Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

27 січня 2004                                                          № 98

Про  затвердження  процедур 

екологічного   менеджменту  

у  виконавчих  органах 

міської  ради

 

        Згідно з рішенням міськвиконкому від 21.03.03 № 293 “Про затвердження процедур екологічного менеджменту і подальше впровадження схеми екологічного менеджменту та аудиту (EMAS) у виконавчих органах міської ради” були розроблені процедури екологічного менеджменту відділів: організації  торговельної діяльності та послуг населенню, координації підприємницької діяльності, легкої та переробної промисловості, координації роботи ринків та  комплексів торговельних павільйонів.

З метою подальшого удосконалення екологічної діяльності виконавчих органів міської ради,  керуючись статтею 19 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, п.п.2 п.”а” ч.1 статті 33 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та рішенням міської ради від 14.12.01 № 36/29 “Про хід виконання рішення  міської ради від 10.12.99 № 15/5 “Про Концепцію екологічного розвитку м.Миколаєва в ХХІ столітті”,  виконком  міської  ради

 

ВИРІШИВ:

 

1.Затвердити процедури екологічного менеджменту відділів: організації  торговельної діяльності та послуг населенню; координації роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів;  координації підприємниць-кої  діяльності,  легкої  та  переробної  промисловості  (додаються).

2.Керівникам вищезазначених підрозділів прийняти їх до виконання.

3.Перший внутрішній аудит прийнятих процедур екологічного менеджменту у вищезазначених    відділах  провести  в березні 2005 року.

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на  першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бушина  В.М.

 

Міський голова                                      В.Д.Чайка

 

Затверджено

рішенням виконкому

міської ради

від_27 січня 2003

№_98

 

ПРОЦЕДУРИ

екологічного  менеджменту   відділу  організації  торговельної

діяльності  та  послуг  населенню

 

Діяльність:  видача та вилучення дозволів на експлуатацію підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, контроль за їх належною  експлуатацією, координація діяльності районних служб

Процедура 1. При видачі дозволів на експлуатацію підприємств торгівлі, громадського харчування виставляти вимоги щодо режиму роботи, забезпечення приміщення шумовою ізоляцією, торговельним обладнанням. 

Процедура 2. При видачі висновків  щодо можливості розміщення  об’єктів для отримання дозволу на переведення  житлових приміщень у нежитлові вносити пропозиції по недопущенню розміщення підприємств громадського харчування і магазинів з кафетеріями в багатоквартирних будинках.

Процедура 3. Брати участь  у  державних   технічних комісіях щодо  прийняття  до експлуатації   об’єктів громадського харчування і торгівлі.

Процедура 4. При  вилученні дозволів на розміщення підприємств торгівлі, громадського харчування та у разі їх відсутності взаємодіяти з державними органами контролю та правоохоронними органами.

 

Діяльність: Розгляд скарг і заяв громадян, звернень споживачів з питань експлуатації  підприємств торгівлі та громадського харчування.

Процедура 1. Поновлювати комп’ютерну базу  даних  по скаргах мешканців міста, що надійшли до міськвиконкому та органів СЕС, з питань перевищення підприємствами торгівлі та громадського харчування нормативів шуму.

Процедура 2. Аналізувати базу даних щодо причин перевищення  підприємствами торгівлі та громадського харчування нормативів шуму, вжитих заходів та їх ефективності. Враховувати результати аналізу бази даних при видачі дозволів на експлуатацію підприємств торгівлі і громадського харчування.

Процедура 3. Поновлювати моніторинг ефективності вжитих заходів по  скаргах  населення  з питань перевищення підприємствами торгівлі і громадського харчування нормативів шуму (за телефоном  або письмово).

_____________________________________________

                   

                                                           Затверджено

рішенням виконкому

міської ради

від_27 січня 2003_

         №_98

 

ПРОЦЕДУРИ

екологічного  менеджменту  відділу координації роботи ринків та  комплексів торговельних павільйонів

 

Діяльність:  заходи щодо  розвитку мережі ринків

Процедура 1.  При розгляді  пропозицій і варіантів розміщення нових ринків інформувати відділ охорони навколишнього природного середовища  й консультуватися з ним.

Процедура 2. При видачі дозволів на експлуатацію ринків контролювати наявність погодження відділу охорони навколишнього природного середовища і висновку державної  екологічної експертизи.

 

Діяльність: контроль роботи ринків  і взаємодія з  їх адміністраціями щодо  дотримання правил торгівлі та  санітарного стану

Процедура 1. Контролювати   відсутність  торгівлі  молоком,  соняшни- ковою олією та іншими харчовими  продуктами  у вторинній  ПЕТ-тарі.

Процедура 2. Щорічно в лютому  отримувати звіти ринків про кількість  розділених (по видах) і загальній кількості  відходів по кожному  ринку міста з найменуванням підприємств, які  займалися збором та вивозом відходів з ринків.

Процедура 3. Щорічно в березні  направляти до відділу охорони навколишнього природного середовища  інформацію про кількість розділених (по видах) і загальній кількості відходів  по кожному ринку міста з найменуванням підприємств, які  займалися збором і вивозом відходів з ринків.

Процедура 4. Контролювати роздільний збір  використаних ПЕТ-пляшок на ринках.

 

Діяльність:  робота з громадською думкою

Процедура 1. При інформуванні населення про хід і перспективи розвитку мережі ринків,  роз’яснювати  екологічну сторону питання.

 

______________________________________________

 

Затверджено

рішенням виконкому

міської ради

від_27 січня 2003

          №_98

 

 

ПРОЦЕДУРИ

екологічного менеджменту  відділу координації  підприємницької діяльності,  легкої  та  переробної  промисловості

 

Діяльність: сприяння розвитку малого бізнесу і підприємництва, здійснення  заходів щодо розширення  і вдосконалення мережі підприємств легкої та переробної промисловості

Процедура 1. Сприяти розширенню і вдосконаленню мережі  приймальних пунктів  по збору відходів  пластмаси,  зокрема  ПЕТ-пляшок.

Процедура 2. Координувати діяльність виробників напоїв у ПЕТ-пляшках, а також малий бізнес і підприємництво в частині збору й переробки використаних ПЕТ-пляшок.

Процедура 3. Сприяти АТ “Миколаївський пивзавод “Янтар” та іншим підприємствам у проведенні  рекламних й інших акцій щодо збору своїх використаних ПЕТ-пляшок.

Процедура 4. Щорічно інформувати відділ охорони навколишнього природного середовища про підприємства, зареєстровані по видах діяльності “збір та переробка  відходів”,  і місця розташування  їх приймальних пунктів. 

Процедура 5.Консультуватися з питань екологічних аспектів діяльності відділу з відділом охорони навколишнього природного середовища (постійно).

 

Діяльність: організація парковок, автостоянок, АЗС, СТО, видача дозволів  і контроль за їх експлуатацією

Процедура 1. Контролювати КП “Таймсет”  щодо наявності  на   автостоянках та парковках вимог по запобіганню забрудненню навколишнього середовища нафтопродуктами.

Процедура 2. Рекомендувати  КП “Таймсет”  включати до договорів  з орендаторами  парковок і автостоянок  вимоги щодо запобігання забрудненню навколишнього середовища нафтопродуктами.

Процедура 3. Сприяти розширенню і вдосконаленню мережі автостоянок і парковок з повним задоволенням попиту населення з  одночасним  запобіганням забрудненню  навколишнього середовища нафтопродуктами.

 

__________________________________________

  

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: