театральної, без оформлення права власності на нерухоме майно.

(Висновок управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради від 22.08. 2016 № 17-2737) 

Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 21.11.2016,  протокол №28, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

 

2. Приватному підприємству "Лі-Ка Плюс" продовжити на 1 рік з дати прийняття рішення оренду земельної ділянки площею 15 кв.м (кадастровий номер 4810136900:02:002:0050), залишивши її в землях громадської забудови (за функціональним призначенням – в землях комерційного використання), для подальшого обслуговування торгового кіоску по пр. Миру, у районі ринку "Колос" поблизу магазину "Будматеріали", без оформлення права власності на нерухоме майно.

 (Висновок управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради від 31.10.2016 № 17-4970/2)

Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 21.11.2016,  протокол №28, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

 

3. Продовжити строк користування раніше наданими земельними ділянками фізичним особам – підприємцям для тимчасового розміщення споруд та малих архітектурних форм без оформлення права власності на нерухоме майно:

1.Фізичній особі-підприємцю Харченку Віктору Андрійовичу продовжити на 1 рік з дати прийняття рішення оренду земельної ділянки площею 17 кв.м (кадастровий номер 4810136900:01:051:0010), залишивши її в землях громадської забудови (за функціональним призначенням – в землях комерційного використання), для  подальшого обслуговування торгового кіоску  по вул. Південній, поблизу будинку № 39, без оформлення права власності на нерухоме майно.

 (Висновок управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради від 18.08.2016 №17-3807)

 Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 14.11.2016,  протокол №27, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

 

2.Фізичній особі-підприємцю Ткачуку Максиму Вікторовичу продовжити  на 1 рік з дати прийняття рішення оренду земельної ділянки площею 76 кв.м (кадастровий номер 4810136900:01:059:0001), залишивши її в землях громадської забудови (за функціональним призначенням – в землях комерційного використання), для  подальшого обслуговування торгового кіоску  по пр. Богоявленському ріг вул. Олійника, без оформлення права власності на нерухоме майно.

(Висновок управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради від 22.08. 2016 № 17-3372)

Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 14.11.2016,  протокол №27, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

 

Зобов'язати землекористувачів:

- укласти  договір оренди  землі в управлінні земельних  ресурсів Миколаївської міської ради;

укласти  договір про зміни до договору оренди землі;

- у місячний строк здати розірваний договір оренди землі в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;

- забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;

- виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;

- у разі необхідності проведення реконструкції чи встановлення нового об'єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або будівництва, введення об'єкта до експлуатації та реєстрації прав власності в установленому законом порядку, виготовити та здати до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради відповідну документацію із  землеустрою.

 

4.Контроль  за  виконанням  даного  рішення  покласти  на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології (Концевого), заступника міського голови Турупалова А.В.

 

Міський голова                                                                              О.Ф. Сєнкевич


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: