Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

23 грудня 2016                                                                                   № 13/27

Про внесення змін до рішення

міської ради від 28.01.2016 № 2/6

“Про створення комунальної

установи Миколаївської міської ради

“Агенція розвитку Миколаєва”

 

          З метою приведення Статуту комунальної установи Миколаївської міської ради “Агенція розвитку Миколаєва” у відповідність до вимог законодавства, згідно зі ст. 135 Господарського кодексу України, ст. 133.4 Податкового кодексу України, керуючись ст. 17 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до Статуту комунальної установи Миколаївської міської ради “Агенція розвитку Миколаєва”, затвердженого п. 2 рішення міської ради від 28.01.2016 № 2/6 “Про створення комунальної установи Миколаївської міської ради “Агенція розвитку Миколаєва”, виклавши його в новій редакції (додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства та благоустрою міста (Рєпіна).

 

Міський голова                                                                                О.Ф. Сєнкевич

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 23 грудня 2016

№ 13/27

 

СТАТУТ

КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ

МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

“АГЕНЦІЯ РОЗВИТКУ МИКОЛАЄВА”

 

 

м. Миколаїв

2016 рік

 

1. Загальні положення

 

1.1. Комунальна установа Миколаївської міської ради “Агенція розвитку Миколаєва” (надалі – Агенція розвитку Миколаєва) створена Миколаївською міською радою (надалі – Власник) як неприбуткова установа, заснована на комунальній власності і підпорядкована виконавчому комітету Миколаївської міської ради (надалі – Уповноважений орган).

1.2. У своїй діяльності Агенція розвитку Миколаєва керується Конституцією України, законами України, іншими нормативно-правовими актами, рішеннями Миколаївської міської ради, розпорядженнями міського голови, рішеннями виконавчого комітету Миколаївської міської ради та цим Статутом.

 

2. Найменування та місцезнаходження Агенції розвитку Миколаєва

 

Повне найменування: комунальна установа Миколаївської міської ради “Агенція розвитку Миколаєва”.

Скорочене найменування: КУ ММР “Агенція розвитку Миколаєва”.

Юридична адреса: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20.

 

3. Мета і завдання Агенції розвитку Миколаєва

 

3.1. Агенція розвитку Миколаєва створена з метою розробки та сприяння реалізації стратегії розвитку міста, надання аналітичної підтримки цьому процесу, залучення для проектів розвитку міста позабюджетних фінансових та інших ресурсів, інвестицій, а також налагодження партнерських відносин з містами-побратимами та донорськими організаціями.

3.2. Завданнями Агенції розвитку Миколаєва є:

3.2.1. Сприяння створенню соціально-економічних, організаційно-правових умов для ефективного відтворення, розвитку і використання науково-технічного потенціалу м. Миколаєва, забезпечення впровадження сучасних екологічно чистих, безпечних, ресурсозберігаючих технологій, виробництва і реалізації нових видів конкурентоздатної продукції, розвитку економіки м. Миколаєва.

3.2.2. Надання організаційної підтримки і координація зусиль, спрямованих на затвердження і реалізацію стратегії міста.

3.2.3. Проведення досліджень, у тому числі маркетингових, соціологічних, для визначення громадської думки, перспектив розвитку міста у цілому та окремих галузей.

3.2.4. Представлення міста на симпозіумах, конференціях, виставках, семінарах в Україні та за кордоном.

3.2.5. Розробка та впровадження методичних рекомендацій розвитку Миколаївської міської ради, її виконавчих органів, установ, підприємств та організацій комунальної форми власності.

3.2.6. Сприяння створенню сучасної інфраструктури у м. Миколаєві, організація відбору проектів для впровадження їх на підприємствах, в установах та організаціях комунальної власності м. Миколаєва, здійснення фінансової підтримки цих проектів.

3.2.7. Залучення зовнішніх, у тому числі міжнародних, коштів для фінансування програм Агенції розвитку Миколаєва та інших інвестиційних проектів.

3.2.8. Розробка та здійснення комплексу заходів передінвестиційного характеру. Розробка інвестиційних проектів. Консультаційний супровід реалізації проектів.

3.2.9. Проведення навчання державних службовців, керівників підприємств комунальної форми власності, підприємців.

3.2.10. Участь у розробленні та здійсненні комплексу заходів організаційного, фінансового, економічного і правового характеру з метою забезпечення розвитку підприємництва, підтримки малого та середнього бізнесу в інноваційній діяльності, розвитку культури та науки, позитивного впливу на зовнішнє середовище та поліпшення екології.

3.3. Відповідно до покладених завдань Агенція розвитку Миколаєва:

3.3.1. Проводить обстеження та дослідження потенційних об’єктів інвестиційної привабливості, виконує завдання щодо інформаційного забезпечення учасників інвестиційних проектів і програм на договірній основі.

3.3.2. Бере участь у підготовці проектів законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань, віднесених до її діяльності.

3.3.3. Готує висновки та пропозиції щодо доцільності залучення кредитів та інвестицій, у тому числі іноземних.

3.3.4. Забезпечує пошук потенційних інвесторів та кредиторів для вітчизняних суб’єктів господарської діяльності.

3.3.5. Організовує і проводить виставки, семінари, конференції, виставки-продажі та аукціони.

3.3.6. Організовує навчання, підвищення кваліфікації та перепідготовку спеціалістів, у тому числі працівників виконавчих органів Миколаївської міської ради, підприємств, установ, організацій комунальної форми власності.

3.3.7. Забезпечує поширення інформації та популяризацію власної діяльності та перспективних напрямків розвитку міста.

3.4. Відповідно до мети і завдань, визначених у статуті Агенції розвитку Миколаєва (надалі – Статут), Агенція розвитку Миколаєва провадить інші види діяльності, що не суперечать законодавству України, взаємодіє з органами виконавчої влади, підприємствами, установами і організаціями України та іноземних держав.

 

4. Правовий статус Агенції розвитку Миколаєва

 

4.1. У своїй діяльності Агенція розвитку Миколаєва є неприбутковою установою, керується чинним законодавством України, нормативними актами Миколаївської міської ради, виконавчого комітету та цим Статутом, здійснює некомерційну діяльність.

4.2. Агенція розвитку Миколаєва є юридичною особою відповідно до законодавства України, має самостійний баланс, поточні та інші рахунки в національній та іноземній валюті в установах Державного казначейства України, банківських установах, круглу печатку зі своїм найменуванням, а також штампи, бланки, інші реквізити.

4.3. Агенція розвитку Миколаєва набуває права юридичної особи з дня її державної реєстрації у порядку, передбаченому законодавством України.

4.4. Агенція розвитку Миколаєва не є бюджетною установою.

4.5. Агенція розвитку Миколаєва може набувати майнові та особисті немайнові права, укладати у встановленому порядку договори з підприємствами, установами, організаціями та громадянами як на території України, так і за її межами, від свого імені виступати у господарському, адміністративному та третейському суді, а також у судах інших держав.

4.6. Витрати на утримання Агенції розвитку Миколаєва здійснюються за рахунок коштів, передбачених у підпунктах 6.5.1-6.5.6 цього Статуту.

 

5. Права Агенції розвитку Миколаєва

 

5.1. Для вирішення завдань та реалізації мети своєї діяльності Агенція розвитку Миколаєва має право:

5.1.1. Взаємодіяти з органами виконавчої влади, їх консультативно-дорадчими органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями, юридичними та фізичними особами.

5.1.2. Отримувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, документи та матеріали, необхідні для провадження своєї діяльності.

5.1.3. Здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до законодавства України, мети і завдань своєї діяльності.

5.1.4. Планувати діяльність і основні напрямки розвитку відповідно до програм, затверджених Миколаївською міською радою, фінансових, економічних, науково-технічних прогнозів та пріоритетів і економічної ситуації.

5.1.5. Брати участь у міжнародних організаціях і рухах.

5.1.6. Виступати засновником та учасником спілок, асоціацій та інших об’єднань відповідно до їх статутних завдань.

5.1.7. Розробляти штатний розпис, встановлювати умови та розмір оплати праці працівників Агенції розвитку Миколаєва за погодженням з Наглядовою радою Агенції розвитку Миколаєва (надалі – Наглядова рада) у межах кошторису, затвердженого Уповноваженим органом.

5.1.8. У разі необхідності створювати комісії, координаційні, експертні, дорадчі та інші групи, проводити науково-практичні конференції та інші наукові зустрічі.

5.1.9. Здійснювати обробку баз персональних даних фізичних осіб з метою забезпечення реалізації господарських, цивільно-правових, податкових та трудових відносин у сфері бухгалтерського обліку, статистики, управління персоналом.

5.1.10. Вчиняти інші дії, що не суперечать законодавству України.

5.2. Повноваження, зазначені у підпункті 5.1.6. цього Статуту, Агенція розвитку Миколаєва може здійснювати за окремим рішенням Власника.

 

6. Майно і кошти Агенції розвитку Миколаєва

 

6.1. Майно, надане Агенції розвитку Миколаєва, є комунальною власністю і закріплено за Агенцією розвитку Миколаєва на праві оперативного управління.

6.2. Агенція володіє, користується і розпоряджається будь-якими коштами, рухомим і нерухомим майном, включаючи приміщення, транспортні засоби, кошти в національній та іноземній валюті, цінні папери, нематеріальні активи, земельні ділянки та інше майно, що передані Власником та одержані як безповоротна фінансова допомога, добровільні внески юридичних та фізичних осіб – резидентів України та юридичних та фізичних осіб – нерезидентів, міжнародна технічна і гуманітарна допомога, відповідно до законодавства.

6.3. Майно і кошти Агенції розвитку Миколаєва використовуються виключно для досягнення мети її створення та здійснення функцій, визначених статутом.

6.4. Отримані Агенцією розвитку Миколаєва доходи або їх частини не підлягають розподілу серед власників, органів управління, їх членів та працівників (крім оплати їх праці, нарахування єдиного соціального внеску), інших пов’язаних з Агенцією розвитку Миколаєва осіб.

6.5. Джерелами формування коштів та майна Агенції розвитку Миколаєва є:

6.5.1. Кошти міського бюджету м. Миколаєва, передбачені на реалізацію цільових програм і проектів згідно з чинним законодавством України.

6.5.2. Кошти та майно, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань.

6.5.3. Кошти, які надходять як компенсація вартості отриманих державних послуг, у тому числі доходи, пов’язані з основною статутною діяльністю.

6.5.4. Кошти та майно, отримані з державних або міжнародних фондів, у тому числі технічна та гуманітарна допомога.

6.5.5. Пасивні доходи у вигляді відсотків від депозитного вкладу, доходів від володіння нерухомістю, цінними паперами, роялті тощо, отримані відповідно до законодавства.

6.5.6. Інші джерела, не заборонені законодавством України.

 

7. Органи та порядок управління Агенцією розвитку Миколаєва

 

7.1. Керівництво Агенцією розвитку Миколаєва здійснює директор Агенції розвитку Миколаєва (надалі – директор).

7.2. Директор відповідає за виконання покладених на Агенцію розвитку Миколаєва завдань, результати фінансово-господарської діяльності, стан і збереження майна, переданого в оперативне управління Агенції розвитку Миколаєва.

7.3. Директор самостійно вирішує питання діяльності Агенції розвитку Миколаєва за винятком тих, що віднесені до компетенції Власника чи Уповноваженого органу.

7.4. Директор призначається на посаду міським головою. З директором укладається контракт відповідно до чинного законодавства.

7.5. Директор:

7.5.1. Подає Наглядовій раді на затвердження програми розвитку та основні напрями досліджень, а також плани діяльності та звіти Агенції розвитку Миколаєва.

7.5.2. Організує ведення бухгалтерського обліку, забезпечує своєчасне подання статистичної, бухгалтерської звітності, а також інших необхідних відомостей про роботу та стан Агенції розвитку Миколаєва.

7.5.3. Забезпечує захист відомостей, що становлять державну, службову та комерційну таємницю.

7.5.4. Забезпечує контроль виконання планів, програм, організаційно-масової та організаційно-методичної роботи установи, її структурних підрозділів, створює необхідні умови для розвитку діяльності.

7.5.5. Затверджує посадові інструкції співробітників Агенції розвитку Миколаєва.

7.5.6. Забезпечує охорону праці, протипожежну безпеку, дотримання законності та порядку в межах Агенції розвитку Миколаєва.

7.5.7. Приймає на роботу та звільняє з роботи співробітників Агенції розвитку Миколаєва, створює належні умови для підвищення їх фахового рівня, затверджує та погоджує структуру та формує штатний розпис установи, який погоджується Наглядовою радою та затверджується Уповноваженим органом.

7.6. Для виконання покладених на нього обов’язків директор має право:

7.6.1. Без доручення діяти від імені Агенції розвитку Миколаєва, репрезентувати її у всіх установах, підприємствах та організаціях незалежно від їх форм власності, підпорядкування та галузевої приналежності як в Україні, так і за кордоном.

7.6.2. Укладати угоди з юридичними та фізичними особами.

7.6.3. В установленому порядку відкривати рахунки в органах Державного казначейства України та установах банків.

7.6.4. Відповідно до чинного законодавства розпоряджатися майном і коштами Агенції розвитку Миколаєва.

7.6.5. У межах своїх повноважень видавати накази, обов’язкові для виконання всіма працівниками Агенції розвитку Миколаєва.

7.6.6. Застосовувати заходи дисциплінарного та матеріального заохочення, а також дисциплінарної відповідальності до працівників Агенції розвитку Миколаєва згідно з чинним законодавством.

7.6.7. Установлювати надбавки, доплати, премії та надавати матеріальну допомогу працівникам Агенції розвитку Миколаєва відповідно до законодавства України.

7.7. Директор може доручити вирішення окремих питань, що належать до його компетенції, керівникам структурних підрозділів Агенції розвитку Миколаєва.

 

8. Наглядова рада

 

8.1. Наглядова рада є постійно діючим органом Агенції розвитку Миколаєва, що в межах повноважень, визначених Власником, контролює діяльність Агенції розвитку Миколаєва.

8.2. Термін повноважень членів Наглядової ради становить два роки.

8.3. Члени Наглядової ради виконують свої обов’язки на громадських засадах (безоплатно).

8.4. Персональний склад Наглядової ради у кількості не менше семи членів затверджується рішенням Уповноваженого органу.

8.5. Пропозиції щодо персонального складу Наглядової ради можуть надавати міський голова та депутати Миколаївської міської ради.

8.6. Член (голова) Наглядової ради не може бути співробітником Агенції розвитку Миколаєва.

8.7. Одна й та сама особа може призначатися до Наглядової ради неодноразово.

8.8. Член Наглядової ради повинен виконувати свої обов’язки особисто.

8.9. Організаційною формою роботи Наглядової ради є засідання, які проводяться за необхідності, але не рідше одного разу на квартал. Позачергові засідання Наглядової ради скликають її голова, а також директор Агенції розвитку Миколаєва на вимогу будь-кого з членів Наглядової ради. Засідання Наглядової ради можуть проводитися лише шляхом особистої присутності членів Наглядової ради.

8.10. Наглядова рада правомочна приймати рішення, якщо в її засіданні бере участь не менш як 2/3 від її персонального складу.

8.11. Рішення Наглядової ради приймаються на її засіданнях шляхом відкритого голосування простою більшістю від членів Наглядової ради, що беруть участь в засіданні. Рішення оформляються протоколом, який підписує голова Наглядової ради. Рішення Наглядової ради є обов’язковими до виконання всіма посадовими особами Агенції розвитку Миколаєва.

8.12. Матеріально-технічне та організаційне забезпечення діяльності Наглядової ради здійснює Агенція розвитку Миколаєва.

8.13. Наглядова рада:

8.13.1. Погоджує організаційну структуру Агенції розвитку Миколаєва.

8.13.2. Затверджує програми розвитку та основні напрями досліджень Агенції розвитку Миколаєва, контролює їх виконання.

8.13.3. Затверджує плани діяльності Агенції розвитку Миколаєва та звіти про їх виконання, контролює виконання планів.

8.13.4. Заслуховує інформаційні доповіді директора про діяльність Агенції розвитку Миколаєва.

8.13.5. Попередньо розглядає питання, що подаються Агенцією розвитку Миколаєва на розгляд Миколаївської міської ради.

8.13.6. Здійснює контроль за фінансуванням цільових програм та проектів, а також використанням майна Агенції розвитку Миколаєва, погоджує річний бюджет (кошторис), річні баланси та фінансові звіти Агенції розвитку Миколаєва.

8.13.7. Ініціює у разі необхідності проведення позапланових ревізій або аудиторських перевірок фінансово-господарської діяльності Агенції розвитку Миколаєва, аналізує їх результати.

8.14. Для здійснення покладених на неї повноважень Наглядова рада має право:

8.14.1. Отримувати інформацію про діяльність Агенції розвитку Миколаєва, зокрема отримувати копії всіх договорів, укладених від імені Агенції розвитку Миколаєва, наказів директора та інших вхідних, вихідних і внутрішніх документів.

8.14.2. Вимагати у будь-який час та з будь-якого приводу звіти та пояснення від директора щодо його службової діяльності.

8.14.3. Скасовувати будь-які рішення директора, якщо вони прийняті з порушенням законодавства або цього Статуту та можуть заподіяти шкоду Агенції розвитку Миколаєва, або суперечать цілям її діяльності.

8.14.4. Висловлювати недовіру директору Агенції розвитку Миколаєва.

 

9. Облік і звітність

 

9.1. Агенція розвитку Миколаєва веде бухгалтерський облік результатів своєї діяльності відповідно до законодавства України.

9.2. Фінансові результати діяльності Агенції розвитку Миколаєва визначаються на підставі річного бухгалтерського балансу.

9.3. Агенція розвитку Миколаєва подає до контролюючих органів звітність в обсягах та терміни, передбачені законодавством України.

9.4. Директор несе персональну відповідальність за додержання порядку ведення та достовірність обліку і статистичної звітності.

9.5. Агенція розвитку Миколаєва зобов’язана приймати та виконувати доведені до неї у встановленому законодавством порядку завдання і враховувати їх при формуванні завдань, визначенні перспектив свого економічного і соціального розвитку.

 

10. Ліквідація та реорганізація Агенції розвитку Миколаєва

 

10.1. Припинення діяльності Агенції розвитку Миколаєва здійснюється через її реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) або ліквідацію за рішенням Власника чи рішенням суду.

10.2. Ліквідацію Агенції розвитку Миколаєва здійснює ліквідаційна комісія, яку утворює Власник. Порядок і терміни проведення ліквідації, а також термін заяви претензій кредиторами визначаються відповідно до вимог чинного законодавства.

10.3. З часу призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження щодо управління Агенцією розвитку Миколаєва. Ліквідаційна комісія складає ліквідаційний баланс і подає його на затвердження органу, який прийняв рішення про ліквідацію.

10.4. У разі ліквідації Агенції розвитку Миколаєва його активи, що залишились після задоволення претензій кредиторів, повинні бути передані Власнику.

10.5. У разі реорганізації Агенції розвитку Миколаєва його права та обов’язки переходять до правонаступника.

10.6. Агенція розвитку Миколаєва вважається реорганізованою або ліквідованою з часу внесення відповідного запису до державного реєстру.

 

11. Зміни і доповнення до Статуту Агенції розвитку Миколаєва

 

11.1. Зміни і доповнення до цього Статуту вносяться у тому ж порядку, яким затверджено цей Статут, і є його невід’ємною частиною.

11.2. Агенція розвитку Миколаєва у п’ятиденний термін повідомляє орган, що провів реєстрацію, про зміни, які сталися в установчих документах, для внесення необхідних змін до державного реєстру.

______________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: