Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

11 квітня 2016                                                                                                             № 300

Про створення прийомної сім’ї та

влаштування на спільне проживання

та виховання

 

            Розглянувши заяву про створення прийомної сім’ї та влаштування на спільне проживання та виховання встановлено наступне.

 

            З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дитини, позбавленої батьківського піклування, шляхом влаштування її на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 №565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 №81, ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», наказу Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини від 18.06.2008 №82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання», Указу Президента України від 16.12.2011 №1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради від 28.03.2016 №348/22.03-04/03 про можливість створення прийомної сім’ї, керуючись пп.2 п.«б» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

            1. Створити на базі родини прийомну сім’ю.

            2. З 11.04.2016 влаштувати до прийомної сім’ї для спільного проживання і виховання дитину, позбавлену батьківського піклування,

            3. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомної дитини відповідно до  п. 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565.

            4. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради (Шамаріній) підготувати договір про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання а також за виконанням прийомною матір’ю умов укладеного договору; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання прийомної дитини.

5. Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Гончарук) закріпити за прийомною сім’єю соціального працівника; забезпечити соціальне супроводження, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї, та подавати до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

6. Доручити департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко) проводити фінансування департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Бондаренка) для здійснення видатків за рахунок субвенції з державного бюджету.

            7. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Бондаренко) призначення і виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення прийомній матері у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати на дитину, грошове забезпечення прийомній матері щомісячно       до 20 числа.

            8. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради  (Дергуновій) закріпити дільничного лікаря за дитиною; забезпечити проходження двічі на рік медичного огляду; здійснення диспансерного нагляду; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікарів.

            9. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради (Деркач) забезпечити право дитини на здобуття освіти; подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку та знань дитини, наявність шкільного приладдя, сезонного одягу, відвідування дитиною гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь прийомної матері у вихованні дитини тощо.

            10. Доручити управлінню у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради (Соколику) забезпечення прийомної дитини пільговим оздоровленням.

11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Шевченка Є.В.

 

Міський голова                                                                                О.Ф. Сєнкевич

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: