Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

14 червня 2011                                                                                    № 78рк

 

Про затвердження структури департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської

міської ради та положень про його структурні

підрозділи

ВН.ЗМ.

ВН.ЗМ.

ВН.ЗМ.

ВН.ЗМ.

 

   На виконання рішень Миколаївської міської ради від 27.01.11 №3/10

«Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради» від 21.04.11 №5/3 «Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради», керуючись п.п. 19,20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

Затвердити структуру департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (додається).

Затвердити положення про структурні підрозділи департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (додаються).

Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

Міський голова                                                                                  В.Д. Чайка

            

                                                                                                                    Затверджено

                                                                                              розпорядженням

                                                                                          міського голови

                                                                                             від 14 червня 2011

                                                                                                           № 78рк

 

Структура департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна кількість

(одиниць)

Директор департаменту

1

Заступник директора департаменту з фінансових питань

1

Заступник директора департаменту з соціальних питань

1

Заступник директора департаменту

2

Відділ бухгалтерського обліку, фінансування та звітності

12

Контрольно-ревізійний відділ

6

Відділ з питань кадрової роботи та юридичного забезпечення

3

Відділ контролю та розгляду звернень

6

Загальний відділ

5

Управління праці

19

Управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району

38

Управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району

40

Управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району

35

Управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району

26

 

Затверджено

розпорядженням

міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ бухгалтерського обліку, фінансування та звітності  департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1.Загальні положення

1.1. Відділ бухгалтерського обліку, фінансування та звітності (далі-відділ) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі-департамент).

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства фінансів, іншими нормативно-правовими актами, що регламентують бюджетні відносини і фінансово-господарську діяльність департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, розпорядженнями міського голови, рішеннями Миколаївської міської ради і її виконавчого комітету, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, цим положенням, а також іншими нормативно – правовими актами.

1.3. Відділ підпорядковується безпосередньо заступнику директора департаменту з фінансових питань, йому підзвітний та підконтрольний.

1.4. Начальник відділу призначається на посаду та звільняється з посади міським головою за погодженням  Управління   Державного   казначейства   у

м. Миколаєві з дотриманням вимог чинного законодавства.

1.5. У разі тимчасової відсутності начальника відділу (відрядження, відпустки, тимчасової втрати працездатності тощо) виконання його обов’язків покладається на заступника начальника відділу.

1.6. Усі працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою відповідно до вимог чинного законодавства.

2.  Основні завдання

Основними завданнями відділу є:

Ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності департаменту та складення звітності.

Відображення у документах достовірної та у повному обсязі інформації про господарські операції i результати діяльності, необхідної для оперативного управління бюджетними призначеннями (асигнуваннями) та фінансовими і матеріальними ресурсами.

Забезпечення дотримання бюджетного законодавства при взятті бюджетних зобов’язань, своєчасного подання на реєстрацію таких зобов’язань, здійснення платежів відповідно до взятих бюджетних зобов’язань, достовірного та у повному обсязі відображення операцій у бухгалтерському обліку та звітності.

Забезпечення контролю за наявністю i рухом майна, використанням фінансових і матеріальних ресурсів відповідно до затверджених нормативів i кошторисів.

Запобігання виникненню негативних явищ у фінансово-господарській  діяльності, виявлення i мобілізація внутрішньогосподарських резервів.

Розподіляє виділені кошти установам нижчого рівня.

3. Основні функції

З метою виконання покладених завдань відділ:

Веде бухгалтерський облік відповідно до діючих положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі, а також інших нормативно-правових актів щодо ведення бухгалтерського обліку, у тому числі з використанням уніфікованої автоматизованої системи бухгалтерського обліку та звітності.

Складає на підставі даних бухгалтерського обліку фінансову та бюджетну звітність, а також державну статистичну, зведену та іншу звітність (декларації) в порядку, встановленому законодавством.

Здійснює поточний контроль за дотриманням бюджетного законодавства при взятті бюджетних зобов’язань, їх реєстрації в Управлінні Державного казначейства м. Миколаєва  та здійсненням платежів відповідно до взятих бюджетних зобов’язань.

Своєчасно подає звітність.

Своєчасно та у повному обсязі перераховує отримувачам суми допомог, пільг, компенсацій, податки і збори (обов’язкові платежі) до відповідних бюджетів.

 Забезпечує дотримання вимог нормативно-правових актів щодо:

- використання фінансових, матеріальних та інформаційних ресурсів під час прийняття та оформлення документів щодо проведення господарських операцій;

 інвентаризації необоротних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів, розрахунків та інших статей балансу.

Проводить аналіз даних бухгалтерського обліку та звітності, у тому числі зведеної звітності, щодо причин зростання дебіторської та кредиторської заборгованості, розробляє та здійснює заходи щодо стягнення дебіторської та погашення кредиторської заборгованості.

Забезпечує:

- дотримання порядку проведення розрахунків за товари, роботи та послуги, що закуповуються за бюджетні кошти;

- повноту та достовірність даних підтвердних документів, які формуються та подаються в процесі казначейського обслуговування;

 - зберігання та оформлення первинних документів та облікових регістрів, які є підставою для відображення у бухгалтерському обліку операцій та складення звітності, а також звітності.

3.9. Розробляє та забезпечує вжиття заходів щодо дотримання та підвищення рівня фінансово-бюджетної дисципліни працівників відділу та працівників бухгалтерських служб департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради ,які підпорядковані департаменту.

3.10. Здійснює заходи щодо усунення порушень і недоліків, виявлених під час контрольних заходів, проведених державними органами, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства.

Здійснює контроль за використанням фонду оплати праці та встановлення посадових окладів.

Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

заступник начальника відділу

1

головний спеціаліст

10

  5. Права

Відділ має право:

5.1. Представляти департамент в установленому порядку з питань, що відносяться до компетенції бухгалтерської служби, в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, фондах загальнообов’язкового державного соціального страхування, підприємствах, установах та організаціях незалежно від форми власності.

5.2. Встановлювати обґрунтовані вимоги до порядку оформлення і подання до відділу структурними підрозділами департаменту первинних документів для їх відображення у бухгалтерському обліку, а також здійснювати контроль за їх дотриманням.

5.3. Одержувати від структурних підрозділів департаменту та підпорядкованих установ необхідні відомості, довідки та інші матеріали, а також пояснення до них.

5.4. Вносити директору департаменту пропозиції щодо удосконалення порядку ведення бухгалтерського обліку, складення звітності, здійснення поточного контролю, провадження фінансово-господарської діяльності.

6. Відповідальність

Відділ несе персональну відповідальність за:

6.1. Невірне оформлення документів і несвоєчасне їх подання для  відображення на рахунках бухгалтерського обліку, звітності, заявок на  фінансування, а також  за недостатність наданих матеріалів (несуть відповідальність особи, які склали та підписали ці документи).

6.2. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.3.  Невчасне і неналежне виконання покладених на відділ завдань.

6.4. Невикористання в повній мірі наданих прав.

6.5. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.6. Невиконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів із запобігання нещасним випадкам, а також за несвоєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків.

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

_______________________________________________________________

 Затверджено

розпорядженням

міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про контрольно-ревізійний відділ

департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

1. Загальні положення

 Контрольно-ревізійний відділ (далі – відділ) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, рішеннями міської ради і виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, цим Положенням та іншими нормативними актами.

Відділ підпорядкований заступнику директора департаменту праці та соціального захисту населення з фінансових питань.

Відділ очолює начальник, який є посадовою особою місцевого самоврядування та призначається на посаду і звільняється з неї міським головою у порядку, визначеному чинним законодавством.

Основні завдання

Основними завданнями відділу є:

2.1. Здійснення перевірок за додержанням вимог законодавства при призначенні всіх видів соціальних допомог та компенсацій, наданні пільг ветеранам війни та праці, особам, які мають статус «діти війни», ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ, громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, та інші, реалізації політики держави в сфері соціального захисту інвалідів у районних управліннях соціальних виплат і компенсацій департаменту.

2.2. Здійснення контролю за виплатою всіх видів соціальних допомог та пільг, правильністю проведення відрахувань із соціальних допомог та виплати допомоги на поховання.

2.3. Контроль за цільовим використанням бюджетних коштів, передбачених на соціальний захист населення.

Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

3.1. Здійснює нагляд за призначенням, перерахунком та виплатою всіх видів соціальних допомог та пільг.

3.2. Здійснює нагляд за дотриманням законодавства при виплаті всіх видів соціальних допомог та пільг.

3.3 Здійснює контроль за правильністю надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми, щомісячної грошової допомоги малозабезпеченій особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним, субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, інших допомог та компенсаційних виплат, цільовим використанням коштів державного бюджету, спрямованим на відповідну мету.

3.4.Здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій з питань, що належать до компетенції відділу, вживає відповідних заходів до усунення причин, які викликають скарги.

3.5.Перевіряє достовірність та повноту інформації про доходи і майновий стан осіб, які входять до складу сім'ї, що звертається за призначенням державної соціальної допомоги

3.6.Проводити вибіркові перевірки особових справ одержувачів державної соціальної допомоги за рішенням керівника відповідного органу праці та соціального захисту населення або його заступника.

3.7.Складає акти за підсумками перевірки з висновками щодо правильності призначення державної соціальної допомоги.

3.8.Здійснює моніторинг призначення та виплати державної соціальної допомоги і проводить аналіз причин порушення законодавства з питань надання державної соціальної допомоги.

3.9.Приймає участь у формуванні бази даних про осіб, які одержують державну соціальну допомогу.

3.10.Готує у разі потреби позови до судових органів щодо стягнення надміру виплаченої та наданої з порушенням законодавства державної соціальної допомоги.

3.11.Готує пропозиції щодо припинення надання державної соціальної допомоги, позбавлення права на продовження строку її надання, зменшення розміру допомоги у випадках, передбачених законодавством.

3.12.Надає фізичним та юридичним особам консультації та рекомендації з питань призначення державної соціальної допомоги.

3.13.Проводить роз'яснювальну роботу в місті, у тому числі у засобах масової інформації, з питань надання державної соціальної допомоги.

3.14.Співпрацює з місцевими органами державної служби зайнятості, державними органами нагляду за охороною праці, профспілковими та громадськими організаціями у вирішенні питань соціального захисту населення.

3.15.Виконує інші обов'язки відповідно до законодавства.

4. Структура відділу

До складу відділу  входять:

начальник відділу

1

державний соціальний інспектор

5

 

5.Права

Відділ має право:

проводити обстеження умов життя заявника (за його згодою) з метою визначення складу сім`ї, ступеня нужденності та можливостей знаходження додаткових джерел для її існування шляхом опитування осіб, які входять до складу сім’ї;

відвідувати місце роботи осіб, які входять до складу сім’ї, для проведення перевірки відомостей про їх доходи;

робити запити та безоплатно отримувати від органів державної податкової служби, органів Державтоінспекції, бюро технічної інвентаризації, органів державної контрольно-ревізійної служби, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для проведення перевірок достовірності даних, отриманих від осіб, які входять до складу сім`ї, що звертається за призначенням державної соціальної допомоги та необхідних для виконання покладених на відділ завдань;

брати участь у здійсненні моніторингу соціальних проблем регіону та вносити до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування пропозиції щодо поліпшення соціального захисту населення у регіоні, вирішення питань соціального захисту окремих категорій громадян та сімей з урахуванням регіональних особливостей;

вимагати в установленому порядку від районних управлінь соціальних виплат і компенсацій департаменту усунення виявлених порушень чинного законодавства;

- складати акти про результати перевірок.

6.Відповідальність

Відділ несе відповідальність за:

6.1. Неякісне та несвоєчасне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2. Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5.Виконання  вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7. Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

 Затверджено

                розпорядженням

                міського голови

                від 14 червня 2011

                № 78рк

  

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ з питань кадрової роботи та юридичного забезпечення

департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

1.1.      Відділ з питань кадрової роботи та юридичного забезпечення (далі-відділ) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

1.2.      Відділ у своїй роботі керується Конституцією та Законами України,
Указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України,
наказами та іншими нормативними актами Міністерства
соціальної політики України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради,  цим Положенням,а також іншими нормативно – правовими актами.

1.3.Керівництво відділом здійснює начальник відділу, який
призначається та звільняється з посади міським головою відповідно до вимог чинного законодавства.

2. Основні завдання

2.1.      Організація і здійснення кадрової та правової роботи, в основу якої
покладено принцип демократичного добору і просування по службі кадрів за
діловими якостями та професійною компетентністю, заохочення їх до
службової кар'єри, реалізація єдиної державної політики з питань служби в
органах місцевого самоврядування.

2.2.      Забезпечення підвищення кваліфікації та підготовки кадрів
працівників департаменту, організація правової роботи, спрямованої на
правильне застосування, неухильне додержання та запобігання невиконанню
вимог актів законодавства, інших нормативних документів департаментом, а
також їх керівниками та працівниками під час виконання покладених на них
завдань і функціональних обов'язків.

3. Основні функції

3.1. Забезпечує реалізацію державної політики з питань кадрової служби в апараті департаменту та підпорядкованих управліннях, узагальнює практику роботи з кадрами, вносить директору департаменту пропозиції щодо її вдосконалення.

3.2.      Розробляє річні плани роботи з кадрами, формує замовлення на
підготовку і перепідготовку кадрів.

            3.3.Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує державну статистичну звітність з кадрових питань, аналізує якісний склад посадових осіб місцевого самоврядування, керівників та працівників підпорядкованих управлінь.

            3.4.Здійснює організаційно-методичне керівництво   формуванням кадрового резерву і контролює виконання особистих річних планів.

            Вивчає ділові якості осіб, які претендують на зайняття посад посадових осіб місцевого самоврядування, попереджує їх про встановлені законодавством обмеження у прийнятті на службу в департаменті відповідно до вимог законодавства.

            3.5.Приймає від претендентів на посади посадових осіб місцевого самоврядування відповідні документи та надає їх на розгляд конкурсній комісії, здійснює заходи щодо організації конкурсу.

3.6.      Готує разом з відповідними управліннями документи для
організації стажування, здійснює контроль за його проведенням.

            3.7.Готує документи про призначення на посади та звільнення з посад працівників департаменту.

3.8.Оформлює документи про прийняття Присяги та присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування, вносить про це записи до трудових книжок, особових справ.

3.9.      Обчислює стаж роботи та служби в органах місцевого
самоврядування, здійснює контроль за встановленням надбавок за вислугу
років.

            3.10.Складає графіки щорічних відпусток працівників управління та контролює надання відпусток відповідної тривалості.

Готує документи для продовження терміну перебування на службі в органах місцевого самоврядування та призначення пенсій працівникам департаменту.

Готує документи для заохочення та нагородження працівників, веде відповідний облік.

3.13.    У межах своєї компетенції здійснює заходи для забезпечення
трудової дисципліни, оформлює документи, пов'язані з проведенням
службового розслідування та застосуванням заходів дисциплінарного впливу.

3.14.    Формує і зберігає особисті справи працівників департаменту, здійснює роботу, пов'язану із заповненням, обліком і зберіганням трудових книжок.

3.15. Оформлює листки тимчасової непрацездатності, оформлює та видає довідки з місця роботи працівникам департаменту.

3.16.У межах своєї компетенції бере участь у розробленні структури департаменту та штатного розпису, контролює розроблення посадових інструкцій в управліннях соціальних виплат і компенсацій.

Здійснює організаційне забезпечення роботи атестаційної комісії та контролює проведення атестації в управліннях.

Здійснює контроль за дотриманням посадовими особами місцевого самоврядування Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" та інших актів законодавства з питань кадрової роботи та служби в органах місцевого самоврядування.

Здійснює облік військовозобов'язаних та бронювання
військовозобов'язаних в департаменті.

            3.20.Проводить іншу роботу, пов'язану із застосуванням законодавства про працю та службу в органах місцевого самоврядування.

3.21.Забезпечує підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації кадрів.

3.22.Організовує та забезпечує правильне виконання актів законодавства інших нормативних актів і документів, подає керівництву пропозиції щодо вирішення правових питань.

3.23. Перевіряє відповідність законодавству проектів наказів інших
актів, що подаються на підпис керівнику департаменту.

            3.24. Бере участь у підготовці, укладенні господарських договорів з іншими підприємствами, установами та організаціями, дає правову оцінку їх проектам.

3.25.Організовує претензійну і веде позовну роботу; представляє у встановленому законодавством порядку інтереси департаменту в судах, інших органах під час розгляду правових питань і спорів; дає правову оцінку претензіям, що пред'явлені департаменту у зв'язку з порушенням його майнових прав і законних інтересів.

3.26.Аналізує наслідки розгляду претензій, позовів і судових справ, вносить керівнику департаменту пропозиції щодо удосконалення правового забезпечення господарської діяльності.

3.27. Організовує і проводить роботу, пов’язану із підвищенням рівня правових знань працівників департаменту,  інформує про законодавство, роз'яснює існуючу практику його застосування, дає консультації з правових питань.

4. Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

головний спеціаліст

2

 

5. Права

Відділ має право:

5.1.      Вносити на розгляд директору департаменту пропозиції щодо
вдосконалення роботи управлінь   з питань, що стосуються їх діяльності та
поліпшення роботи підрозділів.

5.2.      Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб
департаменту та підрозділів документи, необхідні для виконання покладених на
відділ функцій.

5.3.      Брати участь у нарадах, що проводяться в департаменті.

5.4.      Перевіряти і контролювати дотримання правил внутрішнього
розпорядку, вимог законодавства про працю та службу в департаменті.

            5.5.Користуватися приміщенням, телефонним зв'язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними місцями зберігання документів, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами з питань кадрової, правової роботи та служби в органах місцевого самоврядування.

6. Відповідальність

Відділ несе відповідальність за:

Невиконання покладених на нього завдань і здійснення своїх функцій.

Розголошення інформації, що складає службову таємницю.

6.3.      Порушення норм обмежень, пов'язаних з прийняттям на службу в
органи місцевого самоврядування та її проходженням.

6.4.      Достовірність наданої інформації до установ, організацій.

6.5.      Несе відповідальність за стан охорони праці та дотримання техніки
безпеки.

6.6. Несе відповідальність за правопорушення, вчинені в процесі здійснення своєї діяльності.

6.7. Несе відповідальність за порушення внутрішнього трудового розпорядку департаменту.

7. Заключні положення

7.1.Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків.

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

_______________________________________________________________

 

Затверджено

розпорядженням 

міського голови

від 14 червня 2011

№  78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ контролю та розгляду звернень департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положенні

            1.1. Відділ контролю та розгляду звернень (далі-відділ) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі-департамент).

            1.2. Відділ у своїй роботі керується Конституцією України та законами України, Указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами та іншими нормативними документами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департамент паці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

2. Основні завдання

2.1 Здійснює контроль за своєчасним розглядом звернень громадян та виконанням розпорядчих документів структурними підрозділами департаменту, інформує директора департаменту про хід їх виконання.

2.2. Здійснює контроль за наданням інформації структурними підрозділами департаменту, узагальнює інформацію та своєчасно надає узагальнену інформацію вищестоящим органам.

2.3. Організовує особистий прийом директора департаменту та його заступників.

3. Основні функції

3.1. Своєчасно направляє документи на виконання згідно з резолюцією директора департаменту.

3.2. Веде діловодство щодо звернень громадян та розпорядчих документів, які надходять до департаменту.

3.3. Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує  статистичну звітність з питань контролю за розпорядчими документами  та зверненнями громадян.

3.4. Готує та систематично надає відповідним структурним підрозділам департаменту письмові нагадування-попередження про закінчення термінів виконання документів.

3.5. Інформує директора департаменту та його заступників про факти порушення виконавчої дисципліни та формального ставлення до підготовки документів та надання відповідей на звернення громадян.

3.6. Веде прийом громадян з питань соціального захисту населення, консультує громадян, які звертаються до відділу про порядок вирішення порушених питань.

3.7. Бере участь у розгляді заяв громадян та вносить пропозиції  виконавчому комітету Миколаївської міської ради про надання матеріальної допомоги відповідно до додатка, затвердженого рішенням виконкому міської ради.

3.8. Одержує від виконавчих органів Миколаївської міської ради, інших підприємств та організацій необхідні відомості з питань, що відносяться до компетенції відділу.

3.9. Готує документи для розгляду на опікунській ради при департаменті праці та соціального захисту населення щодо питань встановлення опіки над громадянами, визнаними судом недієздатними.

3.10. Здійснює нагляд за правильністю застосування законодавства при призначенні (перерахунку) та виплаті пенсій.

3.11. Проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо основних положень та цілей пенсійної реформи в Україні, роз’яснення чинного пенсійного законодавства.

3.12 .Розглядає листи, заяви, скарги громадян з питань пенсійного законодавства в межах своїх повноважень.

4. Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

головний спеціаліст

4

спеціаліст І категорії

1

 

 5.Права

 Відділ має право:

            5.1. Вносити на розгляд директора департаменту пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу з питань, що стосуються його діяльності та поліпшення роботи підрозділів департаменту.

            5.2. Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб департаменту та його підрозділів, а також інших підприємств та організацій документи та інші матеріали стосовно питань соціального захисту населення, необхідні для виконання покладених на відділ функцій.

5.3. Залучати в установленому порядку спеціалістів структурних підрозділів департаменту та спеціалістів інших виконавчих органів ради, підприємств та установ для оперативного вирішення питань, що належать до компетенції відділу.

            5.4. Брати участь у нарадах, що проводяться в департаменті.

            5.5. За дорученням директора департаменту представляти департамент в підвідомчих установах та організаціях в межах своєї компетенції.

   5.6. Користуватися приміщенням, телефонним зв’язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними місцями зберігання документів, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами.

 

6.Відповідальність

Відділ несе відповідальність за:

6.1. Невиконання покладених на нього завдань і функцій.

 6.2. Розголошення інформації, що складає службову таємницю.

6.3. Достовірність наданої інформації до установ, організацій.

6.4.Стан охорони праці та дотримання техніки безпеки.

 

7. Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

    _______________________________________________________________

 

Затверджено   

розпорядженням

міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк      

                                 

ПОЛОЖЕННЯ

про загальний відділ департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

1. Загальнi положення

1.1. Загальний відділ департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі - відділ) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі-департамент).

1.2. Відділ підпорядкований заступнику директора департаменту з фінансових питань.

1.4. Вiддiл у своiй дiяльностi керується Конституцiєю України, законами України, Указами i Розпорядженнями Президента України, постановами Кабiнету Мiнiстрiв України, наказами Мiнiстерства соцiальної політики України, положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, цим положенням та іншими нормативно – правовими документами.

1.5. Відділ очолює начальник.

1.6. На період відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, хвороба тощо) його обов’язки виконує головний спеціаліст відділу.

1.7. Всі працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою в порядку, передбаченому чинним законодавством.

1.8. Відділ організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності працівників за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

2. Основні завдання

Основними завданнями відділу є:

2.1. Виконання завдань, що стоять перед департаментом щодо забезпечення відповідно до діючих нормативних актів організації діловодства, контролю за термінами виконання документів.

2.2. Здійснення якісного програмного забезпечення та автоматизованої обробки інформації.

2.3. Забезпечення проведення робіт по виконанню капітального ремонту квартир та жилих будинків, що перебувають у власності осіб , яким надаються пільги.

2.4. Здійснення своєчасного господарсько - технічного забезпечення діяльності всіх структурних підрозділів департаменту.

2.5. Забезпечення обліку, зберігання та використання документів з грифом „Для службового користування ”.

2.6. Забезпечення дотримання в установі вимог цивільного захисту.

2.7 Забезпечення дотримання в установі інструкцій з охорони праці, виробничої санітарії, протипожежного стану та охорони навколиш­нього середовища.

3. Основні функції

3.1. Приймає, реєструє і передає за призначенням вхідну кореспонденцію і відправляє вихідну кореспонденцію.

3.2. Забезпечує прийом та відправлення електронної пошти.

3.3. Здійснює контроль за виконанням резолюцій директора департаменту згідно з встановленими термінами на документах.

3.4. Виконує інформаційну обробку кореспонденції та інформаційного архіву.

3.5. Здійснює контроль за виконанням інструкції з діловодства у роботі з документами.

3.6. Складає зведену номенклатуру справ департаменту.

3.7. Встановлює  зв'язки з підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форми власності з питань побутового обслуговування департаменту.

3.8. Забезпечує надання необхідної інформації за вимогами спеціалістів департаменту.

3.9. Здійснює електронний обмін інформацією між управліннями соціальних виплат і компенсацій та організаціями надавачами комунальних послуг.

3.10. Здійснює коригування бази даних одержувачів державних допомог, як платників страхових внесків до пенсійного фонду.

3.11. Веде облік житла, яке перебуває у власності осіб пільгової категорії, та потребує проведення капітального ремонту.

3.12. Забезпечує роботу міської комісії по визначенню видів та обсягів робіт з капітального ремонту житла, яке перебуває у власності осіб пільгової категорії. 

3.13. Забезпечує вирiшення господарських питань департаменту.

4.Структура відділу

     До складу відділу входять:

начальник відділу

1

головний спеціаліст

2

водій

1

завідувач господарства

1

 

 5.Права

Відділ має право:

            5.1. За дорученням керівництва представляти інтереси департаменту в місцевих органах виконавчої влади, в установах та організаціях в межах своєї компетенції .

            5.2. Одержувати у встановленому порядку від спеціалістів структурних підрозділів департаменту необхідну інформацію для виконання покладених обов’язків та завдань.

            5.3. Узгоджувати питання та одержувати консультацію з питань роботи відділу з директором департаменту та його заступниками.

            5.4. За дозволом директора департаменту залучати спеціалістів структурних підрозділів департаменту для вирішення питань.

            5.5. Брати участь у нарадах що проводяться департаментом.

            5.6. Вносити  директору департаменту пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу.

            5.7. У встановленому порядку готувати запити та отримувати відповіді на запитання, що належать до компетенції відділу.

            5.8. Покладання на відділ обов’язків, не передбачених цим Положенням, і таких, що не стосуються роботи відділу,  не допускаються.

6.Відповідальність

6.1. Відділ несе колективну відповідальність за:

- невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій;

- невикористання в повній мірі наданих йому прав;

- недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно – нормативних документів при здійсненні, функцій покладених на відділ;

- недостовірність інформації та звітів з питань, що належать до компетенції відділу.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

____________________________________________________________________

 

                                                                                       Затверджено

                                                                                        розпорядженням

                                                                                        міського голови

                                                                                        від 14 червня 2011

                                                                                        № 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про управління праці департаменту  праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

Загальні положення

1.1.Управління праці (далі-управління) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

1.2.Управління у своїй діяльності підпорядковується директору департаменту, заступнику директора департаменту за напрямком діяльності.

1.3.Управління  очолює  начальник управління, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою.

1.4.Управління в межах своїх повноважень здійснює реалізацію  державної політики у сфері  соціально-трудових відносин, охорони та умов праці, зайнятості населення.

1.5. Управління у своїй діяльності керується Конституцією України , законами України, актами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

Основні завдання

Управління у межах своїх повноважень здійснює:

2.1.Реалізацію державної політики  у сфері трудових відносин, охорони праці , соціально належних умов праці, зайнятості населення.

2.2. Забезпечення дотримання законодавства про працю, зайнятість, охорону та умови праці.

2.3. Сприяння ефективному використанню трудових ресурсів, раціональній продуктивній зайнятості, підвищенню конкурентоспроможності робочої сили, продуктивності праці. 

2.4. Розробку проектів нормативно-правових актів (рішень міської ради, виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови), з питань праці.

2.5. Удосконалення форм і засад соціального партнерства з організаціями профспілок міста та роботодавцями.

3. Основні функції

3.1.Аналізує ситуацію в соціально-трудовій сфері на території міста, стан справ з укладенням колективних договорів на підприємствах, в установах та організаціях. Сприяє організації переговорного процесу між сторонами соціального партнерства, надає їм консультаційну допомогу.

3.2. Забезпечує, в межах своїх  повноважень, дотримання законодавства з питань  колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів). Здійснює реєстрацію колективних договорів та контроль за їх виконанням.

3.3.Здійснює контроль за охороною праці, забезпеченням соціального захисту працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, у тому числі зайнятих на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці, а також за якістю проведення атестації  робочих місць, за умовами праці та наданням працівникам , відповідно до законодавства, пільг та компенсацій за роботу в шкідливих умовах, за додержанням соціальних гарантій щодо мінімальної заробітної плати.

3.4.Розробляє проекти нормативно-правових актів (рішень міської ради та виконкому міської ради, розпоряджень міського голови), пов’язаних з виконанням покладених на управління функцій.

3.5.Бере участь у розробленні та забезпечує разом з іншими структурними підрозділами вжиття заходів регіональних програм з питань зайнятості  населення, охорони праці, запобігання травматизму невиробничого характеру, сприяє впровадженню безпечних виробничих процесів.

3.6.Здійснює контроль на підприємствах, установах та організаціях міста за додержанням нормативних актів про охорону праці  на підставі Закону України “Про охорону праці”.

3.7.Бере участь у розслідуванні групових, а також смертельних нещасних випадків, аварій, що відбулися на підприємствах, організаціях та установах, розташованих на території міста відповідно до чинного законодавства. Веде облік, аналіз нещасних випадків виробничого та невиробничого характеру, надає пропозиції щодо їхнього усунення.

3.8.Організовує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій міста з питань, що належать до компетенції управління, вживає відповідних заходів по  усуненню причин, які викликають  скарги, роз’яснює громадянам положення  нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції управління.

3.9.Забезпечує діяльність комісій з питань:

- легалізації зайнятості населення,

- альтернативної служби,

- виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї,

- інших, необхідних для здійснення повноважень.

3.10. Інформує населення  з питань, що належать до компетенції  управління , через засоби масової інформації.

3.11.Забезпечує реалізацію державної політики в галузі охорони праці  та здійснення контролю на підприємствах, в організаціях та установах          міста за додержанням нормативних актів про охорону праці.

Структура управління

До складу управління входять:

начальник управління

  1   

відділ охорони та умов праці

  5

відділ зайнятості населення

  4

відділ трудових відносин

  5

сектор реєстрації колективних договорів

  4

 

Права

5.1.Одержувати, в установленому порядку від інших виконавчих органів Миколаївської міської ради, органів статистики, підприємств, установ та організацій всіх форм власності (за погодженням з керівниками), документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

5.2.Залучати до розгляду питань та підготовки пропозицій спеціалістів інших виконавчих органів Миколаївської міської ради, підприємств, установ та організацій всіх форм власності (за погодженням з їх керівниками).

5.3.Перевіряти стан безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на суб’єктах господарювання відповідно до нормативних актів, регламентуючих документів з питань охорони праці.

5.4.Здійснювати контроль за своєчасним проведенням атестації робочих місць  працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці та якістю проведення атестації.

5.5. Брати участь у веденні колективних переговорів та укладанні територіальних тарифних угод, вирішенні колективних трудових спорів, реєстрації колективних договорів і угод, здійснення контролю за їх виконанням.

5.6.Брати участь у роботі комісії з питань легалізації зайнятості. Проводити перевірки підприємств, установ та організацій всіх форм власності у складі комісії з питань легалізації  зайнятості.

Відповідальність

Управління  праці несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно – нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на управління.

6.4.Недостовірність відомостей, інформації з питань, що належать до компетенції управління праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи управління є якісне та своєчасне виконання покладених на управління завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

Затверджено

розпорядженням  

міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

  

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ зайнятості населення управління праці департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

1.Загальні положення

1.1. Відділ зайнятості населення (далі-відділ) входить до складу управління праці (далі-управління) департаменту праці та соціального  захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України і законами України, актами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, наказами Міністерства соціальної політики України, рішеннями міської ради, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, цим Положенням, а також іншими нормативно – правовими актами.

Керівництво відділу здійснює начальник, який призначається та звільняється з посади міським головою згідно з чинним законодавством.

2. Основні завдання

2.1. Забезпечення в місті реалізації державної політики у сфері зайнятості  населення та альтернативної служби.

2.2. Забезпечення, у межах своїх повноважень, дотримання законодавства про працю, зайнятість населення, альтернативну (невійськову) службу.

2.3. Забезпечення розробки та реалізації разом з іншими структурними підрозділами департаменту міської програми зайнятості населення.

2.4.Сприяння ефективному використанню трудових ресурсів, забезпеченню зайнятості, підвищенню конкурентоспроможності робочої сили.

2.5. Участь у розробці та забезпечення реалізації спільно з іншими підрозділами управління, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування державних та регіональних соціально-економічних програм.

3. Основні функції

Вивчає стан використання трудових ресурсів, зайнятості населення, здійснює моніторинг створення робочих місць, аналізує розвиток процесів, які відбуваються на ринку праці.

Сприяє реалізації заходів, спрямованих на розширення сфери докладання праці, удосконалення соціально-трудових відносин.

Здійснює узагальнення стану виконання у місті показників і заходів Програми зайнятості населення.

Бере участь у розробленні та забезпечує, разом з іншими управліннями та структурними підрозділами виконкому міської ради здійснення заходів по реалізації міської програми зайнятості населення.

Здійснює аналіз стану підвищення кваліфікації та професійного навчання на виробництві; бере участь у розробці формування професійно-кваліфікаційного складу робочої сили регіону.

Вносить пропозиції до програм соціально-економічного розвитку регіону в частині зайнятості населення, створення робочих місць.

Забезпечує діяльність міської комісії у справах альтернативної служби та легалізації зайнятості.

3.8. Забезпечує своєчасний розгляд пропозицій, заяв, скарг громадян та об’єднань громадян з питань зайнятості та альтернативної служби.

Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

головний спеціаліст

3

 

5. Права

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших структурних підрозділів органів Миколаївської міської ради, підприємств, установ та організацій всіх форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань

5.2. Подання пропозицій директору департаменту, у разі потреби органам місцевого самоврядування з питань, щодо поліпшення ситуації в сфері зайнятості населення в районах міста.

5.3. Залучати для розгляду питань  та підготовки пропозицій спеціалістів інших структурних підрозділів виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, організацій та об’єднань  громадян ( за погодженням з їх керівниками).

6.Відповідальність

Відділ несе відповідальність за :

Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

Невикористанні в повній мірі наданих йому прав.

Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно - нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

 Недостовірність відомостей, інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

7. Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                                          Затверджено

                                                                                          розпорядженням

                                                                                          міського голови

                                                                                       від 14 червня 2011

№ 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ трудових відносин управління праці департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

1. Загальні положення

1.1.Відділ трудових відносин (далі-відділ) входить до складу управління праці (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі - департамент).

1.2. Відділ підконтрольний начальнику управління.

1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, рішеннями Миколаївської міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

2.  Основні завдання

2.1.Реалізація державної політики у сфері соціально-трудових відносин.

2.2.Забезпечення у межах своїх повноважень соціального захисту працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

2.3.Участь у розробці проектів нормативно-правових актів, пов'язаних з питаннями трудових відносин у межах наданих повноважень.

2.4. Участь у розробленні та реалізації соціально-економічних програм регіону спільно з іншими структурними підрозділами департаменту та Миколаївської міської ради.

2.5.  Удосконалення форм і засад соціального партнерства з організаціями профспілок міста та роботодавцями.

2.6. Контроль за виконанням законодавства щодо мінімальної заробітної плати.

3. Основні функції

3.1.Аналізує ситуацію в соціально-трудовій сфері на території міста, стан справ з укладенням колективних договорів на підприємствах, в установах та організаціях.

3.2. Забезпечує, у межах своїх повноважень, дотримання законодавства з питань колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів). Здійснює реєстрацію, облік, зберігання колективних договорів підприємств, змін та доповнень до них, здійснення контролю за їх виконанням та додержанням мінімальних гарантій в оплаті праці.

3.3.Забезпечує у межах своїх повноважень соціальний захист працівників підприємств, установ, організацій.

3.4.Здійснює контроль за забезпеченням соціального захисту працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

3.5.Забезпечує діяльність комісії з питань виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї.

3.6.Організує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян підприємств, установ та організацій району з питань, що належать до компетенції відділу, вживає відповідні заходи по усуненню причин, які викликають скарги, роз'яснює громадянам положення нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції відділу.

3.7.Інформує населення з питань, що належать до компетенції відділу, через засоби масової інформації.

3.8.Вносить пропозиції до програм соціально-економічного розвитку місця в частині питань віднесених до компетенції відділу.

4.Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

заступник начальника відділу

1

головний спеціаліст

3

 

5.Права

Відділ має право:

5.1.Надавати посадовим особам рекомендації щодо дотримання нормативних актів, пов'язаних з укладанням колективних договорів.

5.2.Порушувати питання перед органами державного  нагляду за працею про притягнення до відповідальності посадових осіб підприємств, установ та організацій, які не дотримуються вимог нормативно-правових актів про працю.

5.3.Надавати посадовим особам в межах своєї компетенції рекомендації щодо дотримання нормативних актів, пов'язаних з трудовими відносинами.

5.4.Здійснювати контроль за станом виконання умов колективних договорів та додержанням мінімальних гарантій в оплаті праці.

5.5.Одержувати в установленому порядку від виконавчих органів Миколаївської міської ради, підприємств, установ та організацій усіх форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

5.6.Залучати спеціалістів інших структурних підрозділів виконавчої влади,підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до компетенції відділу.

5.7. Відділ в процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими підрозділами департаменту та іншими структурними підрозділами органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

6. Відповідальність

Відділ несе  відповідальність за:

6.1. Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2. Виконання  покладених на нього завдань і здійснення своїх функцій.

6.3. Розголошення інформації, що складає службову таємницю.

6.4. Достовірність наданої інформації до установ, організацій.

6.5. Стан охорони праці та техніки безпеки.

7. Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

_______________________________________________________________

 

                                                                                  Затверджено

                                                                                  розпорядженням

                                                                                  міського голови

                                                                                  від 14 червня 2011

                                                                                  № 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ охорони та умов праці управління праці департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

1.Загальні положення

1.1. Відділ охорони та умов праці (далі-відділ) входить до складу управління праці (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі-департамент).

1.2. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою.

1.3.Відділ у своїй діяльності керується положеннями Конституції України, законами України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

1.4. Відділ під час виконання покладених на нього завдань взаємодіє з місцевими органами виконавчої влади, територіальними органами нагляду за охороною праці, міською радою з питань безпечної життєдіяльності, органами Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, аварійно-рятувальними формуваннями, з суб’єктами господарювання, об’єднаннями громадян і громадянами.

2. Основні завдання

2.1. Готує і подає на затвердження:

програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища;

заходи з охорони праці у складі соціально-економічних та інших програм.

2.2. Готує пропозиції:

до цільових міських програм поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища;

до плану засідань Миколаївської міської ради з розгляду питань про стан   охорони праці, виробничого травматизму та проведення  атестації робочих   місць з умовами праці суб’єктів господарювання.

2.3. Розробляє:

заходи щодо забезпечення  належного утримання. ефективної і безпечної експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності, та додержання вимог охорони праці працівниками на вищезазначених об’єктах;

плани заходів щодо контролю стану охорони та умов праці у суб’єктів господарювання;

плани-графіки проведення нарад, конференцій, семінарів інших заходів, спрямованих на поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.

2.4. Здійснює контроль за:

додержанням суб’єктами господарювання вимог нормативно-правових актів з охорони та умов праці;

 охороною праці працівників суб’єктів господарювання;

 забезпеченням соціального захисту працівників, зайнятих на роботах у шкідливих умовах праці ;

 якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці та наданням працівникам відповідно до законодавства пільг та компенсацій за роботу зі шкідливими умовами праці.

2.5. Бере участь у розслідуванні аварій і нещасних випадків відповідно до законодавства, здійснює узагальнення і аналіз одержаних даних, розробляють  заходи щодо запобігання таким випадкам.

2.6. Здійснює методичне керівництво роботою служб охорони праці суб’єктів господарювання.

2.7. Організує вивчення та поширення вітчизняного та зарубіжного досвіду з питань охорони праці, пропаганди безпечних методів праці.

2.8. Сприяє:

створенню кабінетів, стендів з питань охорони праці;

впровадженню у виробництво досягнень науки і техніки, прогресивних і безпечних технологій, сучасних засобів колективного та індивідуального захисту працівників;

проведенню ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів та декларуванню їх безпеки;

діяльності уповноважених найманих працівників з охорони праці.

2.9. Співпрацює з державними і громадськими органами при вирішенні актуальних питань з охорони праці.

2.10. Інформує населення через різноманітні засоби масової інформації про:

стан охорони праці та випадки травматизму;

хід виконання програм поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища;

проведенні наради, семінари, конкурс з питань охорони праці.

2.11. Надає консультативно-методичну допомогу суб’єктам господарювання з питань:

проведення атестації робочих місць з умовами праці;

надання працівникам пільг та компенсацій за роботу зі шкідливими умовами праці;

пропаганди безпечних і здорових умов праці;

використання вітчизняного та зарубіжного досвіду роботи у галузі охорони праці;

при формуванні розділу  “Охорона праці” у колективних договорах.

2.12. Розглядає листи, заяви та скарги громадян, які стосуються питань  охорони та умов праці.    

Затверджено

розпорядженням

міського голови

від14 червня 2011

№ 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор по реєстрації колективних договорів

відділу трудових відносин управління праці департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

1.1.Сектор по реєстрації колективних договорів (далі-сектор) входить до складу відділу трудових відносин (далі-відділ) управління праці  (далі - управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі-департамент).

1.2.У своїй діяльності сектор підконтрольний начальнику управління.

1.3. У своїй діяльності сектор керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України,  Положенням про управління праці та департаменту праці та соціального захисту населення, включаючи це Положення, іншими нормативно-правовими актами.

2. Основні завдання

2.1.Реалізація державної політики у сфері соціально-трудових відносин.

2.2. Забезпечення у межах своїх повноважень соціального захисту працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

2.3.Участь у розробці проектів нормативно-правових актів, пов'язаних з питаннями трудових відносин у межах наданих повноважень.

2.4. Участь у розробці та реалізації соціально-економічних програм регіону спільно з іншими структурними підрозділами департаменту та виконавчими органами Миколаївської міської ради.

2.5. Удосконалення форм і засад соціального партнерства з організаціями профспілок міста та роботодавцями.

3. Основні функції

3.1. Аналізує ситуацію в соціально-трудовій сфері на території міста, стан справ з укладенням колективних договорів на підприємствах, в установах та організаціях.

3.2. Забезпечує, у межах своїх повноважень, дотримання законодавства з питань колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів). Здійснює реєстрацію, облік, зберігання колективних договорів підприємств, змін та доповнень до них, здійснення контролю за їх виконанням.

3.3. Забезпечує у межах своїх повноважень соціальний захист працівників підприємств, установ, організацій.

3.4. Здійснює контроль за забезпеченням соціального захисту працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

3.5. Організує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян підприємств, установ та організацій району з питань, що належать до компетенції сектору, вживає відповідні заходи по усуненню причин, які викликають скарги, роз'яснює громадянам положення нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції сектору.

3.6. Інформує населення з питань, що належать до компетенції сектору, через засоби масової інформації.

3.7. Вносить пропозиції до програм соціально-економічного розвитку міста в частині питань, віднесених до компетенції сектору.

4. Структура сектору

До складу сектору входять:

завідувач сектором

1

головний спеціаліст

3

 

5. Права

Сектор має право:

5.1. Надавати посадовим особам рекомендації щодо дотримання нормативних актів, пов'язаних з укладанням колективних договорів.

5.2.Порушувати питання перед органами державного нагляду за працею про притягнення до відповідальності працівників підприємств, установ та організацій, які не дотримуються вимог нормативно-правових актів про працю.

5.3.Надавати посадовим особам в межах своєї компетенції рекомендації щодо дотримання нормативних актів, пов'язаних з трудовими відносинами.

5.4. Здійснювати контроль за станом виконання умов колективних договорів.

5.5.Одержувати в установленому порядку від виконавчих органів Миколаївської міської ради,підприємств, установ та організацій усіх форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

5.6. Залучати спеціалістів інших виконавчих органів Миколаївської міської ради, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до компетенції сектору.

5.7. Сектор в процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими підрозділами департаменту, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

6. Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1. Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.  Виконання  покладених на нього завдань і здійснення своїх функцій.

6.3. Розголошення інформації, що складає службову таємницю.

6.4. Достовірність наданої інформації до установ, організацій.

6.5. Стан охорони праці та техніки безпеки.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків.

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

______________________________________________________________

Затверджено

розпорядженням міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1.Загальні положення

1.1. Управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району (далі – управління) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

1.2. Управління безпосередньо підпорядковане заступнику  директора департаменту.

1.3. Управління в своїй діяльності керується Конституцією України і законами України, Указами і Розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

1.4. Управління очолює начальник, який призначається та звільняється міським головою в порядку, передбаченому чинним законодавством.

1.5. На період відсутності начальника управління ( відпустка, відрядження, хвороба тощо)  виконання його обов’язків покладається на  керівника одного з відділів управління в порядку, встановленому нормативно – правовими актами департаменту.

1.6. Усі працівники управління  призначаються на посаду  і звільняються з посади міським головою відповідно до вимог чинного законодавства.

            1.7. Управління організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб управління за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

1.8. Управління має свою круглу печатку із зазначенням державної символіки та назви управління, печатки відділів управління для службового використання та штампи, необхідні для роботи.

2. Основні завдання

Основними завданнями управління є:

2.1. Забезпечення у межах своїх повноважень дотримання  законодавства  про соціальний захист населення.

2.2. Проведення прийому громадян з  питань  надання  усіх  видів  державних допомог , пільг, компенсаційних виплат.

2.3. Виконання робіт в обсязі передбаченого фінансування  на виконання делегованих повноважень та реалізацію міських програм, які фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету, а також за рахунок субвенцій з державного бюджету.

2.4. Здійснення реалізації державної політики у сфері призначення: житлових субсидій; державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; державної допомоги сім’ям з дітьми; державної соціальної допомоги особам, які не мають право на пенсію, та інвалідам; державної соціальної допомоги на догляд; державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам; тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме; компенсації фізичній особі, яка надає соціальні послуги; компенсації на оздоровлення та продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; надання готівкою пільг на тверде паливо та скраплений газ, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інше.

 2.5. Виконання  функцій  щодо  надання пільг ветеранам війни та праці, особам, які мають статус “дитина війни”, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ та громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

2.6. Складання заявок на фінансування організацій – надавачів послуг та організацій, які проводять виплату різних видів державних допомог, пільг та компенсацій, заявок на безоплатне поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і учасників бойових дій, на виплату компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобіля, транспортні витрати, компенсацію за невикористане санаторно – курортне лікування інвалідам війни та іншим категоріям.

2.7. Здійснення  організаційно-практичних  заходів, спрямованих на інформування  населення з питань соціального захисту.

2.8. Забезпечення окремих категорій населення технічними засобами реабілітації, формування відповідного державного замовлення, ведення Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

2.9.Сприяння працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів. 

3. Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань управління:

3.1. Забезпечує призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

3.2. Правильно і своєчасно призначає соціальні допомоги, які встановлені законодавством.

3.3.  Призначає державну допомогу сім’ям з дітьми.

3.4. Призначає  державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

3.5. Призначає допомогу на догляд  за інвалідами І та ІІ груп внаслідок психічного захворювання.

3.6. Надає компенсації  на догляд за інвалідом І групи або за особами, які досягли 80-річного віку, та компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

3.7. Призначає державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

3.8. Призначає державну соціальну допомогу особам, які не мають право на пенсію, та інвалідам.

3.9. Призначає тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

3.10. Бере на облік одержувачів державних допомог як платників страхових внесків до Пенсійного Фонду України.

3.11. Призначає  компенсації на оздоровлення та продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

3.12.  Веде Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.  Збирає, обробляє, систематизує та зберігає інформацію про осіб, які мають  право на пільги відповідно до чинного законодавства.

3.13. Аналізує стан реалізації комплексних програм, вжиття заходів соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, надання встановлених законодавством пільг соціально незахищеним громадянам та подає директору пропозиції з цих питань.

3.14. Забезпечує цільове використання бюджетних асигнувань, передбачених на соціальний захист населення.

3.15. Здійснює в установленому порядку компенсаційні виплати інвалідам на бензин, технічне обслуговування та ремонт автомобіля, транспортне обслуговування інвалідів, а також вартості санаторно-курортного лікування.

3.16. Забезпечує  санаторними путівками інвалідів, ветеранів війни та інших категорій громадян в установленому порядку.

3.17. Видає посвідчення ветеранам війни, ветеранам праці, особам, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

3.18. Забезпечує надання одноразової матеріальної допомоги інвалідам та  непрацюючим малозабезпеченим особам.

3.19. Забезпечує окрему категорію населення технічними засобами реабілітації, формує відповідні державні замовлення, веде Централізований банк даних з проблем інвалідів.

3.20. Сприяє працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів.

3.21. Проводить інвентаризацію особових справ осіб, які одержують допомогу, в установленому законодавством порядку.

3.22. Підтримує функціонування апаратно-програмних засобів управління в складі єдиної інформаційної мережі системи Міністерства соціальної політики, а також єдине комп’ютерне інформаційне і телекомунікаційне середовище.

3.23. Організовує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій району з питань, що належать до компетенції управління, вживає відповідних заходів по усуненню причин, які викликають скарги, роз’яснює громадянам положення нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції управління.

3.24. Інформує населення  через засоби  масової інформації з питань соціальних виплат і компенсацій.

3.25. Сприяє підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації працівників управління.

3.26. Виконує вимоги законодавства з охорони праці, здійснення заходів по  запобіганню нещасним випадкам, а також своєчасно приймає рішення для  забезпечення здорових і безпечних умов праці в управлінні. 

4. Структура управління

До складу управління входять:

начальник управління

головний спеціаліст

сторож

прибиральниця

водій

1

1

3

1

1

відділ соціальних виплат

14

сектор автоматизованої обробки інформації обробки та контролю за призначенням соціальних виплат

5

відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

8

сектор по роботі з інвалідами

4

 

5. Права

Управління має право:

5.1. Здійснювати  контроль  за  наданням  пільг  інвалідам,  ветеранам  війни та праці, особам, які мають статус “дитина війни”, сім’ям загиблих військовослужбовців, сім’ям з дітьми, іншим громадянам, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

5.2.Одержувати в установленому порядку від виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій усіх форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених завдань.

5.3. Вносити директору департаменту пропозиції з питань удосконалення соціального захисту населення.

5.4.Взаємодіяти з іншими підрозділами департаменту, адміністрації Центрального району, а також підприємствами, установами та організаціями, об’єднаннями громадян та окремими громадянами.

5.5.Брати участь у нарадах, семінарах з питань, що належать до компетенції управління.

5.6.Брати участь у розробленні і вдосконаленні організаційної структури та штатного розпису управління.

5.7.Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції управління і не потребують узгодження з директором департаменту.

5.8.Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції управління, в органах державної  влади, а також на підприємствах, в установах, організаціях.

5.9.Вносити пропозиції директору департаменту щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками управління трудової дисципліни і правил внутрішнього трудового розпорядку.

6. Відповідальність

Управління несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно – нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на управління.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції управління.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи управління є якісне та своєчасне виконання покладених на управління завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

Затверджено

розпорядженням міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат управління соціальних виплат і компенсацій Центрального  району департаменту праці та соціального захисту населення

1. Загальні положення

. Сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат (далі – сектор) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій (далі – управління). департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

. Сектор безпосередньо  підпорядковується начальнику управління.

. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики  України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради,Положенням про управління.

. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

. На час відсутності завідувача сектору у період відсутності у зв’язку з хворобою, відпусткою та іншими обставинами його обов'язки виконує головний спеціаліст сектору.

. Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

2. Основні завдання

            Основними завданнями сектору є:

2.1. Виплата державних соціальних допомог, компенсацій та субсидій за єдиною технологією.

2.2. Проведення інвентаризації особових рахунків та особових справ субсидій,  державних соціальних допомог та компенсацій.

2.3. Забезпечення своєчасності виплати державних допомог, компенсацій та субсидій на  житлово-комунальні послуги.

2.4. Забезпечення своєчасної  підготовки та здачі місячних, квартальних та річних звітів по виплаті соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

2.5  Здійснення контролю за правильністю призначення та виплати державних допомог, компенсацій та субсидій на  житлово-комунальні послуги.

3. Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

3.1.Виконує роботу реалізації нормативних актів з питань виплати соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

3.2.Готує виплатні відомості на отримання соціальних допомог та компенсацій та направляє їх до установ банку, відділень зв'язку.

Веде особові рахунки осіб, які одержують різні види соціальних виплат.

Формує бази даних отримувачів соціальних допомог та компенсацій з використанням ПЕОМ.

 Здійснює складання реєстрів отримувачів субсидій та відомостей по організаціях, які забезпечують надання житлово-комунальних послуг та формує на ПЕОМ виплатні відомості по філіях банків та поштових відділеннь.

Складає заявки на фінансування організацій - надавачів житлово-комунальних послуг та організацій, які проводять виплату державних допомог та компенсацій у відділ бухгалтерського обліку та звітності департаменту праці та соціального захисту населення .

3.7. Своєчасно готує і подає місячні, квартальні, річні звіти та інформації про стан виплати державних соціальних допомог та субсидій.

Складає акти звіряння з організаціями-надавачами послуг.

3.9.У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору.

3.10. Взаємодіє з  підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, по всіх питаннях, пов’язаних з виплатою соціальних допомог.

4. Структура сектору

До складу сектору входять:

 

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

2

спеціаліст І категорії

2

 

5.Права

Сектор має право:

5.1. Здійснювати контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання різних видів соціальних виплат.

5.2. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.3. Вносити бюджетні пропозиції до формування бюджету та пропозиції щодо змін нормативів для надання соціальних виплат та субсидій.

5.4. Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних виплат та субсидій.

5.5. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6 Вносити начальнику управління пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.7.Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на сектор завдань.

5.8. Надавати роз’яснення, рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції сектору.

6. Відповідальність

Сектор відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань,що належать до компетенції сектору.

6.5.Виконання вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                                                Затверджено

                                                                                                розпорядженням

                                                                                                  міського голови

                                                                                               від 14 червня 2011

                                                                                              № 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ соціальних виплат  управління соціальних виплат і компенсацій

Центрального району  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 Відділ соціальних виплат  (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

 Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління.

 Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та  Законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, законодавчими та нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики України, Положенням по департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

 Відділ очолює начальник відділу, який  призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства

 За відсутності начальника відділу його обов’язки виконує завідувач сектору прийому заяв або завідувач сектору прийняття рішень відділу соціальних виплат, який  призначається наказом директора департаменту з дотриманням вимог чинного законодавства.

 Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

 Відділ організує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

 Відділ має свою печатку із зазначенням своєї назви та назви управління і штампи, необхідні для роботи.

 

2. Основні завдання

 Основними завданнями відділу є:

2.1. Надання громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз’яснення з питань призначення  всіх видів соціальних допомог.

2.2. Забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання всіх видів державних допомог та компенсацій згідно діючого законодавства.

2.3. Забезпечення своєчасності призначення всіх видів соціальних допомог та компенсацій.

3. Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього  завдань:

3.1. Організовує роботу, пов’язану з призначенням державних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, особам, які здійснюють догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, особам, які здійснюють догляд за інвалідами І групи та  особам які досягли 80-річного віку, компенсацій фізичним особам, які  надають соціальні послуги,  житлових субсидій тощо.

3.2. Приймає заяви, інші документи, на підставі яких призначає державні соціальні допомоги, житлові субсидії тощо.

3.3.Забезпечує правильність оформлення і ведення  особових справ, зберігає документи, які були прийняті до розгляду щодо надання соціальної допомоги та субсидії.

3.4. Здійснює контроль за дотриманням підприємствами, установами і організаціями незалежно від форм власності встановленого порядку оформлення документів для призначення різних видів соціальних допомог та субсидій.

3.5. Надає громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз’яснення з питань призначення всіх видів соціальних допомог, компенсацій та субсидій. При потребі надає їм допомогу в одержанні необхідних документів, довідок тощо від підприємств, установ і організацій та контролює своєчасність їх надання.

3.6.Організує роботу центрів соціального захисту населення в мікрорайонах з питань надання населенню різних видів соціальних допомог та субсидій.

3.7. Забезпечує складання та надання звітності з питань діяльності відділу.

3.8. У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції відділу.

3.9. Забезпечує підготовку справ на розгляд комісії з питань призначення соціальних допомог та субсидій.

3.10. Проводить роз’яснювальну роботу серед населення району з питань призначення різних видів соціальних допомог.

3.11. Удосконалює методи організації праці з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та програмного забезпечення.

3.12. Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні відповідно до Закону України „Про охорону праці ” організація роботи з охорони праці у відділі.

3.13. Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

4. Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

сектор прийому заяв

6

сектор прийняття рішень

7

 

5.Права

Відділ має право:

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.2. Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних допомог  та субсидій.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.4. Вносити начальнику управління пропозиції з питань вдосконалення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5 Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Надавати роз’яснення,  рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції відділу.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції відділу і не потребують узгодження з директором департаменту та начальником управління.

 

6.Відповідальність

Відділ несе  відповідальність за:

6.1. Неякісне та несвоєчасне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Виконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків.

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

                                                                      Затверджено

                                                                       розпорядженням

                                                                      міського голови

                                                                      від 14 червня 2011

                                                                      № 78рк               

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор прийому заяв відділу соціальних виплат управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

Загальні положення

. Сектор прийому заяв (далі-сектор) входить до складу відділу соціальних виплат (далі-відділ) управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району (далі-управління)  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради ( далі – департамент).

. Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу.

. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики  України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району та цим Положенням.

.Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

.За відсутності завідувача сектору виконання обов’язків  завідувача сектором покладається наказом директора департаменту на одного з працівників відділу.

.Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Основні завдання

 Основними завданнями сектору є:

2.1. Забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання всіх видів державних соціальних допомог, компенсацій  згідно з діючим законодавством.

2.2. Прийняття документів для призначення всіх видів державних соціальних допомог, компенсацій за єдиною технологією.

Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

3.1. Організовує роботу, пов’язану з прийняттям документів для призначення різних видів державних допомог.

3.2. Приймає заяви, інші документи, тощо.

3.3.Формує особові справи отримувачів, які одержують різні види соціальних виплат.

3.4. Надає допомогу в отриманні документів, необхідних для призначення державних соціальних допомог (готує запити до підприємств та організацій).

3.5.Готує Реєстри передач особових справ.

3.6. Передає комплекти особових справ, прийнятих заяв і документів до сектору прийняття рішень.

3.7. Видає посвідчення інвалідам з дитинства та особам, які не мають право на пенсію.

3.8. Бере участь у проведенні інвентаризації особових справ одержувачів різних видів державних допомог.

3.9. Забезпечує збереження особових справ одержувачів усіх видів соціальних допомог.

3.10. Виконує доручення начальника управління та відділу, пов'язані з функціональними обов'язками.

3.11. Співпрацює з  центрами соціального захисту населення в мікрорайонах з питань надання населенню різних видів державних допомог.

3.12. Забезпечує складання та надання звітності з питань діяльності сектору.

3.13. У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору та готує проекти відповідей.

3.14. Забезпечує підготовку справ на розгляд комісії з питань призначення всіх видів соціальних допомог.

3.15. Проводить роз’яснювальну роботу серед населення району з питань призначення різних видів соціальних допомог.

3.16. Взаємодіє з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, з населенням району з усіх питань, пов’язаних з наданням соціальних допомог.

3.17. Удосконалює методи організації праці з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та програмного забезпечення.

3.18. Застосовує передбачені законодавством санкції до порушників умов надання різних видів соціальних допомог.

3.19. Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні відповідно до Закону України „Про охорону праці”організація роботи з охорони праці у відділі.

3.20.Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства

4.Структура сектору

До складу відділу входять:

  завідувач сектору

1

  спеціаліст І категорії

5

 

5. Права

Сектор має право:

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.2.Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних виплат.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.4. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору, щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5. Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Надавати роз’яснення,  рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції сектору.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції сектору і не потребують узгодження з директором департаменту.

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4.Невиконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

  

                                                                       Затверджено

                                                                      розпорядженням

                                                                      міського голови 

                                                                       від 14 червня 2011

№ 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор прийняття рішень відділу соціальних виплат

управління  соціальних виплат та компенсацій Центрального району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

Загальні положення

Сектор прийняття рішень (далі-сектор) входить до складу відділу соціальних виплат (далі-відділ) управління соціальних виплат та компенсацій Центрального району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу.

Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення,  рішеннями виконавчого комітету Миколаївської міської ради, нормативними актами Міністерства соціальної політики України,  Положенням про департамент праці та соціального захисту населення, Положенням про управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

Сектор очолює завідувач сектору, який  призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.  

За відсутності завідувача сектору з поважних причин (відпустки, відрядження, хвороби тощо)  його обов’язки виконує головний спеціаліст сектору.

Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Основні завдання

Основними завданнями сектору є:

2.1. Організація роботи, пов’язаної з призначенням різних видів державних допомог, компенсацій та  житлових субсидій.

2.2. Забезпечення правильного і своєчасного призначення державних допомог та житлових субсидій.

Обробка прийнятих заяв та документів для призначення усіх видів соціальної допомоги.

Розрахунок розмірів допомоги  та житлових субсидій.

Визначення термінів надання державних допомог та житлових субсидій.

Формування бази даних отримувачів допомоги та визначення термінів її надання.

Підготовка проектів рішень виконавчого комітету Миколаївської міської ради про призначення/ непризначення державних допомог.

Перевірка особових справ отримувачів державних допомог та житлових субсидій.

Ведення журналів реєстрації прийнятих рішень та реєстрації обробки заяв/особових справ.

Здійснення контролю за правильністю автоматизованого призначення усіх видів соціальних допомог.

Здійснення контролю за дотриманням підприємствами, установами і організаціями, незалежно від форм власності,  встановленого порядку оформлення документів для призначення різних видів соціальних допомог та житлових субсидій.

Складання та надання звітності з питань діяльності відділу.

Взаємодія з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, з населенням району з усіх питань, пов’язаних з наданням соціальних допомог.

Розгляд звернень громадян у встановлені терміни з питань, що належать до компетенції сектору.

Застосування передбачених законодавством санкцій до порушників умов надання різних видів соціальних допомог та житлових субсидій.

Дотримання правил внутрішнього  трудового розпорядку, виконання вимог нормативних актів про охорону праці.

Виконання доручень начальника відділу та начальника управління.

Здійснення інших повноважень відповідно до законодавства.

Основні функції

З метою виконання покладених  завдань сектор :

3.1. Забезпечує правильне і своєчасне  призначення житлових субсидій та державних допомог.

3.2. Виконує роботу щодо реалізації нормативних актів з питань призначення соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

3.3. Веде  особові справи осіб, які одержують різні види соціальних допомог.

3.4. Формує бази даних отримувачів соціальних допомог, компенсацій та субсидій  з використанням ПЕОМ.

3.5. Своєчасно готує і надає щомісячні, квартальні, річні звіти та інформації про стан призначення державних соціальних допомог та субсидій.

3.6. У встановлені терміни  розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору.

3.7. Взаємодіє з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги з усіх питань, пов’язаних з призначенням  житлових субсидій.

Структура сектору

До складу сектору входять:

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

4

спеціаліст І категорії

2

 

5. Права

Сектор має право:

5.1. Здійснювати контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання різних видів соціальних виплат.

5.2. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів управління, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору.

5.4. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6.  Надавати роз’яснення, рекомендації, вказівки, що входять до компетенції сектору.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції сектору і не потребують узгодження з начальником управління.

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1. Несвоєчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2. Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції  сектору.

6.5.  Невиконання  вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                                                 Затверджено

                                                                                                 розпорядженням

                                                                                                 міського голови

                                                                                               від 14 червня 2011

                                                                                                 № 78рк      

 

 ПОЛОЖЕННЯ

про відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

управління  соціальних виплат і компенсацій Центрального району

департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

Відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління соціальних виплат і компенсацій департаменту.

Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту  громадян, які мають право на пільги, нормативними актами Міністерства та соціальної політики України,Положення департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

Відділ очолює начальник, який  призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

На період відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, хвороба тощо) виконання його обов’язків покладається на заступника начальника відділу в порядку, встановленому нормативно – правовими актами департаменту праці та соціального захисту населення.

Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Відділ організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

Відділ має свою печатку із зазначенням своєї назви та назви управління і штампи, необхідні для роботи.

Основні завдання

Основними завданнями відділу є:

Здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту громадян, які мають право на пільги.

Ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (далі-Реєстр).

Здійснення персоніфікованого обліку громадян, які мають право на пільги відповідно до вимог чинного законодавства.

Здійснення контролю за відомостями, які подаються підприємствами та організаціями, що надають послуги для проведення розрахунків за надані пільговикам послуги шляхом автоматизованого використання інформації Реєстру.

Забезпечення реалізації державних програм соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

3. Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього  завдань:

3.1. Забезпечує ведення Реєстру. Збирає, обробляє, систематизує та зберігає інформацію про осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

3.2. Забезпечує облік пільгових категорій громадян відповідно до Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

3.3. Приймає на паперових та електронних носіях щомісяця розрахунки щодо вартості послуг від підприємств та організацій, що надають послуги,  та готує дані про нараховані суми, що підлягають відшкодуванню за надані пільговим категоріям громадян, які мають право на пільги, відповідно до чинного законодавства України.

3.4. Забезпечує звіряння інформації, що міститься в Реєстрі з інформацією, яка надходить від підприємств та організацій, що надають послуги, та подання до відшкодування за надані послуги за рахунок субвенцій з державного бюджету за результатами співпадання інформації.

3.5. Складає акти звіряння з організаціями-надавачами послуг за надані пільговикам послуги.

3.6. Приймає заяви від громадян, які зобов`язались поховати осіб, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.04  № 1445 „Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни”, проводить нарахування  суми компенсації та готує виплатні документи.

3.7. Приймає заяви на виплату відшкодування  готівкою вартості твердого палива та скрапленого газу від осіб, які мають право на пільги,  проводить нарахування, готує виплатні  документи. 

3.8. Організовує роботу з громадянами, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС по забезпеченню  виконання Закону України “ Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок  Чорнобильської  катастрофи”.

            3.9. Забезпечує видачу путівок на санаторно-курортне лікування громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС згідно з прийнятими заявами.    3.10. Забезпечує виплату допомоги на оздоровлення, грошової компенсації часткової вартості продуктів харчування  та інших  допомог і компенсацій громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

            3.11. Приймає від підприємств, установ та організацій району  розрахунки  для виплати компенсацій,  допомог та відшкодовує пільги  громадянам, які постраждали від  аварії на ЧАЕС відповідно до чиного законодавства.

3.12. Приймає та передає до головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації  документи для отримання посвідчень    громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

3.13. Забезпечує виплати разової грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”.

3.14. Забезпечує розгляд заяв, документів, незаперечних та інших доказів пенсіонерів, які звернулися за встановленням статусу учасника війни, надає допомогу у розшуку додаткових документів, необхідних для його встановлення та направлення справ на комісію по розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни.

3.15. Встановлює статус “Учасник війни”, “Член сім’ї загиблого” особам, які перебувають на обліку в органах Пенсійного Фонду України, особам, які не досягли пенсійного віку, за місцем реєстрації громадянина.

3.16. Веде облік та видає посвідчення “Учасник війни”, “Член сім’ї загиблого”, “Інвалід війни”, “Жертви нацистських переслідувань”, “Ветеран праці”.

3.17. Забезпечує листами –талонами ветеранів війни та прирівняних до них осіб, які дають право на одержання пільгових проїзних квитків.

3.18. Забезпечує надання грошової допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до затверджених рішень.

3.19. Забезпечує відшкодування коштів відповідним підприємствам за проїзд ветеранів війни та інвалідів в залізничному транспорті.

3.20. Надає пропозиції щодо фінансування витрат на відшкодування пільг, допомог та компенсацій всім пільговим категоріям громадян до бухгалтерії департаменту.

3.21. Забезпечує цільове використання бюджетних  коштів, передбачених на надання пільг та компенсацій шляхом проведення перевірок достовірності наданих підприємствами та установами розрахунків.

3.22. Надає консультації пільговикам, підприємствам та організаціям, що надають послуги з питань надання пільг.

3.23. Розглядає в установлені терміни звернення громадян з питань, що входять до його компетенції.

3.24. Проводить інформаційно - роз`яснювальну роботу серед населення з питань надання пільг.

4. Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

заступник начальника відділу

1

головний спеціаліст

2

спеціаліст І категорії

1

 

5. Права

Відділ має право :

            5.1       Отримувати від пільговиків, органів виконавчої влади, де перебувають на обліку пільговики, підприємств та організацій усіх форм власності, що надають послуги, а також від державних органів реєстрації актів цивільного стану та житлово – комунальних організацій даних з метою формування  Реєстру.

5.2.Самостійно коригувати інформацію, включену до Реєстру.

5.3.Вимагати від організацій – надавачів послуг своєчасного і  достовірного надання розрахунків для відшкодування витрат на надання пільг, компенсацій  та допомог  і дотримання  діючого законодавства у відношені до громадян, що звертаються до них  за пільгами 

5.4.Користуватися приміщенням, телефонним зв`язком, засобами оргтехніки, відповідно  обладнаними місцями зберігання  документів, а також законодавчими  та іншими нормативними актами з питань роботи відділу. 

5.5.Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6. Вносити начальнику управління пропозиції з питань поліпшення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.7. Надавати роз’яснення, рекомендації з питань, що входять до компетенції відділу.         

6. Відповідальність

Відділ несе відповідальність за :

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Невиконання вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                        Затверджено

                                                                        розпорядженням

                                                                        міського голови

                                                                        від 14 червня 2011

                                                                       № 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ по роботі з інвалідами управління соціальних виплат та компенсацій Центрального району

департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

Загальні положення

Відділ по роботі з інвалідами (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат та компенсацій Центрального району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради ( далі – департамент).

Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління.

            1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці ,нормативними актами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

1.4. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

            1.5.На період відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, хвороба тощо) виконання його обов’язків покладається на головного спеціаліста відділу в порядку, визначеному чинним законодавством України.

1.6. Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою в порядку, передбаченому  чинним законодавством України.

1.7.Відділ організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

1.8.Відділ має штампи, необхідні для роботи.

Основні завдання

            Основним завданням відділу є:

Здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів відповідно до повноважень управління.

2.2. Забезпечення своєчасного розгляду зверненнь щодо надання інвалідам  та непрацюючим малозабезпеченим особам одноразової матеріальної допомоги. 

3. Основні функції

            З метою виконання покладених на нього завдань відділ:

Сприяє забезпеченню інвалідів у встановленому порядку спеціальним  автотранспортом.

Здійснює у встановленому чинним законодавством порядку виплату інвалідам компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на  транспортне обслуговування.

Забезпечує санаторно-курортними путівками інвалідів, ветеранів війни та інших категорій.

 Здійснює у встановленому чинним законодавством порядку виплати грошової компенсацій за невикористане санаторне-курортне лікування інвалідам війни та іншим категоріям.

Розглядає звернення інвалідів та непрацюючих малозабезпечених осіб щодо надання одноразової матеріальної допомоги, готує необхідні матеріали на розгляд комісії по наданню одноразової матеріальної допомоги, протоколи комісії, надає їх до відділу бухгалтерського обліку фінансування та звітності департаменту і повідомляє заявників про рішення комісії. 

Забезпечує окрему категорію населення технічними засобами реабілітації, формує відповідні державні замовлення, веде Централізований банк даних  з проблем інвалідності.

Сприяє  працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів.

У встановлені терміни розглядає звернення громадян з питань, що входять до компетенції відділу і вживає відповідних заходів.

Проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення стосовно питань, які входять до повноважень відділу.

Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні

 відповідно до Закону України „Про охорону праці”.

Створює безпечні виробничі ситуації,  які відповідають вимогам нормативних актів з питань охорони праці.

Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

головний спеціаліст

1

спеціалісти І категорії

2

 

5.Права

Відділ має право:

5.1.      Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.2.      Вносити начальнику управління пропозиції з питань поліпшення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.3.      Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.4.      Надавати роз’яснення, рекомендації з питань, що входять до компетенції відділу.    

6.Відповідальність

Відділ несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Невиконання  вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за несвоєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

Затверджено

розпорядженням міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району департаменту

праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

1.Загальні положення

1.1. Управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району (далі – управління) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

1.2. Управління безпосередньо підпорядковане заступнику  директора департаменту.

1.3. Управління в своїй діяльності керується Конституцією України і законами України, Указами і Розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

1.4. Управління очолює начальник, який призначається та звільняється міським головою в порядку, передбаченому чинним законодавством.

1.5. На період відсутності начальника управління ( відпустка, відрядження, хвороба тощо)  виконання його обов’язків покладається на  керівника одного з відділів управління в порядку, встановленому нормативно – правовими актами департаменту.

1.6. Усі працівники управління  призначаються на посаду  і звільняються з посади міським головою відповідно до вимог чинного законодавства.

1.7. Управління організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб управління за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

1.8. Управління має свою круглу печатку із зазначенням державної символіки та назви управління, печатки відділів управління для службового використання та штампи, необхідні для роботи.

2. Основні завдання

Основними завданнями управління є:

2.1. Забезпечення у межах своїх повноважень дотримання  законодавства  про соціальний захист населення.

2.2. Проведення прийому громадян з  питань  надання  усіх  видів  державних допомог , пільг, компенсаційних виплат.

2.3. Виконання робіт в обсязі передбаченого фінансування  на виконання делегованих повноважень та реалізацію міських програм, які фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету, а також за рахунок субвенцій з державного бюджету.

2.4. Здійснення реалізації державної політики у сфері призначення: житлових субсидій; державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; державної допомоги сім’ям з дітьми; державної соціальної допомоги особам, які не мають право на пенсію, та інвалідам; державної соціальної допомоги на догляд; державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам; тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме; компенсації фізичній особі, яка надає соціальні послуги; компенсації на оздоровлення та продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; надання готівкою пільг на тверде паливо та скраплений газ, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інше.

 2.5. Виконання  функцій  щодо  надання пільг ветеранам війни та праці, особам, які мають статус “дитина війни”, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ та громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

2.6. Складання заявок на фінансування організацій – надавачів послуг та організацій, які проводять виплату різних видів державних допомог, пільг та компенсацій, заявок на безоплатне поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і учасників бойових дій, на виплату компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобіля, транспортні витрати, компенсацію за невикористане санаторно – курортне лікування інвалідам війни та іншим категоріям.

2.7. Здійснення  організаційно-практичних  заходів, спрямованих на інформування  населення з питань соціального захисту.

2.8. Забезпечення окремих категорій населення технічними засобами реабілітації, формування відповідного державного замовлення, ведення Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

2.9.Сприяння працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів. 

3 Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань управління:

3.1. Забезпечує призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

3.2. Правильно і своєчасно призначає соціальні допомоги, які встановлені законодавством.

3.3.  Призначає державну допомогу сім’ям з дітьми.

3.4. Призначає  державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

3.5. Призначає допомогу на догляд  за інвалідами І та ІІ груп внаслідок психічного захворювання.

3.6. Надає компенсації  на догляд за інвалідом І групи або за особами, які досягли 80-річного віку, та компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

3.7. Призначає державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

3.8. Призначає державну соціальну допомогу особам, які не мають право на пенсію, та інвалідам.

3.9. Призначає тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

3.10. Бере на облік одержувачів державних допомог як платників страхових внесків до Пенсійного Фонду України.

3.11. Призначає  компенсації на оздоровлення та продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

3.12.  Веде Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.  Збирає, обробляє, систематизує та зберігає інформацію про осіб, які мають  право на пільги відповідно до чинного законодавства.

3.13. Аналізує стан реалізації комплексних програм, вжиття заходів соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, надання встановлених законодавством пільг соціально незахищеним громадянам та подає директору пропозиції з цих питань.

3.14. Забезпечує цільове використання бюджетних асигнувань, передбачених на соціальний захист населення.

3.15. Здійснює в установленому порядку компенсаційні виплати інвалідам на бензин, технічне обслуговування та ремонт автомобіля, транспортне обслуговування інвалідів, а також вартості санаторно-курортного лікування.

3.16. Забезпечує  санаторними путівками інвалідів, ветеранів війни та інших категорій громадян в установленому порядку.

3.17. Видає посвідчення ветеранам війни, ветеранам праці, особам, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

3.18. Забезпечує надання одноразової матеріальної допомоги інвалідам та  непрацюючим малозабезпеченим особам.

3.19. Забезпечує окрему категорію населення технічними засобами реабілітації, формує відповідні державні замовлення, веде Централізований банк даних з проблем інвалідів.

3.20. Сприяє працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів.

3.21. Проводить інвентаризацію особових справ осіб, які одержують допомогу, в установленому законодавством порядку.

3.22. Підтримує функціонування апаратно-програмних засобів управління в складі єдиної інформаційної мережі системи Міністерства соціальної політики, а також єдине комп’ютерне інформаційне і телекомунікаційне середовище.

3.23. Організовує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій району з питань, що належать до компетенції управління, вживає відповідних заходів по усуненню причин, які викликають скарги, роз’яснює громадянам положення нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції управління.

3.24. Інформує населення  через засоби  масової інформації з питань соціальних виплат і компенсацій.

3.25. Сприяє підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації працівників управління.

3.26. Виконує вимоги законодавства з охорони праці, здійснення заходів по  запобіганню нещасним випадкам, а також своєчасно приймає рішення для  забезпечення здорових і безпечних умов праці в управлінні. 

4. Структура управління

До складу управління входять

начальник управління

головний спеціаліст

сторож

прибиральниця

водій

1

1

3

1

1

відділ соціальних виплат

9

сектор автоматизованої обробки інформації обробки та контролю за призначенням соціальних виплат

3

відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

5

сектор по роботі з інвалідами

2

 

5. Права

Управління має право:

5.1. Здійснювати  контроль  за  наданням  пільг  інвалідам,  ветеранам  війни та праці, особам, які мають статус “дитина війни”, сім’ям загиблих військовослужбовців, сім’ям з дітьми, іншим громадянам, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

5.2.Одержувати в установленому порядку від виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій усіх форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених завдань.

5.3. Вносити директору департаменту пропозиції з питань удосконалення соціального захисту населення.

5.4.Взаємодіяти з іншими підрозділами департаменту, адміністрації Корабельного району, а також підприємствами, установами та організаціями, об’єднаннями громадян та окремими громадянами.

5.5.Брати участь у нарадах, семінарах з питань, що належать до компетенції управління.

5.6.Брати участь у розробленні і вдосконаленні організаційної структури та штатного розпису управління.

5.7.Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції управління і не потребують узгодження з директором департаменту.

5.8.Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції управління, в органах державної  влади, а також на підприємствах, в установах, організаціях.

5.9.Вносити пропозиції директору департаменту щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками управління трудової дисципліни і правил внутрішнього трудового розпорядку.

6. Відповідальність

Управління несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно – нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на управління.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції управління.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи управління є якісне та своєчасне виконання покладених на управління завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

Затверджено

розпорядженням міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного  району департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

1. Загальні положення

 Сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат (далі – сектор) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій  Корабельного району (далі – управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

 Сектор безпосередньо  підпорядковується начальнику управління.

 Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики  України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради,Положенням про управління.

 Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

 На час відсутності завідувача сектору у період відсутності у зв’язку з хворобою, відпусткою та іншими обставинами його обов'язки виконує головний спеціаліст сектору.

 Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

 

2. Основні завдання

            Основними завданнями сектору є:

2.1. Виплата державних соціальних допомог, компенсацій та субсидій за єдиною технологією.

2.2. Проведення інвентаризації особових рахунків та особових справ субсидій,  державних соціальних допомог та компенсацій.

2.3. Забезпечення своєчасності виплати державних допомог, компенсацій та субсидій на  житлово-комунальні послуги.

2.4. Забезпечення своєчасної  підготовки та здачі місячних, квартальних та річних звітів по виплаті соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

2.5  Здійснення контролю за правильністю призначення та виплати державних допомог, компенсацій та субсидій на  житлово-комунальні послуги.

3. Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

3.1.Виконує роботу реалізації нормативних актів з питань виплати соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

3.2.Готує виплатні відомості на отримання соціальних допомог та компенсацій та направляє їх до установ банку, відділень зв'язку.

Веде особові рахунки осіб, які одержують різні види соціальних виплат.

3.4.Формує бази даних отримувачів соціальних допомог та компенсацій з використанням ПЕОМ.

3.5.Здійснює складання реєстрів отримувачів субсидій та відомостей по організаціях, які забезпечують надання житлово-комунальних послуг та формує на ПЕОМ виплатні відомості по філіях банків та поштових відділеннь.

3.6.Складає заявки на фінансування організацій - надавачів житлово-комунальних послуг та організацій, які проводять виплату державних допомог та компенсацій у відділ бухгалтерського обліку та звітності департаменту праці та соціального захисту населення .

3.7.Своєчасно готує і подає місячні, квартальні, річні звіти та інформації про стан виплати державних соціальних допомог та субсидій.

3.8.Складає акти звіряння з організаціями-надавачами послуг.

3.9.У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору.

3.10. Взаємодіє з  підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, по всіх питаннях, пов’язаних з виплатою соціальних допомог.

Структура сектору

До складу сектору входять:

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

2

 

5.Права

Сектор має право:

5.1. Здійснювати контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання різних видів соціальних виплат.

5.2. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.3. Вносити бюджетні пропозиції до формування бюджету та пропозиції щодо змін нормативів для надання соціальних виплат та субсидій.

5.4. Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних виплат та субсидій.

5.5. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6 Вносити начальнику управління пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.7.Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на сектор завдань.

5.8. Надавати роз’яснення, рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції сектору.

6. Відповідальність

Сектор відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань,що належать до компетенції сектору.

6.5. Виконання вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7. Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                                                Затверджено

                                                                                                розпорядженням

                                                                                                міського голови

                                                                                                від 14 червня 2011

                                                                                                № 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ соціальних виплат  управління соціальних виплат і компенсацій

Корабельного району  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

1. Загальні положення

. Відділ соціальних виплат  (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

. Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління.

. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та  Законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, законодавчими та нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики України, Положенням по департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

. Відділ очолює начальник відділу, який  призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства

. За відсутності начальника відділу його обов’язки виконує завідувач сектору прийому заяв або завідувач сектору прийняття рішень відділу соціальних виплат, який  призначається наказом директора департаменту з дотриманням вимог чинного законодавства.

. Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

. Відділ організує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

. Відділ має свою печатку із зазначенням своєї назви та назви управління і штампи, необхідні для роботи.

2. Основні завдання

 Основними завданнями відділу є:

2.1. Надання громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз’яснення з питань призначення  всіх видів соціальних допомог.

2.2. Забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання всіх видів державних допомог та компенсацій згідно діючого законодавства.

2.3. Забезпечення своєчасності призначення всіх видів соціальних допомог та компенсацій.

3. Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього  завдань:

3.1. Організовує роботу, пов’язану з призначенням державних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, особам, які здійснюють догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, особам, які здійснюють догляд за інвалідами І групи та  особам які досягли 80-річного віку, компенсацій фізичним особам, які  надають соціальні послуги,  житлових субсидій тощо.

3.2. Приймає заяви, інші документи, на підставі яких призначає державні соціальні допомоги, житлові субсидії тощо.

3.3.Забезпечує правильність оформлення і ведення  особових справ, зберігає документи, які були прийняті до розгляду щодо надання соціальної допомоги та субсидії.

3.4. Здійснює контроль за дотриманням підприємствами, установами і організаціями незалежно від форм власності встановленого порядку оформлення документів для призначення різних видів соціальних допомог та субсидій.

3.5. Надає громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз’яснення з питань призначення всіх видів соціальних допомог, компенсацій та субсидій. При потребі надає їм допомогу в одержанні необхідних документів, довідок тощо від підприємств, установ і організацій та контролює своєчасність їх надання.

3.6.Організує роботу центрів соціального захисту населення в мікрорайонах з питань надання населенню різних видів соціальних допомог та субсидій.

3.7. Забезпечує складання та надання звітності з питань діяльності відділу.

3.8. У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції відділу.

3.9. Забезпечує підготовку справ на розгляд комісії з питань призначення соціальних допомог та субсидій.

3.10. Проводить роз’яснювальну роботу серед населення району з питань призначення різних видів соціальних допомог.

3.11. Удосконалює методи організації праці з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та програмного забезпечення.

3.12. Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні відповідно до Закону України „Про охорону праці ” організація роботи з охорони праці у відділі.

3.13. Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

4. Структура відділу

До складу відділу входять :

начальник відділу

1

сектор прийому заяв

4

сектор прийняття рішень

4

 

5.Права

Відділ має право:

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.2. Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних допомог  та субсидій.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.4. Вносити начальнику управління пропозиції з питань вдосконалення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5 Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Надавати роз’яснення,  рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції відділу.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції відділу і не потребують узгодження з директором департаменту та начальником управління.

6.Відповідальність

Відділ несе  відповідальність за:

6.1. Неякісне та несвоєчасне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Виконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків.

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                       Затверджено

                                                                      розпорядженням

                                                                       міського голови 

                                                                        від 14 червня 2011

                                                                        № 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор прийняття рішень відділу соціальних виплат управління 

соціальних виплат та компенсацій Корабельного району

департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

Загальні положення

Сектор прийняття рішень (далі-сектор) входить до складу відділу соціальних виплат (далі-відділ) управління соціальних виплат та компенсацій Корабельного району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу.

Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення,  рішеннями виконавчого комітету Миколаївської міської ради, нормативними актами Міністерства соціальної політики України,  Положенням про департамент праці та соціального захисту населення, Положенням про управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

Сектор очолює завідувач сектору, який  призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.  

За відсутності завідувача сектору з поважних причин (відпустки, відрядження, хвороби тощо)  його обов’язки виконує головний спеціаліст сектору.

Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Основні завдання

Основними завданнями сектору є:

2.1. Організація роботи, пов’язаної з призначенням різних видів державних допомог, компенсацій та  житлових субсидій.

2.2. Забезпечення правильного і своєчасного призначення державних допомог та житлових субсидій.

Обробка прийнятих заяв та документів для призначення усіх видів соціальної допомоги.

Розрахунок розмірів допомоги  та житлових субсидій.

Визначення термінів надання державних допомог та житлових субсидій.

Формування бази даних отримувачів допомоги та визначення термінів її надання.

Підготовка проектів рішень виконавчого комітету Миколаївської міської ради про призначення/ непризначення державних допомог.

Перевірка особових справ отримувачів державних допомог та житлових субсидій.

Ведення журналів реєстрації прийнятих рішень та реєстрації обробки заяв/особових справ.

Здійснення контролю за правильністю автоматизованого призначення усіх видів соціальних допомог.

Здійснення контролю за дотриманням підприємствами, установами і організаціями, незалежно від форм власності,  встановленого порядку оформлення документів для призначення різних видів соціальних допомог та житлових субсидій.

Складання та надання звітності з питань діяльності відділу.

Взаємодія з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, з населенням району з усіх питань, пов’язаних з наданням соціальних допомог.

Розгляд звернень громадян у встановлені терміни з питань, що належать до компетенції сектору.

Застосування передбачених законодавством санкцій до порушників умов надання різних видів соціальних допомог та житлових субсидій.

Дотримання правил внутрішнього  трудового розпорядку, виконання вимог нормативних актів про охорону праці.

Виконання доручень начальника відділу та начальника управління.

Здійснення інших повноважень відповідно до законодавства.

Основні функції

З метою виконання покладених  завдань сектор :

3.1. Забезпечує правильне і своєчасне  призначення житлових субсидій та державних допомог.

3.2. Виконує роботу щодо реалізації нормативних актів з питань призначення соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

3.3. Веде  особові справи осіб, які одержують різні види соціальних допомог.

3.4. Формує бази даних отримувачів соціальних допомог, компенсацій та субсидій  з використанням ПЕОМ.

3.5. Своєчасно готує і надає щомісячні, квартальні, річні звіти та інформації про стан призначення державних соціальних допомог та субсидій.

3.6. У встановлені терміни  розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору.

3.7. Взаємодіє з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги з усіх питань, пов’язаних з призначенням  житлових субсидій.

Структура сектору

До складу сектору входять:

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

1

спеціаліст І категорії

2

 

 5. Права

Сектор має право:

5.1. Здійснювати контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання різних видів соціальних виплат.

5.2. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів управління, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору.

5.4. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6.  Надавати роз’яснення, рекомендації, вказівки, що входять до компетенції сектору.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції сектору і не потребують узгодження з начальником управління.

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1. Несвоєчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2. Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції  сектору.

6.5.  Невиконання  вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                      Затверджено

                                                                      розпорядженням

                                                                      міського голови

                                                                      від 14 червня 2011

№ 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор прийому заяв відділу соціальних виплат управління соціальних

виплат і компенсацій Корабельного району  департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Загальні положення

. Сектор прийому заяв (далі-сектор) входить до складу відділу соціальних виплат (далі-відділ) управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району (далі-управління)  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради ( далі – департамент).

. Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу.

. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики  України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району та цим Положенням.

.Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

.За відсутності завідувача сектору виконання обов’язків  завідувача сектором покладається наказом директора департаменту на одного з працівників відділу.

.Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Основні завдання

 Основними завданнями сектору є:

2.1. Забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання всіх видів державних соціальних допомог, компенсацій  згідно з діючим законодавством.

2.2. Прийняття документів для призначення всіх видів державних соціальних допомог, компенсацій за єдиною технологією.

Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

3.1. Організовує роботу, пов’язану з прийняттям документів для призначення різних видів державних допомог.

3.2. Приймає заяви, інші документи, тощо.

3.3.Формує особові справи отримувачів, які одержують різні види соціальних виплат.

3.4. Надає допомогу в отриманні документів, необхідних для призначення державних соціальних допомог (готує запити до підприємств та організацій).

3.5.Готує Реєстри передач особових справ.

3.6. Передає комплекти особових справ, прийнятих заяв і документів до сектору прийняття рішень.

3.7. Видає посвідчення інвалідам з дитинства та особам, які не мають право на пенсію.

3.8. Бере участь у проведенні інвентаризації особових справ одержувачів різних видів державних допомог.

3.9. Забезпечує збереження особових справ одержувачів усіх видів соціальних допомог.

3.10. Виконує доручення начальника управління та відділу, пов'язані з функціональними обов'язками.

3.11. Співпрацює з  центрами соціального захисту населення в мікрорайонах з питань надання населенню різних видів державних допомог.

3.12. Забезпечує складання та надання звітності з питань діяльності сектору.

3.13. У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору та готує проекти відповідей.

3.14. Забезпечує підготовку справ на розгляд комісії з питань призначення всіх видів соціальних допомог.

3.15. Проводить роз’яснювальну роботу серед населення району з питань призначення різних видів соціальних допомог.

3.16. Взаємодіє з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, з населенням району з усіх питань, пов’язаних з наданням соціальних допомог.

3.17. Удосконалює методи організації праці з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та програмного забезпечення.

3.18. Застосовує передбачені законодавством санкції до порушників умов надання різних видів соціальних допомог.

3.19. Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні відповідно до Закону України „Про охорону праці”організація роботи з охорони праці у відділі.

3.20.Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

4.Структура сектору

   До складу відділу входять:

завідувач сектору

1

спеціаліст І категорії

3

 

5. Права

Сектор має право:

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.2.Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних виплат.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.4. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору, щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5. Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Надавати роз’яснення,  рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції сектору.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції сектору і не потребують узгодження з директором департаменту.

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4.Невиконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

  

                                                                                  Затверджено

                                                                                   розпорядженням

                                                                                   міського голови 

                                                                                    від 14 червня 2011

                                                                                    № 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор по роботі з інвалідами управління соціальних виплат та компенсацій Корабельного району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Загальні положення

Сектор по роботі з інвалідами (далі-сектор) входить до складу управління соціальних виплат та компенсацій Корабельного району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику управління.

            1.3. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці ,нормативними актами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

1.4. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

            1.5.На період відсутності начальника сектору (відпустки, відрядження, хвороби тощо) виконання його обов’язків покладається на головного спеціаліста сектору в порядку, визначеному чинним законодавством України.

            1.6. Працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою в порядку, передбаченому  чинним законодавством України.

1.7.Сектор організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб сектору за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

1.8.Сектор має штампи, необхідні для роботи.

Основні завдання

            Основним завданням сектору є:

Здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів відповідно до повноважень управління.

2.2. Забезпечення своєчасного розгляду звернень щодо надання інвалідам  та непрацюючим малозабезпеченим особам одноразової матеріальної допомоги. 

3. Основні функції

            З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

Сприяє забезпеченню інвалідів у встановленому порядку спеціальним  автотранспортом.

Здійснює у встановленому чинним законодавством порядку виплату інвалідам компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на  транспортне обслуговування.

Забезпечує санаторно-курортними путівками інвалідів, ветеранів війни та інших категорій.

 Здійснює у встановленому чинним законодавством порядку виплати грошової компенсацій за невикористане санаторне-курортне лікування інвалідам війни та іншим категоріям.

Розглядає звернення інвалідів та непрацюючих малозабезпечених осіб щодо надання одноразової матеріальної допомоги, готує необхідні матеріали на розгляд комісії по наданню одноразової матеріальної допомоги, протоколи комісії, надає їх до сектору бухгалтерського обліку, фінансування та звітності департаменту і повідомляє заявників про рішення комісії. 

Забезпечує окрему категорію населення технічними засобами реабілітації, формує відповідні державні замовлення, веде Централізований банк даних  з проблем інвалідності.

Сприяє  працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів.

В установлені терміни розглядає звернення громадян з питань, що входять до компетенції сектору і вживає відповідних заходів.

Проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення стосовно питань, які входять до повноважень сектору.

Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні

 відповідно до Закону України „Про охорону праці”.

Створює безпечні виробничі ситуації,  які відповідають вимогам нормативних актів з питань охорони праці.

4.Структура сектору

До складу сектору входять:

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

1

 

5.Права

Сектор має право:

5.1.      Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.2.      Вносити начальнику управління пропозиції з питань поліпшення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.3.      Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на сектор завдань.

5.4.      Надавати роз’яснення, рекомендації з питань, що входять до компетенції сектору.  

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції сектору.

6.5. Невиконання  вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за несвоєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                                                  Затверджено

                                                                                                 розпорядженням

                                                                                                 міського голови

                                                                                                 від 14 червня 2011

                                                                                                 № 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

управління  соціальних виплат і компенсацій Корабельного району

департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

Відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління соціальних виплат і компенсацій департаменту.

Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту  громадян, які мають право на пільги, нормативними актами Міністерства та соціальної політики України,Положення департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

Відділ очолює начальник, який  призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

На період відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, хвороба тощо) виконання його обов’язків покладається на заступника начальника відділу в порядку, встановленому нормативно – правовими актами департаменту праці та соціального захисту населення.

Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Відділ організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

Відділ має свою печатку із зазначенням своєї назви та назви управління і штампи, необхідні для роботи.

Основні завдання

Основними завданнями відділу є:

Здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту громадян, які мають право на пільги.

Ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (далі-Реєстр).

Здійснення персоніфікованого обліку громадян, які мають право на пільги відповідно до вимог чинного законодавства.

Здійснення контролю за відомостями, які подаються підприємствами та організаціями, що надають послуги для проведення розрахунків за надані пільговикам послуги шляхом автоматизованого використання інформації Реєстру.

Забезпечення реалізації державних програм соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

3. Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього  завдань:

3.1. Забезпечує ведення Реєстру. Збирає, обробляє, систематизує та зберігає інформацію про осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

3.2. Забезпечує облік пільгових категорій громадян відповідно до Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

3.3. Приймає на паперових та електронних носіях щомісяця розрахунки щодо вартості послуг від підприємств та організацій, що надають послуги,  та готує дані про нараховані суми, що підлягають відшкодуванню за надані пільговим категоріям громадян, які мають право на пільги, відповідно до чинного законодавства України.

3.4. Забезпечує звіряння інформації, що міститься в Реєстрі з інформацією, яка надходить від підприємств та організацій, що надають послуги, та подання до відшкодування за надані послуги за рахунок субвенцій з державного бюджету за результатами співпадання інформації.

3.5. Складає акти звіряння з організаціями-надавачами послуг за надані пільговикам послуги.

3.6. Приймає заяви від громадян, які зобов`язались поховати осіб, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.04  № 1445 „Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни”, проводить нарахування  суми компенсації та готує виплатні документи.

3.7. Приймає заяви на виплату відшкодування  готівкою вартості твердого палива та скрапленого газу від осіб, які мають право на пільги,  проводить нарахування, готує виплатні  документи. 

3.8. Організовує роботу з громадянами, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС по забезпеченню  виконання Закону України “ Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок  Чорнобильської  катастрофи”.

            3.9. Забезпечує видачу путівок на санаторно-курортне лікування громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС згідно з прийнятими заявами.    3.10. Забезпечує виплату допомоги на оздоровлення, грошової компенсації часткової вартості продуктів харчування  та інших  допомог і компенсацій громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

            3.11. Приймає від підприємств, установ та організацій району  розрахунки  для виплати компенсацій,  допомог та відшкодовує пільги  громадянам, які постраждали від  аварії на ЧАЕС відповідно до чиного законодавства.

3.12. Приймає та передає до головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації  документи для отримання посвідчень    громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

3.13. Забезпечує виплати разової грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”.

3.14. Забезпечує розгляд заяв, документів, незаперечних та інших доказів пенсіонерів, які звернулися за встановленням статусу учасника війни, надає допомогу у розшуку додаткових документів, необхідних для його встановлення та направлення справ на комісію по розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни.

3.15. Встановлює статус “Учасник війни”, “Член сім’ї загиблого” особам, які перебувають на обліку в органах Пенсійного Фонду України, особам, які не досягли пенсійного віку, за місцем реєстрації громадянина.

3.16. Веде облік та видає посвідчення “Учасник війни”, “Член сім’ї загиблого”, “Інвалід війни”, “Жертви нацистських переслідувань”, “Ветеран праці”.

3.17. Забезпечує листами –талонами ветеранів війни та прирівняних до них осіб, які дають право на одержання пільгових проїзних квитків.

3.18. Забезпечує надання грошової допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до затверджених рішень.

3.19. Забезпечує відшкодування коштів відповідним підприємствам за проїзд ветеранів війни та інвалідів в залізничному транспорті.

3.20. Надає пропозиції щодо фінансування витрат на відшкодування пільг, допомог та компенсацій всім пільговим категоріям громадян до бухгалтерії департаменту.

3.21. Забезпечує цільове використання бюджетних  коштів, передбачених на надання пільг та компенсацій шляхом проведення перевірок достовірності наданих підприємствами та установами розрахунків.

3.22. Надає консультації пільговикам, підприємствам та організаціям, що надають послуги з питань надання пільг.

3.23. Розглядає в установлені терміни звернення громадян з питань, що входять до його компетенції.

3.24. Проводить інформаційно - роз`яснювальну роботу серед населення з питань надання пільг.

4. Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

заступник начальника відділу

1

головний спеціаліст

2

спеціаліст І категорії

1

 

5. Права

Відділ має право :

            5.1       Отримувати від пільговиків, органів виконавчої влади, де перебувають на обліку пільговики, підприємств та організацій усіх форм власності, що надають послуги, а також від державних органів реєстрації актів цивільного стану та житлово – комунальних організацій даних з метою формування  Реєстру.

5.2.Самостійно коригувати інформацію, включену до Реєстру.

5.3.Вимагати від організацій – надавачів послуг своєчасного і  достовірного надання розрахунків для відшкодування витрат на надання пільг, компенсацій  та допомог  і дотримання  діючого законодавства у відношені до громадян, що звертаються до них  за пільгами 

5.4.Користуватися приміщенням, телефонним зв`язком, засобами оргтехніки, відповідно  обладнаними місцями зберігання  документів, а також законодавчими  та іншими нормативними актами з питань роботи відділу. 

5.5.Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6. Вносити начальнику управління пропозиції з питань поліпшення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.7. Надавати роз’яснення, рекомендації з питань, що входять до компетенції відділу.         

6. Відповідальність

Відділ несе відповідальність за :

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Невиконання вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

Затверджено

розпорядженням міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1.Загальні положення

1.1. Управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району (далі – управління) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

1.2. Управління безпосередньо підпорядковане заступнику  директора департаменту.

1.3. Управління в своїй діяльності керується Конституцією України і законами України, Указами і Розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

1.4. Управління очолює начальник, який призначається та звільняється міським головою в порядку, передбаченому чинним законодавством.

1.5. На період відсутності начальника управління ( відпустка, відрядження, хвороба тощо)  виконання його обов’язків покладається на  керівника одного з відділів управління в порядку, встановленому нормативно – правовими актами департаменту.

1.6. Усі працівники управління  призначаються на посаду  і звільняються з посади міським головою відповідно до вимог чинного законодавства.

            1.7. Управління організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб управління за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

1.8. Управління має свою круглу печатку із зазначенням державної символіки та назви управління, печатки відділів управління для службового використання та штампи, необхідні для роботи.

2. Основні завдання

Основними завданнями управління є:

2.1. Забезпечення у межах своїх повноважень дотримання  законодавства  про соціальний захист населення.

2.2. Проведення прийому громадян з  питань  надання  усіх  видів  державних допомог , пільг, компенсаційних виплат.

2.3. Виконання робіт в обсязі передбаченого фінансування  на виконання делегованих повноважень та реалізацію міських програм, які фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету, а також за рахунок субвенцій з державного бюджету.

2.4. Здійснення реалізації державної політики у сфері призначення: житлових субсидій; державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; державної допомоги сім’ям з дітьми; державної соціальної допомоги особам, які не мають право на пенсію, та інвалідам; державної соціальної допомоги на догляд; державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам; тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме; компенсації фізичній особі, яка надає соціальні послуги; компенсації на оздоровлення та продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; надання готівкою пільг на тверде паливо та скраплений газ, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інше.

 2.5. Виконання  функцій  щодо  надання пільг ветеранам війни та праці, особам, які мають статус “дитина війни”, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ та громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

2.6. Складання заявок на фінансування організацій – надавачів послуг та організацій, які проводять виплату різних видів державних допомог, пільг та компенсацій, заявок на безоплатне поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і учасників бойових дій, на виплату компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобіля, транспортні витрати, компенсацію за невикористане санаторно – курортне лікування інвалідам війни та іншим категоріям.

2.7. Здійснення  організаційно-практичних  заходів, спрямованих на інформування  населення з питань соціального захисту.

2.8. Забезпечення окремих категорій населення технічними засобами реабілітації, формування відповідного державного замовлення, ведення Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

2.9.Сприяння працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів. 

3. Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань управління:

3.1. Забезпечує призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

3.2. Правильно і своєчасно призначає соціальні допомоги, які встановлені законодавством.

3.3.  Призначає державну допомогу сім’ям з дітьми.

3.4. Призначає  державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

3.5. Призначає допомогу на догляд  за інвалідами І та ІІ груп внаслідок психічного захворювання.

3.6. Надає компенсації  на догляд за інвалідом І групи або за особами, які досягли 80-річного віку, та компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

3.7. Призначає державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

3.8. Призначає державну соціальну допомогу особам, які не мають право на пенсію, та інвалідам.

3.9. Призначає тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

3.10. Бере на облік одержувачів державних допомог як платників страхових внесків до Пенсійного Фонду України.

3.11. Призначає  компенсації на оздоровлення та продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

3.12.  Веде Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.  Збирає, обробляє, систематизує та зберігає інформацію про осіб, які мають  право на пільги відповідно до чинного законодавства.

3.13. Аналізує стан реалізації комплексних програм, вжиття заходів соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, надання встановлених законодавством пільг соціально незахищеним громадянам та подає директору пропозиції з цих питань.

3.14. Забезпечує цільове використання бюджетних асигнувань, передбачених на соціальний захист населення.

3.15. Здійснює в установленому порядку компенсаційні виплати інвалідам на бензин, технічне обслуговування та ремонт автомобіля, транспортне обслуговування інвалідів, а також вартості санаторно-курортного лікування.

3.16. Забезпечує  санаторними путівками інвалідів, ветеранів війни та інших категорій громадян в установленому порядку.

3.17. Видає посвідчення ветеранам війни, ветеранам праці, особам, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

3.18. Забезпечує надання одноразової матеріальної допомоги інвалідам та  непрацюючим малозабезпеченим особам.

3.19. Забезпечує окрему категорію населення технічними засобами реабілітації, формує відповідні державні замовлення, веде Централізований банк даних з проблем інвалідів.

3.20. Сприяє працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів.

3.21. Проводить інвентаризацію особових справ осіб, які одержують допомогу, в установленому законодавством порядку.

3.22. Підтримує функціонування апаратно-програмних засобів управління в складі єдиної інформаційної мережі системи Міністерства соціальної політики, а також єдине комп’ютерне інформаційне і телекомунікаційне середовище.

3.23. Організовує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій району з питань, що належать до компетенції управління, вживає відповідних заходів по усуненню причин, які викликають скарги, роз’яснює громадянам положення нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції управління.

3.24. Інформує населення  через засоби  масової інформації з питань соціальних виплат і компенсацій.

3.25. Сприяє підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації працівників управління.

3.26. Виконує вимоги законодавства з охорони праці, здійснення заходів по  запобіганню нещасним випадкам, а також своєчасно приймає рішення для  забезпечення здорових і безпечних умов праці в управлінні. 

4. Структура управління

До складу управління входять

начальник управління

головний спеціаліст

сторож

прибиральниця

водій

1

1

3

1

1

відділ соціальних виплат

16

сектор автоматизованої обробки інформації обробки та контролю за призначенням соціальних виплат

5

відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

8

сектор по роботі з інвалідами

4

 

5. Права

Управління має право:

5.1. Здійснювати  контроль  за  наданням  пільг  інвалідам,  ветеранам  війни та праці, особам, які мають статус “дитина війни”, сім’ям загиблих військовослужбовців, сім’ям з дітьми, іншим громадянам, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

5.2.Одержувати в установленому порядку від виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій усіх форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених завдань.

5.3. Вносити директору департаменту пропозиції з питань удосконалення соціального захисту населення.

5.4.Взаємодіяти з іншими підрозділами департаменту, адміністрації Ленінського району, а також підприємствами, установами та організаціями, об’єднаннями громадян та окремими громадянами.

5.5.Брати участь у нарадах, семінарах з питань, що належать до компетенції управління.

5.6.Брати участь у розробленні і вдосконаленні організаційної структури та штатного розпису управління.

5.7.Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції управління і не потребують узгодження з директором департаменту.

5.8.Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції управління, в органах державної  влади, а також на підприємствах, в установах, організаціях.

5.9.Вносити пропозиції директору департаменту щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками управління трудової дисципліни і правил внутрішнього трудового розпорядку.

6. Відповідальність

Управління несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно – нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на управління.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції управління.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи управління є якісне та своєчасне виконання покладених на управління завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

Затверджено

розпорядженням міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського  району департаменту праці та соціального захисту населення

1. Загальні положення

. Сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат (далі – сектор) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій  Ленінського району(далі – управління). департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

. Сектор безпосередньо  підпорядковується начальнику управління.

. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики  України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради,Положенням про управління.

. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

. На час відсутності завідувача сектору у період відсутності у зв’язку з хворобою, відпусткою та іншими обставинами його обов'язки виконує головний спеціаліст сектору.

. Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

2. Основні завдання

            Основними завданнями сектору є:

2.1. Виплата державних соціальних допомог, компенсацій та субсидій за єдиною технологією.

2.2. Проведення інвентаризації особових рахунків та особових справ субсидій,  державних соціальних допомог та компенсацій.

2.3. Забезпечення своєчасності виплати державних допомог, компенсацій та субсидій на  житлово-комунальні послуги.

2.4. Забезпечення своєчасної  підготовки та здачі місячних, квартальних та річних звітів по виплаті соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

2.5  Здійснення контролю за правильністю призначення та виплати державних допомог, компенсацій та субсидій на  житлово-комунальні послуги.

 

3. Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

3.1.Виконує роботу реалізації нормативних актів з питань виплати соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

3.2.Готує виплатні відомості на отримання соціальних допомог та компенсацій та направляє їх до установ банку, відділень зв'язку.

Веде особові рахунки осіб, які одержують різні види соціальних виплат.

Формує бази даних отримувачів соціальних допомог та компенсацій з використанням ПЕОМ.

 Здійснює складання реєстрів отримувачів субсидій та відомостей по організаціях, які забезпечують надання житлово-комунальних послуг та формує на ПЕОМ виплатні відомості по філіях банків та поштових відділеннь.

Складає заявки на фінансування організацій - надавачів житлово-комунальних послуг та організацій, які проводять виплату державних допомог та компенсацій у відділ бухгалтерського обліку та звітності департаменту праці та соціального захисту населення .

3.7. Своєчасно готує і подає місячні, квартальні, річні звіти та інформації про стан виплати державних соціальних допомог та субсидій.

Складає акти звіряння з організаціями-надавачами послуг.

3.9.У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору.

3.10. Взаємодіє з  підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, по всіх питаннях, пов’язаних з виплатою соціальних допомог.

4. Структура сектору

До складу сектору входять:

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

2

спеціаліст І категорії

2

 

5.Права

Сектор має право:

5.1. Здійснювати контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання різних видів соціальних виплат.

5.2. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.3. Вносити бюджетні пропозиції до формування бюджету та пропозиції щодо змін нормативів для надання соціальних виплат та субсидій.

5.4. Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних виплат та субсидій.

5.5. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6 Вносити начальнику управління пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.7.Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на сектор завдань.

5.8. Надавати роз’яснення, рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції сектору.

6. Відповідальність

Сектор відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань,що належать до компетенції сектору.

6.5.Виконання вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                                                Затверджено

                                                                                                розпорядженням

                                                                                                 міського голови

                                                                                                від 14 червня 2011

№ 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ соціальних виплат  управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

1. Загальні положення

. Відділ соціальних виплат  (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

. Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління.

. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та  Законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, законодавчими та нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики України, Положенням по департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

. Відділ очолює начальник відділу, який  призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства

. За відсутності начальника відділу його обов’язки виконує завідувач сектору прийому заяв або завідувач сектору прийняття рішень відділу соціальних виплат, який  призначається наказом директора департаменту з дотриманням вимог чинного законодавства.

. Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

. Відділ організує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

. Відділ має свою печатку із зазначенням своєї назви та назви управління і штампи, необхідні для роботи.

2. Основні завдання

 Основними завданнями відділу є:

2.1. Надання громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз’яснення з питань призначення  всіх видів соціальних допомог.

2.2. Забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання всіх видів державних допомог та компенсацій згідно діючого законодавства.

2.3. Забезпечення своєчасності призначення всіх видів соціальних допомог та компенсацій.

3. Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього  завдань:

3.1. Організовує роботу, пов’язану з призначенням державних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, особам, які здійснюють догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, особам, які здійснюють догляд за інвалідами І групи та  особам які досягли 80-річного віку, компенсацій фізичним особам, які  надають соціальні послуги,  житлових субсидій тощо.

3.2. Приймає заяви, інші документи, на підставі яких призначає державні соціальні допомоги, житлові субсидії тощо.

3.3.Забезпечує правильність оформлення і ведення  особових справ, зберігає документи, які були прийняті до розгляду щодо надання соціальної допомоги та субсидії.

3.4. Здійснює контроль за дотриманням підприємствами, установами і організаціями незалежно від форм власності встановленого порядку оформлення документів для призначення різних видів соціальних допомог та субсидій.

3.5. Надає громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз’яснення з питань призначення всіх видів соціальних допомог, компенсацій та субсидій. При потребі надає їм допомогу в одержанні необхідних документів, довідок тощо від підприємств, установ і організацій та контролює своєчасність їх надання.

3.6.Організує роботу центрів соціального захисту населення в мікрорайонах з питань надання населенню різних видів соціальних допомог та субсидій.

3.7. Забезпечує складання та надання звітності з питань діяльності відділу.

3.8. У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції відділу.

3.9. Забезпечує підготовку справ на розгляд комісії з питань призначення соціальних допомог та субсидій.

3.10. Проводить роз’яснювальну роботу серед населення району з питань призначення різних видів соціальних допомог.

3.11. Удосконалює методи організації праці з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та програмного забезпечення.

3.12. Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні відповідно до Закону України „Про охорону праці ” організація роботи з охорони праці у відділі.

3.13. Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

4. Структура відділу

До складу відділу входять :

начальник відділу

1

сектор прийому заяв

8

сектор прийняття рішень

7

 

5.Права

Відділ має право:

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.2. Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних допомог  та субсидій.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.4. Вносити начальнику управління пропозиції з питань вдосконалення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5 Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Надавати роз’яснення,  рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції відділу.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції відділу і не потребують узгодження з директором департаменту та начальником управління.

6.Відповідальність

Відділ несе  відповідальність за:

6.1. Неякісне та несвоєчасне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Виконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків.

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                      Затверджено

                                                                       розпорядженням

                                                                        міського голови

                                                                         від 14 червня 2011

                                                                          № 78рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор прийому заяв відділу соціальних виплат управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

Загальні положення

. Сектор прийому заяв (далі-сектор) входить до складу відділу соціальних виплат (далі-відділ) управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району (далі-управління)  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради ( далі – департамент).

. Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу.

. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики  України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району та цим Положенням.

.Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

.За відсутності завідувача сектору виконання обов’язків  завідувача сектором покладається наказом директора департаменту на одного з працівників відділу.

.Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Основні завдання

 Основними завданнями сектору є:

2.1. Забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання всіх видів державних соціальних допомог, компенсацій  згідно з діючим законодавством.

2.2. Прийняття документів для призначення всіх видів державних соціальних допомог, компенсацій за єдиною технологією.

Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

3.1. Організовує роботу, пов’язану з прийняттям документів для призначення різних видів державних допомог.

3.2. Приймає заяви, інші документи, тощо.

3.3.Формує особові справи отримувачів, які одержують різні види соціальних виплат.

3.4. Надає допомогу в отриманні документів, необхідних для призначення державних соціальних допомог (готує запити до підприємств та організацій).

3.5.Готує Реєстри передач особових справ.

3.6. Передає комплекти особових справ, прийнятих заяв і документів до сектору прийняття рішень.

3.7. Видає посвідчення інвалідам з дитинства та особам, які не мають право на пенсію.

3.8. Бере участь у проведенні інвентаризації особових справ одержувачів різних видів державних допомог.

3.9. Забезпечує збереження особових справ одержувачів усіх видів соціальних допомог.

3.10. Виконує доручення начальника управління та відділу, пов'язані з функціональними обов'язками.

3.11. Співпрацює з  центрами соціального захисту населення в мікрорайонах з питань надання населенню різних видів державних допомог.

3.12. Забезпечує складання та надання звітності з питань діяльності сектору.

3.13. У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору та готує проекти відповідей.

3.14. Забезпечує підготовку справ на розгляд комісії з питань призначення всіх видів соціальних допомог.

3.15. Проводить роз’яснювальну роботу серед населення району з питань призначення різних видів соціальних допомог.

3.16. Взаємодіє з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, з населенням району з усіх питань, пов’язаних з наданням соціальних допомог.

3.17. Удосконалює методи організації праці з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та програмного забезпечення.

3.18. Застосовує передбачені законодавством санкції до порушників умов надання різних видів соціальних допомог.

3.19. Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні відповідно до Закону України „Про охорону праці”організація роботи з охорони праці у відділі.

3.20.Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

4.Структура сектору

   До складу відділу входять:

завідувач сектору

1

спеціаліст І категорії

7

 

5. Права

Сектор має право:

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.2.Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних виплат.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.4. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору, щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5. Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Надавати роз’яснення,  рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції сектору.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції сектору і не потребують узгодження з директором департаменту.

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4.Невиконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                     Затверджено

                                                                      розпорядженням

                                                                      міського голови 

                                                                       від 14 червня 2011

№ 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор прийняття рішень відділу соціальних виплат управління  соціальних виплат та компенсацій Ленінського району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Загальні положення

Сектор прийняття рішень (далі-сектор) входить до складу відділу соціальних виплат (далі-відділ) управління соціальних виплат та компенсацій Ленінського району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу.

Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення,  рішеннями виконавчого комітету Миколаївської міської ради, нормативними актами Міністерства соціальної політики України,  Положенням про департамент праці та соціального захисту населення, Положенням про управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

Сектор очолює завідувач сектору, який  призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.  

За відсутності завідувача сектору з поважних причин (відпустки, відрядження, хвороби тощо)  його обов’язки виконує головний спеціаліст сектору.

Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Основні завдання

Основними завданнями сектору є:

2.1. Організація роботи, пов’язаної з призначенням різних видів державних допомог, компенсацій та  житлових субсидій.

2.2. Забезпечення правильного і своєчасного призначення державних допомог та житлових субсидій.

Обробка прийнятих заяв та документів для призначення усіх видів соціальної допомоги.

Розрахунок розмірів допомоги  та житлових субсидій.

Визначення термінів надання державних допомог та житлових субсидій.

Формування бази даних отримувачів допомоги та визначення термінів її надання.

Підготовка проектів рішень виконавчого комітету Миколаївської міської ради про призначення/ непризначення державних допомог.

Перевірка особових справ отримувачів державних допомог та житлових субсидій.

Ведення журналів реєстрації прийнятих рішень та реєстрації обробки заяв/особових справ.

Здійснення контролю за правильністю автоматизованого призначення усіх видів соціальних допомог.

Здійснення контролю за дотриманням підприємствами, установами і організаціями, незалежно від форм власності,  встановленого порядку оформлення документів для призначення різних видів соціальних допомог та житлових субсидій.

Складання та надання звітності з питань діяльності відділу.

Взаємодія з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, з населенням району з усіх питань, пов’язаних з наданням соціальних допомог.

Розгляд звернень громадян у встановлені терміни з питань, що належать до компетенції сектору.

Застосування передбачених законодавством санкцій до порушників умов надання різних видів соціальних допомог та житлових субсидій.

Дотримання правил внутрішнього  трудового розпорядку, виконання вимог нормативних актів про охорону праці.

Виконання доручень начальника відділу та начальника управління.

Здійснення інших повноважень відповідно до законодавства.

Основні функції

З метою виконання покладених  завдань сектор :

3.1. Забезпечує правильне і своєчасне  призначення житлових субсидій та державних допомог.

3.2. Виконує роботу щодо реалізації нормативних актів з питань призначення соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

3.3. Веде  особові справи осіб, які одержують різні види соціальних допомог.

3.4. Формує бази даних отримувачів соціальних допомог, компенсацій та субсидій  з використанням ПЕОМ.

3.5. Своєчасно готує і надає щомісячні, квартальні, річні звіти та інформації про стан призначення державних соціальних допомог та субсидій.

3.6. У встановлені терміни  розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору.

3.7. Взаємодіє з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги з усіх питань, пов’язаних з призначенням  житлових субсидій.

Структура сектору

До складу сектору входять:

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

4

спеціаліст І категорії

2

 

5. Права

Сектор має право:

5.1. Здійснювати контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання різних видів соціальних виплат.

5.2. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів управління, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору.

5.4. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6.  Надавати роз’яснення, рекомендації, вказівки, що входять до компетенції сектору.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції сектору і не потребують узгодження з начальником управління.

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1. Несвоєчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2. Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції  сектору.

6.5.  Невиконання  вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

 

                                                                                                 Затверджено

                                                                                                 розпорядженням

                                                                                                 міського голови

                                                                                                 від 14 червня 2011

                                                                                                 № 78рк

 

 ПОЛОЖЕННЯ

про відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

управління  соціальних виплат і компенсацій Ленінського району

департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

1. Загальні положення

Відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Ленінського району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління соціальних виплат і компенсацій департаменту.

Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту  громадян, які мають право на пільги, нормативними актами Міністерства та соціальної політики України,Положення департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

Відділ очолює начальник, який  призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

На період відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, хвороба тощо) виконання його обов’язків покладається на заступника начальника відділу в порядку, встановленому нормативно – правовими актами департаменту праці та соціального захисту населення.

Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Відділ організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

Відділ має свою печатку із зазначенням своєї назви та назви управління і штампи, необхідні для роботи.

Основні завдання

Основними завданнями відділу є:

Здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту громадян, які мають право на пільги.

Ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (далі-Реєстр).

Здійснення персоніфікованого обліку громадян, які мають право на пільги відповідно до вимог чинного законодавства.

Здійснення контролю за відомостями, які подаються підприємствами та організаціями, що надають послуги для проведення розрахунків за надані пільговикам послуги шляхом автоматизованого використання інформації Реєстру.

Забезпечення реалізації державних програм соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.\

3. Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього  завдань:

3.1. Забезпечує ведення Реєстру. Збирає, обробляє, систематизує та зберігає інформацію про осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

3.2. Забезпечує облік пільгових категорій громадян відповідно до Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

3.3. Приймає на паперових та електронних носіях щомісяця розрахунки щодо вартості послуг від підприємств та організацій, що надають послуги,  та готує дані про нараховані суми, що підлягають відшкодуванню за надані пільговим категоріям громадян, які мають право на пільги, відповідно до чинного законодавства України.

3.4. Забезпечує звіряння інформації, що міститься в Реєстрі з інформацією, яка надходить від підприємств та організацій, що надають послуги, та подання до відшкодування за надані послуги за рахунок субвенцій з державного бюджету за результатами співпадання інформації.

3.5. Складає акти звіряння з організаціями-надавачами послуг за надані пільговикам послуги.

3.6. Приймає заяви від громадян, які зобов`язались поховати осіб, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.04  № 1445 „Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни”, проводить нарахування  суми компенсації та готує виплатні документи.

3.7. Приймає заяви на виплату відшкодування  готівкою вартості твердого палива та скрапленого газу від осіб, які мають право на пільги,  проводить нарахування, готує виплатні  документи. 

3.8. Організовує роботу з громадянами, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС по забезпеченню  виконання Закону України “ Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок  Чорнобильської  катастрофи”.

            3.9. Забезпечує видачу путівок на санаторно-курортне лікування громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС згідно з прийнятими заявами.    3.10. Забезпечує виплату допомоги на оздоровлення, грошової компенсації часткової вартості продуктів харчування  та інших  допомог і компенсацій громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

            3.11. Приймає від підприємств, установ та організацій району  розрахунки  для виплати компенсацій,  допомог та відшкодовує пільги  громадянам, які постраждали від  аварії на ЧАЕС відповідно до чиного законодавства.

3.12. Приймає та передає до головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації  документи для отримання посвідчень    громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

3.13. Забезпечує виплати разової грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”.

3.14. Забезпечує розгляд заяв, документів, незаперечних та інших доказів пенсіонерів, які звернулися за встановленням статусу учасника війни, надає допомогу у розшуку додаткових документів, необхідних для його встановлення та направлення справ на комісію по розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни.

3.15. Встановлює статус “Учасник війни”, “Член сім’ї загиблого” особам, які перебувають на обліку в органах Пенсійного Фонду України, особам, які не досягли пенсійного віку, за місцем реєстрації громадянина.

3.16. Веде облік та видає посвідчення “Учасник війни”, “Член сім’ї загиблого”, “Інвалід війни”, “Жертви нацистських переслідувань”, “Ветеран праці”.

3.17. Забезпечує листами –талонами ветеранів війни та прирівняних до них осіб, які дають право на одержання пільгових проїзних квитків.

3.18. Забезпечує надання грошової допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до затверджених рішень.

3.19. Забезпечує відшкодування коштів відповідним підприємствам за проїзд ветеранів війни та інвалідів в залізничному транспорті.

3.20. Надає пропозиції щодо фінансування витрат на відшкодування пільг, допомог та компенсацій всім пільговим категоріям громадян до бухгалтерії департаменту.

3.21. Забезпечує цільове використання бюджетних  коштів, передбачених на надання пільг та компенсацій шляхом проведення перевірок достовірності наданих підприємствами та установами розрахунків.

3.22. Надає консультації пільговикам, підприємствам та організаціям, що надають послуги з питань надання пільг.

3.23. Розглядає в установлені терміни звернення громадян з питань, що входять до його компетенції.

3.24. Проводить інформаційно - роз`яснювальну роботу серед населення з питань надання пільг.

4. Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

заступник начальника відділу

1

головний спеціаліст

4

спеціаліст І категорії

2

 

5. Права

Відділ має право :

            5.1       Отримувати від пільговиків, органів виконавчої влади, де перебувають на обліку пільговики, підприємств та організацій усіх форм власності, що надають послуги, а також від державних органів реєстрації актів цивільного стану та житлово – комунальних організацій даних з метою формування  Реєстру.

5.2.Самостійно коригувати інформацію, включену до Реєстру.

5.3.Вимагати від організацій – надавачів послуг своєчасного і  достовірного надання розрахунків для відшкодування витрат на надання пільг, компенсацій  та допомог  і дотримання  діючого законодавства у відношені до громадян, що звертаються до них  за пільгами 

5.4.Користуватися приміщенням, телефонним зв`язком, засобами оргтехніки, відповідно  обладнаними місцями зберігання  документів, а також законодавчими  та іншими нормативними актами з питань роботи відділу. 

5.5.Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6. Вносити начальнику управління пропозиції з питань поліпшення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.7. Надавати роз’яснення, рекомендації з питань, що входять до компетенції відділу.         

6. Відповідальність

Відділ несе відповідальність за :

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Невиконання вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

                                                                        Затверджено

                                                                         розпорядженням

                                                                         міського голови 

                                                                          від 14 червня 2011

                                                                           № 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ по роботі з інвалідами управління соціальних виплат та компенсацій Ленінського району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

Загальні положення

Відділ по роботі з інвалідами (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат та компенсацій Ленінського району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради ( далі – департамент).

Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління.

            1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці ,нормативними актами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

1.4. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

            1.5.На період відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, хвороба тощо) виконання його обов’язків покладається на головного спеціаліста відділу в порядку, визначеному чинним законодавством України.

1.6. Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою в порядку, передбаченому  чинним законодавством України.

1.7.Відділ організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

1.8.Відділ має штампи, необхідні для роботи.

Основні завдання

            Основним завданням відділу є:

Здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів відповідно до повноважень управління.

2.2. Забезпечення своєчасного розгляду зверненнь щодо надання інвалідам  та непрацюючим малозабезпеченим особам одноразової матеріальної допомоги. 

3. Основні функції

            З метою виконання покладених на нього завдань відділ:

Сприяє забезпеченню інвалідів у встановленому порядку спеціальним  автотранспортом.

Здійснює у встановленому чинним законодавством порядку виплату інвалідам компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на  транспортне обслуговування.

Забезпечує санаторно-курортними путівками інвалідів, ветеранів війни та інших категорій.

 Здійснює у встановленому чинним законодавством порядку виплати грошової компенсацій за невикористане санаторне-курортне лікування інвалідам війни та іншим категоріям.

Розглядає звернення інвалідів та непрацюючих малозабезпечених осіб щодо надання одноразової матеріальної допомоги, готує необхідні матеріали на розгляд комісії по наданню одноразової матеріальної допомоги, протоколи комісії, надає їх до відділу бухгалтерського обліку фінансування та звітності департаменту і повідомляє заявників про рішення комісії. 

Забезпечує окрему категорію населення технічними засобами реабілітації, формує відповідні державні замовлення, веде Централізований банк даних  з проблем інвалідності.

Сприяє  працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів.

У встановлені терміни розглядає звернення громадян з питань, що входять до компетенції відділу і вживає відповідних заходів.

Проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення стосовно питань, які входять до повноважень відділу.

 Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні

 відповідно до Закону України „Про охорону праці”.

Створює безпечні виробничі ситуації,  які відповідають вимогам нормативних актів з питань охорони праці.

Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

головні спеціалісти

1

спеціалісти І категорії

2

 

5.Права

Відділ має право:

5.1.      Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.2.      Вносити начальнику управління пропозиції з питань поліпшення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.3.      Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.4.      Надавати роз’яснення, рекомендації з питань, що входять до компетенції відділу.    

6.Відповідальність

Відділ несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Невиконання  вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за несвоєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

Затверджено

розпорядженням

міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1.Загальні положення

1.1. Управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району (далі – управління) входить до складу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

1.2. Управління безпосередньо підпорядковане заступнику  директора департаменту.

1.3. Управління в своїй діяльності керується Конституцією України і законами України, Указами і Розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

1.4. Управління очолює начальник, який призначається та звільняється міським головою в порядку, передбаченому чинним законодавством.

1.5. На період відсутності начальника управління ( відпустка, відрядження, хвороба тощо)  виконання його обов’язків покладається на  керівника одного з відділів управління в порядку, встановленому нормативно – правовими актами департаменту.

1.6. Усі працівники управління  призначаються на посаду  і звільняються з посади міським головою відповідно до вимог чинного законодавства.

            1.7. Управління організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб управління за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

1.8. Управління має свою круглу печатку із зазначенням державної символіки та назви управління, печатки відділів управління для службового використання та штампи, необхідні для роботи.

2. Основні завдання

Основними завданнями управління є:

2.1. Забезпечення у межах своїх повноважень дотримання  законодавства  про соціальний захист населення.

2.2. Проведення прийому громадян з  питань  надання  усіх  видів  державних допомог , пільг, компенсаційних виплат.

2.3. Виконання робіт в обсязі передбаченого фінансування  на виконання делегованих повноважень та реалізацію міських програм, які фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету, а також за рахунок субвенцій з державного бюджету.

2.4. Здійснення реалізації державної політики у сфері призначення: житлових субсидій; державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; державної допомоги сім’ям з дітьми; державної соціальної допомоги особам, які не мають право на пенсію, та інвалідам; державної соціальної допомоги на догляд; державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам; тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме; компенсації фізичній особі, яка надає соціальні послуги; компенсації на оздоровлення та продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; надання готівкою пільг на тверде паливо та скраплений газ, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інше.

 2.5. Виконання  функцій  щодо  надання пільг ветеранам війни та праці, особам, які мають статус “дитина війни”, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ та громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

2.6. Складання заявок на фінансування організацій – надавачів послуг та організацій, які проводять виплату різних видів державних допомог, пільг та компенсацій, заявок на безоплатне поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і учасників бойових дій, на виплату компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобіля, транспортні витрати, компенсацію за невикористане санаторно – курортне лікування інвалідам війни та іншим категоріям.

2.7. Здійснення  організаційно-практичних  заходів, спрямованих на інформування  населення з питань соціального захисту.

2.8. Забезпечення окремих категорій населення технічними засобами реабілітації, формування відповідного державного замовлення, ведення Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

2.9.Сприяння працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів. 

3. Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань управління:

3.1. Забезпечує призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

3.2. Правильно і своєчасно призначає соціальні допомоги, які встановлені законодавством.

3.3.  Призначає державну допомогу сім’ям з дітьми.

3.4. Призначає  державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

3.5. Призначає допомогу на догляд  за інвалідами І та ІІ груп внаслідок психічного захворювання.

3.6. Надає компенсації  на догляд за інвалідом І групи або за особами, які досягли 80-річного віку, та компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

3.7. Призначає державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

3.8. Призначає державну соціальну допомогу особам, які не мають право на пенсію, та інвалідам.

3.9. Призначає тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

3.10. Бере на облік одержувачів державних допомог як платників страхових внесків до Пенсійного Фонду України.

3.11. Призначає  компенсації на оздоровлення та продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

3.12.  Веде Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.  Збирає, обробляє, систематизує та зберігає інформацію про осіб, які мають  право на пільги відповідно до чинного законодавства.

3.13. Аналізує стан реалізації комплексних програм, вжиття заходів соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, надання встановлених законодавством пільг соціально незахищеним громадянам та подає директору пропозиції з цих питань.

3.14. Забезпечує цільове використання бюджетних асигнувань, передбачених на соціальний захист населення.

3.15. Здійснює в установленому порядку компенсаційні виплати інвалідам на бензин, технічне обслуговування та ремонт автомобіля, транспортне обслуговування інвалідів, а також вартості санаторно-курортного лікування.

3.16. Забезпечує  санаторними путівками інвалідів, ветеранів війни та інших категорій громадян в установленому порядку.

3.17. Видає посвідчення ветеранам війни, ветеранам праці, особам, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

3.18. Забезпечує надання одноразової матеріальної допомоги інвалідам та  непрацюючим малозабезпеченим особам.

3.19. Забезпечує окрему категорію населення технічними засобами реабілітації, формує відповідні державні замовлення, веде Централізований банк даних з проблем інвалідів.

3.20. Сприяє працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів.

3.21. Проводить інвентаризацію особових справ осіб, які одержують допомогу, в установленому законодавством порядку.

3.22. Підтримує функціонування апаратно-програмних засобів управління в складі єдиної інформаційної мережі системи Міністерства соціальної політики, а також єдине комп’ютерне інформаційне і телекомунікаційне середовище.

3.23. Організовує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій району з питань, що належать до компетенції управління, вживає відповідних заходів по усуненню причин, які викликають скарги, роз’яснює громадянам положення нормативно-правових актів з питань, що належать до компетенції управління.

3.24. Інформує населення  через засоби  масової інформації з питань соціальних виплат і компенсацій.

3.25. Сприяє підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації працівників управління.

3.26. Виконує вимоги законодавства з охорони праці, здійснення заходів по  запобіганню нещасним випадкам, а також своєчасно приймає рішення для  забезпечення здорових і безпечних умов праці в управлінні. 

4. Структура управління

До складу управління входять:

начальник управління

головний спеціаліст

прибиральниця

водій

1

1

1

1

відділ соціальних виплат

14

сектор автоматизованої обробки інформації обробки та контролю за призначенням соціальних виплат

5

відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

8

сектор по роботі з інвалідами

4

 

5. Права

Управління має право:

5.1. Здійснювати  контроль  за  наданням  пільг  інвалідам,  ветеранам  війни та праці, особам, які мають статус “дитина війни”, сім’ям загиблих військовослужбовців, сім’ям з дітьми, іншим громадянам, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

5.2.Одержувати в установленому порядку від виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій усіх форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених завдань.

5.3. Вносити директору департаменту пропозиції з питань удосконалення соціального захисту населення.

5.4.Взаємодіяти з іншими підрозділами департаменту, адміністрації Заводського району, а також підприємствами, установами та організаціями, об’єднаннями громадян та окремими громадянами.

5.5.Брати участь у нарадах, семінарах з питань, що належать до компетенції управління.

5.6.Брати участь у розробленні і вдосконаленні організаційної структури та штатного розпису управління.

5.7.Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції управління і не потребують узгодження з директором департаменту.

5.8.Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції управління, в органах державної  влади, а також на підприємствах, в установах, організаціях.

5.9.Вносити пропозиції директору департаменту щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками управління трудової дисципліни і правил внутрішнього трудового розпорядку.

6. Відповідальність

Управління несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно – нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на управління.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції управління.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи управління є якісне та своєчасне виконання покладених на управління завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

Затверджено

розпорядженням

міського голови

від 14 червня 2011

№ 78рк

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат управління соціальних виплат і компенсацій Заводського  району департаменту праці та соціального захисту населення

 

1. Загальні положення

. Сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат (далі – сектор) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району (далі – управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

. Сектор безпосередньо  підпорядковується начальнику управління.

. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики  України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради,Положенням про управління.

. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

. На час відсутності завідувача сектору у період відсутності у зв’язку з хворобою, відпусткою та іншими обставинами його обов'язки виконує головний спеціаліст сектору.

. Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

2. Основні завдання

            Основними завданнями сектору є:

2.1. Виплата державних соціальних допомог, компенсацій та субсидій за єдиною технологією.

2.2. Проведення інвентаризації особових рахунків та особових справ субсидій,  державних соціальних допомог та компенсацій.

2.3. Забезпечення своєчасності виплати державних допомог, компенсацій та субсидій на  житлово-комунальні послуги.

2.4. Забезпечення своєчасної  підготовки та здачі місячних, квартальних та річних звітів по виплаті соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

2.5  Здійснення контролю за правильністю призначення та виплати державних допомог, компенсацій та субсидій на  житлово-комунальні послуги.

 

3. Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

3.1.Виконує роботу реалізації нормативних актів з питань виплати соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

3.2.Готує виплатні відомості на отримання соціальних допомог та компенсацій та направляє їх до установ банку, відділень зв'язку.

Веде особові рахунки осіб, які одержують різні види соціальних виплат.

Формує бази даних отримувачів соціальних допомог та компенсацій з використанням ПЕОМ.

 Здійснює складання реєстрів отримувачів субсидій та відомостей по організаціях, які забезпечують надання житлово-комунальних послуг та формує на ПЕОМ виплатні відомості по філіях банків та поштових відділеннь.

Складає заявки на фінансування організацій - надавачів житлово-комунальних послуг та організацій, які проводять виплату державних допомог та компенсацій у відділ бухгалтерського обліку та звітності департаменту праці та соціального захисту населення .

3.7. Своєчасно готує і подає місячні, квартальні, річні звіти та інформації про стан виплати державних соціальних допомог та субсидій.

Складає акти звіряння з організаціями-надавачами послуг.

3.9.У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору.

3.10. Взаємодіє з  підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, по всіх питаннях, пов’язаних з виплатою соціальних допомог.

4. Структура сектору

До складу сектору входять:

 

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

2

спеціаліст І категорії

2

 

5.Права

Сектор має право:

5.1. Здійснювати контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання різних видів соціальних виплат.

5.2. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.3. Вносити бюджетні пропозиції до формування бюджету та пропозиції щодо змін нормативів для надання соціальних виплат та субсидій.

5.4. Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних виплат та субсидій.

5.5. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6 Вносити начальнику управління пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.7.Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на сектор завдань.

5.8. Надавати роз’яснення, рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції сектору.

6. Відповідальність

Сектор відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань,що належать до компетенції сектору.

6.5.Виконання вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                                                Затверджено

                                                                                                розпорядженням

                                                                                                міського голови 

                                                                                                від 14 червня 2011

№ 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ соціальних виплат  управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

. Відділ соціальних виплат  (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

. Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління.

. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та  Законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, законодавчими та нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики України, Положенням по департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

. Відділ очолює начальник відділу, який  призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства

. За відсутності начальника відділу його обов’язки виконує завідувач сектору прийому заяв або завідувач сектору прийняття рішень відділу соціальних виплат, який  призначається наказом директора департаменту з дотриманням вимог чинного законодавства.

. Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

. Відділ організує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

. Відділ має свою печатку із зазначенням своєї назви та назви управління і штампи, необхідні для роботи.

2. Основні завдання

 Основними завданнями відділу є:

2.1. Надання громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз’яснення з питань призначення  всіх видів соціальних допомог.

2.2. Забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання всіх видів державних допомог та компенсацій згідно діючого законодавства.

2.3. Забезпечення своєчасності призначення всіх видів соціальних допомог та компенсацій.

3. Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього  завдань:

3.1. Організовує роботу, пов’язану з призначенням державних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, особам, які здійснюють догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, особам, які здійснюють догляд за інвалідами І групи та  особам які досягли 80-річного віку, компенсацій фізичним особам, які  надають соціальні послуги,  житлових субсидій тощо.

3.2. Приймає заяви, інші документи, на підставі яких призначає державні соціальні допомоги, житлові субсидії тощо.

3.3.Забезпечує правильність оформлення і ведення  особових справ, зберігає документи, які були прийняті до розгляду щодо надання соціальної допомоги та субсидії.

3.4. Здійснює контроль за дотриманням підприємствами, установами і організаціями незалежно від форм власності встановленого порядку оформлення документів для призначення різних видів соціальних допомог та субсидій.

3.5. Надає громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз’яснення з питань призначення всіх видів соціальних допомог, компенсацій та субсидій. При потребі надає їм допомогу в одержанні необхідних документів, довідок тощо від підприємств, установ і організацій та контролює своєчасність їх надання.

3.6.Організує роботу центрів соціального захисту населення в мікрорайонах з питань надання населенню різних видів соціальних допомог та субсидій.

3.7. Забезпечує складання та надання звітності з питань діяльності відділу.

3.8. У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції відділу.

3.9. Забезпечує підготовку справ на розгляд комісії з питань призначення соціальних допомог та субсидій.

3.10. Проводить роз’яснювальну роботу серед населення району з питань призначення різних видів соціальних допомог.

3.11. Удосконалює методи організації праці з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та програмного забезпечення.

3.12. Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні відповідно до Закону України „Про охорону праці ” організація роботи з охорони праці у відділі.

3.13. Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

4. Структура відділу

До складу відділу входять :

начальник відділу

1

сектор прийому заяв

6

сектор прийняття рішень

7

 

5.Права

Відділ має право:

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.2. Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних допомог  та субсидій.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.4. Вносити начальнику управління пропозиції з питань вдосконалення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5 Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Надавати роз’яснення,  рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції відділу.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції відділу і не потребують узгодження з директором департаменту та начальником управління.

6.Відповідальність

Відділ несе  відповідальність за:

6.1. Неякісне та несвоєчасне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Виконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків.

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                       Затверджено

                                                                        розпорядженням

                                                                        міського голови 

                                                                         від 14 червня 2011

№ 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор прийняття рішень відділу соціальних виплат управління  соціальних виплат та компенсацій Заводського району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Загальні положення

Сектор прийняття рішень (далі-сектор) входить до складу відділу соціальних виплат (далі-відділ) управління соціальних виплат та компенсацій Заводського району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу.

Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення,  рішеннями виконавчого комітету Миколаївської міської ради, нормативними актами Міністерства соціальної політики України,  Положенням про департамент праці та соціального захисту населення, Положенням про управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та цим Положенням.

Сектор очолює завідувач сектору, який  призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.  

За відсутності завідувача сектору з поважних причин (відпустки, відрядження, хвороби тощо)  його обов’язки виконує головний спеціаліст сектору.

Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Основні завдання

Основними завданнями сектору є:

2.1. Організація роботи, пов’язаної з призначенням різних видів державних допомог, компенсацій та  житлових субсидій.

2.2. Забезпечення правильного і своєчасного призначення державних допомог та житлових субсидій.

Обробка прийнятих заяв та документів для призначення усіх видів соціальної допомоги.

Розрахунок розмірів допомоги  та житлових субсидій.

Визначення термінів надання державних допомог та житлових субсидій.

Формування бази даних отримувачів допомоги та визначення термінів її надання.

Підготовка проектів рішень виконавчого комітету Миколаївської міської ради про призначення/ непризначення державних допомог.

Перевірка особових справ отримувачів державних допомог та житлових субсидій.

Ведення журналів реєстрації прийнятих рішень та реєстрації обробки заяв/особових справ.

Здійснення контролю за правильністю автоматизованого призначення усіх видів соціальних допомог.

Здійснення контролю за дотриманням підприємствами, установами і організаціями, незалежно від форм власності,  встановленого порядку оформлення документів для призначення різних видів соціальних допомог та житлових субсидій.

Складання та надання звітності з питань діяльності відділу.

Взаємодія з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, з населенням району з усіх питань, пов’язаних з наданням соціальних допомог.

Розгляд звернень громадян у встановлені терміни з питань, що належать до компетенції сектору.

Застосування передбачених законодавством санкцій до порушників умов надання різних видів соціальних допомог та житлових субсидій.

Дотримання правил внутрішнього  трудового розпорядку, виконання вимог нормативних актів про охорону праці.

Виконання доручень начальника відділу та начальника управління.

Здійснення інших повноважень відповідно до законодавства.

Основні функції

З метою виконання покладених  завдань сектор :

3.1. Забезпечує правильне і своєчасне  призначення житлових субсидій та державних допомог.

3.2. Виконує роботу щодо реалізації нормативних актів з питань призначення соціальних допомог, компенсацій та субсидій.

3.3. Веде  особові справи осіб, які одержують різні види соціальних допомог.

3.4. Формує бази даних отримувачів соціальних допомог, компенсацій та субсидій  з використанням ПЕОМ.

3.5. Своєчасно готує і надає щомісячні, квартальні, річні звіти та інформації про стан призначення державних соціальних допомог та субсидій.

3.6. У встановлені терміни  розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору.

3.7. Взаємодіє з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги з усіх питань, пов’язаних з призначенням  житлових субсидій.

Структура сектору

До складу сектору входять:

завідувач сектору

1

головний спеціаліст

5

спеціаліст І категорії

1

 

5. Права

Сектор має право:

5.1. Здійснювати контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання різних видів соціальних виплат.

5.2. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів управління, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору.

5.4. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6.  Надавати роз’яснення, рекомендації, вказівки, що входять до компетенції сектору.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції сектору і не потребують узгодження з начальником управління.

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1. Несвоєчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2. Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3. Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4. Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції  сектору.

6.5.  Невиконання  вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                      Затверджено

                                                                       розпорядженням

                                                                       міського голови

                                                                         від 14 червня 2011

                                                                         № 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор прийому заяв відділу соціальних виплат управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Загальні положення

. Сектор прийому заяв (далі-сектор) входить до складу відділу соціальних виплат (далі-відділ) управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району (далі-управління)  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради ( далі – департамент).

. Сектор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу.

. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, нормативними актами Міністерства соціальної політики  України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району та цим Положенням.

.Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

.За відсутності завідувача сектору виконання обов’язків  завідувача сектором покладається наказом директора департаменту на одного з працівників відділу.

.Усі працівники сектору призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Основні завдання

 Основними завданнями сектору є:

2.1. Забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання всіх видів державних соціальних допомог, компенсацій  згідно з діючим законодавством.

2.2. Прийняття документів для призначення всіх видів державних соціальних допомог, компенсацій за єдиною технологією.

Основні функції

З метою виконання покладених на нього завдань сектор:

3.1. Організовує роботу, пов’язану з прийняттям документів для призначення різних видів державних допомог.

3.2. Приймає заяви, інші документи, тощо.

3.3.Формує особові справи отримувачів, які одержують різні види соціальних виплат.

3.4. Надає допомогу в отриманні документів, необхідних для призначення державних соціальних допомог (готує запити до підприємств та організацій).

3.5.Готує Реєстри передач особових справ.

3.6. Передає комплекти особових справ, прийнятих заяв і документів до сектору прийняття рішень.

3.7. Видає посвідчення інвалідам з дитинства та особам, які не мають право на пенсію.

3.8. Бере участь у проведенні інвентаризації особових справ одержувачів різних видів державних допомог.

3.9. Забезпечує збереження особових справ одержувачів усіх видів соціальних допомог.

3.10. Виконує доручення начальника управління та відділу, пов'язані з функціональними обов'язками.

3.11. Співпрацює з  центрами соціального захисту населення в мікрорайонах з питань надання населенню різних видів державних допомог.

3.12. Забезпечує складання та надання звітності з питань діяльності сектору.

3.13. У встановлені терміни розглядає звернення (заяви та скарги) громадян з питань, що належать до компетенції сектору та готує проекти відповідей.

3.14. Забезпечує підготовку справ на розгляд комісії з питань призначення всіх видів соціальних допомог.

3.15. Проводить роз’яснювальну роботу серед населення району з питань призначення різних видів соціальних допомог.

3.16. Взаємодіє з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, з населенням району з усіх питань, пов’язаних з наданням соціальних допомог.

3.17. Удосконалює методи організації праці з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та програмного забезпечення.

3.18. Застосовує передбачені законодавством санкції до порушників умов надання різних видів соціальних допомог.

3.19. Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні відповідно до Закону України „Про охорону праці”організація роботи з охорони праці у відділі.

3.20.Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

4.Структура сектору

До складу відділу входять:

завідувач сектору

1

спеціаліст І категорії

5

 

 5. Права

Сектор має право:

5.1. Одержувати в установленому порядку від інших підрозділів державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.

5.2.Вносити відповідним органам місцевої виконавчої влади пропозиції з питань удосконалення роботи по наданню населенню різних видів соціальних виплат.

5.3. Представляти інтереси з питань, що входять до компетенції сектору, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.4. Вносити начальнику відділу пропозиції з питань вдосконалення роботи сектору, щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.5. Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.6. Надавати роз’яснення,  рекомендації,  вказівки, що входять до компетенції сектору.

5.7. Самостійно вести листування з питань, що входять до компетенції сектору і не потребують узгодження з директором департаменту.

6.Відповідальність

Сектор несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на сектор.

6.4.Невиконання вимог законодавства з охорони праці, вжиття заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці.

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.

 

                                                                        Затверджено

                                                                          розпорядженням

                                                                          міського голови

                                                                           від 14 червня 2011

№ 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ по роботі з інвалідами управління соціальних виплат та компенсацій Заводського району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Загальні положення

Відділ по роботі з інвалідами (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат та компенсацій Заводського району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради ( далі – департамент).

Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління.

            1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та  законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці ,нормативними актами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

1.4. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

            1.5.На період відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, хвороба тощо) виконання його обов’язків покладається на головного спеціаліста відділу в порядку, визначеному чинним законодавством України.

1.6. Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою в порядку, передбаченому  чинним законодавством України.

1.7.Відділ організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

1.8.Відділ має штампи, необхідні для роботи.

Основні завдання

            Основним завданням відділу є:

Здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів відповідно до повноважень управління.

2.2. Забезпечення своєчасного розгляду зверненнь щодо надання інвалідам  та непрацюючим малозабезпеченим особам одноразової матеріальної допомоги. 

3. Основні функції

            З метою виконання покладених на нього завдань відділ:

Сприяє забезпеченню інвалідів у встановленому порядку спеціальним  автотранспортом.

Здійснює у встановленому чинним законодавством порядку виплату інвалідам компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на  транспортне обслуговування.

Забезпечує санаторно-курортними путівками інвалідів, ветеранів війни та інших категорій.

 Здійснює у встановленому чинним законодавством порядку виплати грошової компенсацій за невикористане санаторне-курортне лікування інвалідам війни та іншим категоріям.

Розглядає звернення інвалідів та непрацюючих малозабезпечених осіб щодо надання одноразової матеріальної допомоги, готує необхідні матеріали на розгляд комісії по наданню одноразової матеріальної допомоги, протоколи комісії, надає їх до відділу бухгалтерського обліку фінансування та звітності департаменту і повідомляє заявників про рішення комісії. 

Забезпечує окрему категорію населення технічними засобами реабілітації, формує відповідні державні замовлення, веде Централізований банк даних  з проблем інвалідності.

Сприяє  працевлаштуванню та професійній реабілітації інвалідів.

У встановлені терміни розглядає звернення громадян з питань, що входять до компетенції відділу і вживає відповідних заходів.

Проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення стосовно питань, які входять до повноважень відділу.

Виконує вимоги системи управління охороною праці в управлінні

 відповідно до Закону України „Про охорону праці”.

Створює безпечні виробничі ситуації,  які відповідають вимогам нормативних актів з питань охорони праці.

Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

головні спеціалісти

1

спеціалісти І категорії

2

 

 5.Права

Відділ має право:

5.1.      Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.2.      Вносити начальнику управління пропозиції з питань поліпшення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.3.      Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів управління, підприємств, установ та організацій інформацію, яка необхідна для виконання покладених на відділ завдань.

5.4.      Надавати роз’яснення, рекомендації з питань, що входять до компетенції відділу.    

6.Відповідальність

Відділ несе відповідальність за:

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Невиконання  вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за несвоєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків .

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у відповідності до чинного законодавства.

  

Затверджено

розпорядженням

міського голови

від 14 червня 2011

 № 78рк

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

управління  соціальних виплат і компенсацій Заводського району

департаменту праці та соціального захисту населення

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

Відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг (далі-відділ) входить до складу управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району (далі-управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

Відділ безпосередньо підпорядковується начальнику управління соціальних виплат і компенсацій департаменту.

Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативними актами, що стосуються реалізації державної політики у сфері соціального захисту  громадян, які мають право на пільги, нормативними актами Міністерства та соціальної політики України,Положення департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Положенням про управління та цим Положенням.

Відділ очолює начальник, який  призначається на посаду і звільняється з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

На період відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, хвороба тощо) виконання його обов’язків покладається на заступника начальника відділу в порядку, встановленому нормативно – правовими актами департаменту праці та соціального захисту населення.

Працівники відділу призначаються на посаду і звільняються з посади міським головою з дотриманням вимог чинного законодавства.

Відділ організовує свою роботу з установленням персональної відповідальності посадових осіб відділу за стан справ на дорученій ділянці роботи, виконання ними певних завдань і функцій.

Відділ має свою печатку із зазначенням своєї назви та назви управління і штампи, необхідні для роботи.

Основні завдання

Основними завданнями відділу є:

Здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту громадян, які мають право на пільги.

Ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (далі-Реєстр).

Здійснення персоніфікованого обліку громадян, які мають право на пільги відповідно до вимог чинного законодавства.

Здійснення контролю за відомостями, які подаються підприємствами та організаціями, що надають послуги для проведення розрахунків за надані пільговикам послуги шляхом автоматизованого використання інформації Реєстру.

Забезпечення реалізації державних програм соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

3. Основні функції

Відділ відповідно до покладених на нього  завдань:

3.1. Забезпечує ведення Реєстру. Збирає, обробляє, систематизує та зберігає інформацію про осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

3.2. Забезпечує облік пільгових категорій громадян відповідно до Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

3.3. Приймає на паперових та електронних носіях щомісяця розрахунки щодо вартості послуг від підприємств та організацій, що надають послуги,  та готує дані про нараховані суми, що підлягають відшкодуванню за надані пільговим категоріям громадян, які мають право на пільги, відповідно до чинного законодавства України.

3.4. Забезпечує звіряння інформації, що міститься в Реєстрі з інформацією, яка надходить від підприємств та організацій, що надають послуги, та подання до відшкодування за надані послуги за рахунок субвенцій з державного бюджету за результатами співпадання інформації.

3.5. Складає акти звіряння з організаціями-надавачами послуг за надані пільговикам послуги.

3.6. Приймає заяви від громадян, які зобов`язались поховати осіб, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.04  № 1445 „Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни”, проводить нарахування  суми компенсації та готує виплатні документи.

3.7. Приймає заяви на виплату відшкодування  готівкою вартості твердого палива та скрапленого газу від осіб, які мають право на пільги,  проводить нарахування, готує виплатні  документи. 

3.8. Організовує роботу з громадянами, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС по забезпеченню  виконання Закону України “ Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок  Чорнобильської  катастрофи”.

            3.9. Забезпечує видачу путівок на санаторно-курортне лікування громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС згідно з прийнятими заявами.    3.10. Забезпечує виплату допомоги на оздоровлення, грошової компенсації часткової вартості продуктів харчування  та інших  допомог і компенсацій громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

            3.11. Приймає від підприємств, установ та організацій району  розрахунки  для виплати компенсацій,  допомог та відшкодовує пільги  громадянам, які постраждали від  аварії на ЧАЕС відповідно до чиного законодавства.

3.12. Приймає та передає до головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації  документи для отримання посвідчень    громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

3.13. Забезпечує виплати разової грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”.

3.14. Забезпечує розгляд заяв, документів, незаперечних та інших доказів пенсіонерів, які звернулися за встановленням статусу учасника війни, надає допомогу у розшуку додаткових документів, необхідних для його встановлення та направлення справ на комісію по розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни.

3.15. Встановлює статус “Учасник війни”, “Член сім’ї загиблого” особам, які перебувають на обліку в органах Пенсійного Фонду України, особам, які не досягли пенсійного віку, за місцем реєстрації громадянина.

3.16. Веде облік та видає посвідчення “Учасник війни”, “Член сім’ї загиблого”, “Інвалід війни”, “Жертви нацистських переслідувань”, “Ветеран праці”.

3.17. Забезпечує листами –талонами ветеранів війни та прирівняних до них осіб, які дають право на одержання пільгових проїзних квитків.

3.18. Забезпечує надання грошової допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до затверджених рішень.

3.19. Забезпечує відшкодування коштів відповідним підприємствам за проїзд ветеранів війни та інвалідів в залізничному транспорті.

3.20. Надає пропозиції щодо фінансування витрат на відшкодування пільг, допомог та компенсацій всім пільговим категоріям громадян до бухгалтерії департаменту.

3.21. Забезпечує цільове використання бюджетних  коштів, передбачених на надання пільг та компенсацій шляхом проведення перевірок достовірності наданих підприємствами та установами розрахунків.

3.22. Надає консультації пільговикам, підприємствам та організаціям, що надають послуги з питань надання пільг.

3.23. Розглядає в установлені терміни звернення громадян з питань, що входять до його компетенції.

3.24. Проводить інформаційно - роз`яснювальну роботу серед населення з питань надання пільг.

4. Структура відділу

До складу відділу входять:

начальник відділу

1

заступник начальника відділу

1

головний спеціаліст

4

спеціаліст І категорії

2

 

5. Права

Відділ має право :

     5.1       Отримувати від пільговиків, органів виконавчої влади, де перебувають на обліку пільговики, підприємств та організацій усіх форм власності, що надають послуги, а також від державних органів реєстрації актів цивільного стану та житлово – комунальних організацій даних з метою формування  Реєстру.

5.2.Самостійно коригувати інформацію, включену до Реєстру.

5.3.Вимагати від організацій – надавачів послуг своєчасного і  достовірного надання розрахунків для відшкодування витрат на надання пільг, компенсацій  та допомог  і дотримання  діючого законодавства у відношені до громадян, що звертаються до них  за пільгами 

5.4.Користуватися приміщенням, телефонним зв`язком, засобами оргтехніки, відповідно  обладнаними місцями зберігання  документів, а також законодавчими  та іншими нормативними актами з питань роботи відділу. 

5.5.Представляти інтереси управління з питань, що входять до компетенції відділу, в органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, установах, організаціях.

5.6. Вносити начальнику управління пропозиції з питань поліпшення роботи відділу щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками трудової дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

5.7. Надавати роз’яснення, рекомендації з питань, що входять до компетенції відділу.         

6. Відповідальність

Відділ несе відповідальність за :

6.1.Невчасне і неналежне виконання покладених на нього завдань і функцій.

6.2.Невикористання в повній мірі наданих йому прав.

6.3.Недотримання вимог чинного законодавства та внутрішніх організаційно-нормативних документів при здійсненні функцій, покладених на відділ.

6.4.Недостовірність відомостей, статистичної звітності та інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

6.5. Невиконання вимог законодавства з охорони праці, здійснення заходів по запобіганню нещасним випадкам, а також за своєчасне прийняття рішень для забезпечення здорових і безпечних умов праці. 

7.Заключні положення

7.1. Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків.

7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться  у відповідності до чинного законодавства.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: