Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

 від 2011-06-14                                                                                  № 283р

 

Про затвердження структури

та положень про структурні

підрозділи виконавчого комітету

Миколаївської міської ради

(ВН. ЗМІН. ТА ДОП. №3Р ВІД 04.01.12)  (ВН. ЗМІН. №79РК ВІД 30.05.13) (ВН. ЗМІН. ТА ДОП. №101РК ВІД 01.07.13) (ВН. ЗМІН. №125РК ВІД 24.07.13) (ВН. ЗМІН. ТА ДОП. №40Р ВІД 05.02.14) (ВН. ЗМІН. №112Р ВІД 15.04.14) (ВН. ЗМІН. ТА ДОП. №213Р ВІД 19.08.14) (ВН. ЗМІН. №180РК ВІД 12.09.14) (ВН. ЗМІН ТА ДОП. №15Р ВІД 27.01.16)

ВН. ЗМІН. ТА ДОП.

ВН. ЗМІН. №79РК ВІД 30.05.13

ВН. ЗМІН. ТА ДОП. №101РК ВІД 01.07.13

ВН. ЗМІН. №125РК ВІД 24.07.13

ВН. ЗМІН. ТА ДОП.

ВН. ЗМІН.

ВН. ЗМІН. ТА ДОП.

ВН. ЗМІН. №180РК ВІД 12.09.14
ВН. ЗМІН ТА ДОП.

 

На виконання рішень Миколаївської міської ради від 27.01.11 № 3/10 "Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради", від 21.04.11 № 5/3 "Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради", керуючись п. п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні":
1. Затвердити структури та положення про структурні підрозділи виконавчого комітету Миколаївської міської ради (додаються).
2. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.


Міський головаВ.Д. Чайка



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р


 

Структура апарату  Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Керівник

1

Відділ забезпечення депутатської діяльності

5

Консультативно-методичний відділ

5



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура відділу кадрів Миколаївської міської ради



Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст відділу

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура сектору захисту інформації Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність(одиниць)

Завідувач сектору

1

Головний спеціаліст

1



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р



Структура департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Директор департаменту

1

Загальний відділ

22

Відділ по роботі зі зверненнями громадян

5

Організаційний відділ

3

Відділ контролю

3

Господарсько-експлуатаційний відділ

7



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про загальний відділ департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Загальний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є структурним підрозділом департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету, міському голові, першому заступнику міського голови та директору департаменту.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Інструкцією з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
Відділ:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- здійснює реєстраційні функції щодо листів, звернень, заяв, скарг фізичних та юридичних осіб;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- узагальнює практику застосування законодавства, розробляє пропозиції щодо його вдосконалення і вносить їх на розгляд міського голови, виконавчого комітету, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, першому заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1


сектор з протокольної роботи та архівної справи

- заступник начальника відділу-завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

1

- спеціаліст 1 категорії

1


сектор з оформлення та редагування розпорядчих документів

- завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

1


сектор приймання, обліку та організації роботи з документами

- завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

3

- спеціаліст 1 категорії

2


сектор обробки документів

- завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

3


спеціалісти загального відділу

- головний спеціаліст

5

- спеціаліст 1 категорії

1


3.3. Начальник відділу має заступника, якого призначає на посаду та звільняє з посади міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
Заступник начальника відділу виконує функції, повноваження і завдання відповідно до розподілу обов’язків, визначених начальником загального відділу.
Інших працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.4. Начальник відділу:        
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності керівників структурних підрозділів та інших працівників відділу.
3.4.3. Вивчає та аналізує стан справ з питань, що належать до компетенції відділу, вживає заходів щодо його покращання.
3.4.4. Проводить наради, навчання з питань діловодства, які належать до компетенції відділу.
3.4.5. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу по виконанню даних по ній доручень.
3.4.6. Узагальнює дані про кількість документів, їх проходження, тенденції.
3.4.7. Здійснює координацію роботи спеціалістів приймалень по своєчасній обробці одержаної кореспонденції, друкуванню документів і передачі їх з резолюцією керівника до сектору приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів ради.
3.4.8. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.9. Погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.10. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.11. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
4.1. Забезпечення організаційно-технічної підготовки під час проведення виборів міського голови, депутатів міської ради, Всеукраїнського та місцевих референдумів.
4.2. Технічне забезпечення пленарних засідань міської ради, підготовка засідань виконкому міської ради, а також ведення та оформлення їхніх протоколів.
4.3. Реєстрація, оформлення, облік і зберігання в установлені терміни рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови та інших документів.
4.4. Редагування, друкування, розмноження рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови, листів та інших документів, своєчасне доведення їх до виконавчих органів ради, установ, організацій, посадових осіб і громадян, у разі необхідності надання копій, витягів з прийнятих актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування.
4.5. Приймання, реєстрація і передання за призначенням вхідної кореспонденції, внутрішньої документації міської ради та її виконавчих органів, реєстрація і відправлення вихідної кореспонденції.
4.6. Приймання, реєстрація і передання за призначенням документів з грифом обмеження доступу „ДСК”, проведення щорічних перевірок стану організації роботи з документами, що мають гриф „ДСК”, у виконавчих органах міської ради.
4.7. Обробка на ПК кореспонденції та інформаційного архіву.
4.8. Складання та погодження зведеної номенклатури справ міської ради та виконкому міської ради, перевірка відповідності формування документів у справи затвердженій номенклатурі. Приймання на зберігання в установленому порядку архівних документів постійного терміну зберігання від виконавчих органів міської ради, забезпечення зберігання в архіві виконкому міської ради згідно з діючими інструкціями та положеннями, підготовка документів Національного архівного фонду для передавання до архівного відділу виконкому Миколаївської міської ради.
4.9. Забезпечення роботи ЕК виконкому міської ради, надання методичної допомоги у проведенні експертизи цінності документів.
4.10. Участь у підготовці та виданні телефонних довідників та інших посібників, необхідних для роботи апарату міської ради та її виконавчих органів.
4.11. Розробка зразків бланків. Видання бланків міської ради та виконкому міської ради, розпоряджень міського голови, здійснення їхнього обліку.
4.12. Забезпечення виконання спеціалістами відділу організаційно-технічних функцій щодо обслуговування роботи міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови.
4.13. Здійснення контролю за додержанням вимог Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах щодо оформлення документів, які надійшли до відділу.
4.14. Перевірка стану діловодства у виконавчих органах міської ради, надання їм методичної допомоги  в роботі з документами.
4.15. Надання методичної допомоги в організації роботи по веденню діловодства в адміністраціях районів міста.
4.16. Підготовка щоквартальних та щорічних звітів щодо стану діловодства.
4.17. Підготовка проектів рішень міської ради та виконкому міської ради, розпоряджень міського голови з питань, що відносяться до компетенції відділу.
4.18. Розроблення та впровадження нормативних та методичних документів щодо вдосконалення роботи з документами в міській раді, її виконавчих органах, впровадження в роботу з документами новітніх інформаційних технологій.
4.19. Впровадження та координація дій по впровадженню у виконавчих органах міської ради міської Програми „Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”.
 
5. Права відділу
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції відділу;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
__________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор з протокольної роботи та архівної справи
загального відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Сектор з протокольної роботи та архівної справи (далі – сектор) є структурним підрозділом загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- узагальнює практику застосування законодавства, розробляє пропозиції щодо його вдосконалення і вносить їх на розгляд міського голови, виконавчого комітету, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику загального відділу, під час його відсутності заміщує начальника відділу.
3.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Відповідає за реєстрацію розпорядчих документів, ведення книг їх реєстрації, протоколів.
3.3.4. Контролює додержання вимог Інструкції з діловодства щодо оформлення розпорядчих документів, що надійшли до сектору.
3.3.5. Бере участь у засіданнях міської ради, підготовці засідань виконкому міської ради, забезпечує своєчасне оформлення їх протоколів, стенограм.
3.3.6. Забезпечує підготовку необхідних аналітично-довідкових матеріалів з питань, віднесених до компетенції сектору.
3.3.7. Погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція сектору
 
4.1. Підготовка засідань виконкому міської ради (прийняття від виконавчих органів міської ради проектів рішень, складання порядку денного засідань виконкому, замовлення на розмноження в необхідній кількості проектів рішень і формування електронних пакетів з матеріалами до засідань виконкому для членів виконкому, надсилання їх, забезпечення явки на засідання виконкому членів виконкому та запрошених осіб тощо).
4.2. Участь у сесіях міської ради, ведення, друкування і оформлення протоколів пленарних засідань міської ради, а також  виконкому міської ради.
4.3. Реєстрація рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови, ведення книг їхньої реєстрації.
4.4. Оформлення, облік і зберігання в установлені терміни рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови та інших документів.
4.5. Здійснення контролю за додержанням вимог Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах щодо оформлення розпорядчих документів, які надійшли до сектору.
4.6. Замовлення та здійснення контролю за вчасним і якісним розмноженням прийнятих розпорядчих документів згідно з покажчиками розсилки.
4.7. Забезпечення надсилання до облдержадміністрації копій розпорядчих актів, прийнятих з питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади, копій рішень міської ради до бібліотеки          ім. М. Кропивницького, а також протоколів сесій до апарату ради.
4.8. Підготовка необхідних аналітико-довідкових матеріалів з питань, віднесених до компетенції сектору.
4.9. Забезпечення вчасної інформаційної обробки документів на ПК, що надходять до сектору, ведення інформаційного архіву на ПК бази розпорядчих документів (система „Ліга”), прийнятих міською радою, виконкомом міської ради та підписаних міським головою.
4.10. Забезпечення контролю за наявністю необхідних бланків, ведення їхнього обліку, нумерація їх в установленому порядку, погашення і знищення зіпсованих бланків, зберігання і використання при оформленні службових документів печаток і штампів.
4.11. Формування розпорядчих документів, протоколів у справи, своєчасне відправлення їх на технічне оправлення, отримання і зберігання до передавання до архівного відділу виконкому міської ради.
4.12. Приймання на зберігання у встановленому порядку архівних документів постійного терміну зберігання від виконавчих органів міської ради, підготовка та передавання документів Національного архівного фонду до архівного відділу виконкому Миколаївської міської ради.
4.13. Забезпечення зберігання справ в архіві виконкому міської ради згідно з діючими інструкціями й положеннями та здійснення контролю за правильністю оформлення архівних документів.
4.14. Складання та погодження зведеної номенклатури справ міської ради та виконкому міської ради, перевірка відповідності формування документів у справи затвердженій номенклатурі.
4.15. Організація в установленому Державною архівною службою України порядку користування архівними документами, що належать територіальній громаді, надання архівних довідок, копій і витягів з документів юридичним та фізичним особам.
4.16. Забезпечення роботи ЕК виконкому міської ради, надання методичної допомоги у проведенні експертизи цінності документів. 
 
5. Права сектору
 
5.1. Сектор має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- повертати на доопрацювання документи, оформлені з порушенням установлених вимог;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- брати участь у засіданні дорадчих органів, нарадах у разі розгляду на них питань, які належать до його компетенції;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції сектору;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності сектору
 
6.1. Сектор утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб сектору
 
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
___________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор з оформлення та редагування розпорядчих документів
загального відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Сектор з оформлення та редагування розпорядчих документів (далі – сектор) є структурним підрозділом загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- узагальнює практику застосування законодавства, розробляє пропозиції щодо його вдосконалення і вносить їх на розгляд міського голови, виконавчого комітету, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику загального відділу.
3.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Контролює додержання вимог Інструкції з діловодства щодо оформлення розпорядчих документів, що надійшли до сектору.
3.3.4. Погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.5. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція сектору
 
4.1. Участь у підготовці сесій міської ради та засідань виконкому міської ради в частині здійснення вичитки і редагування проектів рішень міської ради, виконкому міської ради та оформлення їх згідно з нормами діловодства.
4.2. Здійснення вичитки і редагування проектів розпоряджень міського голови.
4.3. Участь у доопрацюванні рішень міської ради, виконкому міської ради з доповненнями і змінами, внесеними депутатами міської ради або членами виконкому міської ради в ході їх обговорення.
4.4. Вичитка і редагування паперового варіанту стенограми міської ради, що оформлюється в архівну справу. 
4.5. Здійснення вичитки і редагування проектів листів за підписом міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови на адресу Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, міністерств, відомств, народних депутатів України, керівництва облдержадміністрації та інших центральних органів влади, обласної ради, правоохоронних органів, керівників підприємств (проекти готують усі виконавчі органи міської ради).
4.6. Здійснення вичитки і редагування проектів листів за підписом міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови главам іноземних держав та іншим офіційним особам (тобто міжнародна пошта, проекти готує відділ зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва).
4.7. Здійснення вичитки і редагування відповідей міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови на депутатські запити та звернення (проекти готують усі виконавчі органи міської ради).
4.8. Здійснення контролю за додержанням вимог Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах щодо оформлення розпорядчих документів, кореспонденції, які надійшли до сектору.
4.9. Надання допомоги у складанні текстів пам’ятних адрес, почесних грамот, подяк, телеграм, привітань, довідників, забезпечення грамотності зазначених текстів.
4.10. Забезпечення підготовки необхідних аналітико-довідкових матеріалів з питань, віднесених до компетенції сектору.
4.11. Узагальнення характерних випадків недотримання виконавчими органами міської ради, організаціями вимог оформлення проектів розпорядчих документів та кореспонденції.
4.12. Надання практичної допомоги виконавчим органам міської ради в опануванні української мови.
 
5. Права сектору
 
5.1. Сектор має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- повертати документи на доопрацювання виконавцю, зазначивши змістовні непогодження в тексті;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- брати участь у розгляді питань, які входять у межі його повноважень, в організації та проведенні інструктивних нарад і семінарів з питань, що належать до компетенції сектору;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції сектору;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності сектору
 
6.1. Сектор утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб сектору
 
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
____________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор приймання, обліку та організації
роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Сектор приймання, обліку та організації роботи з документами (далі – сектор) є структурним підрозділом загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику загального відділу.
3.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:         
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Забезпечує приймання і попередній розгляд кореспонденції (у тому числі кореспонденції з грифом обмеженого доступу „ДСК”) з передачею її й той же день за призначенням.
3.3.4. Аналізує стан документообігу, проводить довідково-інформаційну роботу про кількість документів, що проходять через сектор.
3.3.5. Погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.6. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція сектору
 
4.1. Приймання, попередній розгляд і розподіл документів, реєстрація, відбір і підготовка кореспонденції для доповіді керівництву з передачею її у той же день за призначенням.
4.2. Контроль за правильним оформленням вхідних та вихідних документів (розміщення реквізитів, наявність юридичної адреси кореспондента, підписів, додатків, віз на копіях документів, що залишаються у справах виконкому міської ради).
4.3. Технічна обробка на ПК вхідних і вихідних документів.
4.4. Обробка кореспонденції після розгляду її керівництвом виконкому міської ради.
4.5. Технічна обробка на ПК документів з резолюцією, що повернулися після розгляду керівництвом виконкому міської ради, передання спеціалісту з контролю.
4.6. Облік посвідок про відрядження, а також реєстрація договорів.
4.7. Аналіз стану документообігу, ведення довідково-інформаційної роботи про кількість документів, що проходять через сектор.
4.8. Організація роботи з розсилання, доставки документів виконавцям з урахуванням строків виконання.
4.9. Доставка документів на підприємства, в організації та установи згідно зі списком, затвердженим першим заступником міського голови.
4.10. Доставка з поштового відділення до сектору кореспонденції, що надходить на адресу виконкому міської ради.
4.11. Оформлення і відправлення кореспонденції простою і рекомендованою поштою, а також телеграм і бандеролей. Ведення їхнього обліку в журналі.
4.12. Маркування конвертів та облік використаних конвертів відділами та управліннями виконкому міської ради через маркувальну машину.
4.13. Облік видання письмових бланків виконавчим органам міської ради.
4.12. Зберігання і використання при оформленні службових документів печаток, факсиміле, штампів, здійснення контролю за наявністю необхідних бланків, ведення їхнього обліку, погашення і знищення зіпсованих бланків.
4.13. Приймання, реєстрація і передання за призначенням документів з грифом обмеження доступу „ДСК”, участь у проведенні щорічних перевірок стану організації роботи з документами, що мають гриф „ДСК”, у виконавчих органах міської ради та проведення зазначених перевірок у загальному відділі департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів.
4.14. Формування справ тимчасового терміну зберігання, не внесених до Національного архівного фонду, та забезпечення належного їх зберігання.
4.15. Участь у складанні та погодженні зведеної номенклатури справ міської ради та виконкому міської ради.
4.16. Реєстрація депутатів на сесіях міської ради.
 
5. Права сектору
 
5.1. Сектор має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- не приймати незареєстровані або оформлені з порушенням установлених вимог документи;
- за необхідності викликати працівників департаментів, управлінь, відділів, організацій для одержання термінової кореспонденції;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- брати участь у засіданні дорадчих органів, нарадах з питань, що належать до компетенції сектору;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції сектору;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпеченнядіяльності сектору
 
6.1. Сектор утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб сектору
 
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
____________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор обробки документів
загального відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Сектор обробки документів (далі – сектор) є структурним підрозділом загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради  та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику загального відділу.
3.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Здійснює технічне забезпечення підготовки та проведення сесій міської ради, засідань виконкому міської ради, нарад, семінарів й інших заходів, пов’язаних із стенографуванням, звукозаписом, друкуванням і розмноженням документів.
3.3.4. Погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.5. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція сектору
 
4.1. Технічне забезпечення підготовки та проведення сесій, засідань виконкому міської ради, нарад, семінарів й інших заходів, пов’язаних із стенографуванням, звукозаписом, друкуванням і розмноженням документів.
4.2. Забезпечення всіх видів розмножувальних робіт, їхньої якості та строку виконання засобами розмножувальної техніки.
4.3. Машинописне виготовлення документів, які надходять від виконавчих органів міської ради.
4.4. Забезпечення своєчасного виготовлення прийнятих документів відповідно до Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах, їхньої якості.
4.5. Розробка й проектування бланків документів.
4.6. Участь у сесіях міської ради.
4.7. Забезпечення своєчасного розшифровування стенограм сесій міської ради.
4.8. Виготовлення пам’ятних адрес, почесних грамот, подяк тощо та витягів зі стенограм.
4.9. Облік витрати паперу, витратних матеріалів, обсягу виконаних робіт.
4.10. Участь у підготовці телефонного довідника, внесення змін до Інтернет-порталу м. Миколаєва щодо персонального складу виконкому міської ради та телефонного довідника, робота з електронною поштою виконкому міської ради.
 
5. Права сектору
 
5.1. Сектор має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- не приймати до роботи документи, написані нечітко, кольоровими чорнилами, олівцями, без встановлених реквізитів;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- брати участь у розгляді питань, які входять у межі його повноважень, в організації та проведенні інструктивних нарад і семінарів з питань, що належать до компетенції сектору;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- вносити пропозиції щодо модернізації технічного обладнання  по розмноженню документів, оновлення приладів та поліпшення умов праці;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції сектору;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності сектору
 
6.1. Сектор утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб сектору
 
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ по роботі зі зверненнями громадян
департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ по роботі зі зверненнями громадян департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є структурним підрозділом департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету, міському голові, першому заступнику міського голови та директору департаменту.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.    
 
2. Основні завдання
 
Відділ:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- забезпечує реалізацію конституційного права громадян на звернення, належний розгляд звернень громадян та організацію особистого прийому громадян міським головою, секретарем міської ради та заступниками міського голови;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- здійснює реєстраційні функції щодо пропозицій, заяв, скарг  фізичних та юридичних осіб;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради щодо розгляду звернень громадян;
- узагальнює практику застосування законодавства, розробляє пропозиції щодо його вдосконалення і вносить їх на розгляд міського голови, виконавчого комітету, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, першому заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- заступник начальника відділу

1

- головний спеціаліст

2

- спеціаліст 1 категорії

1


3.3. Начальник відділу має заступника, якого призначає на посаду та звільняє з посади міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
Заступник начальника відділу виконує функції, повноваження і завдання відповідно до розподілу обов’язків, визначених начальником відділу.
Інших працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.4. Начальник відділу:        
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства  за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Проводить навчання з питань, які належать до компетенції відділу.
3.4.4. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу по виконанню наданих по ній доручень.
3.4.5. Узагальнює аналітичні інформації про роботу зі зверненнями громадян.
3.4.6. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.7. Погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.8. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.9. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів та цим Положенням.
4. Компетенція відділу
 
4.1. Приймання і первинне опрацювання письмових звернень громадян, реєстрація звернень, вивчення їх змісту та своєчасне передання на розгляд міському голові, секретарю міської ради та заступникам міського голови.
4.2. Підготовка графіків проведення особистих прийомів громадян міським головою, його заступниками та секретарем міської ради.
4.3. Забезпечення належної організації особистих прийомів громадян міським головою, його заступниками та секретарем міської ради.
Підготовка матеріалів для прийому громадян міським головою, його заступниками та секретарем міської ради. Отримання від виконавчих органів міської ради довідок, пояснень та інших матеріалів, необхідних для здійснення прийому громадян.
4.4. Забезпечення ведення діловодства за зверненнями громадян у порядку, який встановлюється відповідними документами.
4.5. Здійснення контролю за своєчасним розглядом пропозицій, заяв і скарг громадян виконавчими органами міської ради, організаціями та установами міста.
4.6. Проведення аналізу письмових та усних звернень громадян до міського голови та його заступників, інформування керівництва про стан цієї роботи. 
4.7. Здійснення перевірок щодо додержання законодавства про звернення громадян, відповідно до своїх повноважень, у виконавчих органах міської ради, організаціях та установах міста.
4.8. Підготовка щомісячних, щоквартальних та щорічних звітів щодо звернень громадян.
4.9. Підготовка проектів рішень виконкому міської ради та розпоряджень міського голови з питань, що відносяться до компетенції відділу.
4.10. Інформування міського голови та його заступників про факти порушення виконавської дисципліни та формального ставлення до розгляду звернень громадян у виконавчих органах міської ради, організаціях та установах міста.
4.11. Консультування громадян, які звертаються до відділу, про порядок вирішення порушених питань.
4.12. Вивчення, узагальнення та поширення позитивного досвіду роботи, надання методичної та практичної допомоги виконавчим органам міської ради, організаціям та установам міста в організації та проведенні роботи з розгляду пропозицій, заяв і скарг громадян.
4.13. Забезпечення оприлюднення у засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті міської ради узагальнених інформацій про роботу зі зверненнями громадян.
4.14. Підготовка графіків особистих доповідей керівників виконавчих органів міської ради перед міським головою на апаратних нарадах про стан роботи зі зверненнями громадян.
4.15. Розроблення та подання на затвердження посадових інструкцій працівників відділу згідно з його внутрішньою структурою.
4.16. Складання та затвердження річних планів роботи відділу.
4.17. Щорічна підготовка пропозицій щодо списку кадрового резерву на посади службовців – працівників відділу.
4.18. Розроблення й впровадження нормативних та методичних документів щодо вдосконалення організації розгляду пропозицій, заяв і скарг громадян, їх особистого прийому, впровадження в роботу зі зверненнями  новітніх інформаційних технологій.
4.19. Впровадження та координація дій по впровадженню у виконавчих органах міської ради міської Програми „Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”. 
 
5. Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради методичні рекомендації щодо їх діяльності, пов’язаної з реалізацією завдань щодо виконання вимог законодавства із звернень громадян;
- вносити керівництву пропозиції з питань удосконалення роботи зі зверненнями громадян;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_____________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про організаційний відділ департаменту
забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Організаційний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є структурним підрозділом департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету, міському голові, першому заступнику міського голови та директору департаменту.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Відділ:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- здійснює організаційне забезпечення діяльності міського голови та виконкому міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, першому заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- заступник директора департаменту - начальник відділу

1

- головний спеціаліст

2


3.3. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.4. Начальник відділу:        
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства  за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу по виконанню наданих по ній доручень.
3.4.4. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.5. Погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.6. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.7. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
4.1. Забезпечення організаційно-технічної підготовки під час проведення виборів міського голови, депутатів міської ради, Всеукраїнського та місцевих референдумів.
4.2. Участь у засіданнях виконавчого комітету міської ради, здійснення контролю за винесенням на його розгляд основного питання порядку денного та за виконанням доручень міського голови, наданих на засіданнях виконкому міської ради.
4.3. Визначення складу осіб аркуша погодження проектів рішень виконкому міської ради та розпоряджень міського голови.
4.4. Надання методичної та практичної допомоги виконавчим органам міської ради у підготовці проектів рішень виконавчого комітету, розпоряджень міського голови.
4.5. Підготовка проектів рішень виконкому міської ради та розпоряджень міського голови, у тому числі про нагородження Почесною грамотою Миколаївського міського голови, які відносяться до компетенції відділу.
4.6. Підготовка апаратних нарад з керівниками виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій, ведення та оформлення протоколів апаратних нарад.
4.7. Підготовка щомісячних планів заходів, що проводяться Миколаївською міською радою та її  виконавчими органами за участю міського голови, секретаря міської ради та заступників міського голови.
4.8. Здійснення контролю за виконанням доручень апаратних нарад, планів заходів та підготовка інформації міському голові щодо виконання доручень апаратних нарад, планів заходів, чергувань посадових осіб місцевого самоврядування.
4.9. Участь в організації та підготовці святкових заходів, які проводяться міською радою, виконкомом міської ради та міським головою.
4.10. Складання списків керівників підприємств, установ та організацій міста.
4.11. Підготовка телеграм для привітання з днями народження, іншими визначними датами.
4.12. За дорученням керівництва підготовка та узагальнення відповідей на звернення підприємств та організацій.
4.13. Організація проведення апаратних навчань посадових осіб органів місцевого самоврядування.
4.14. Ведення обліку та оформлення періодичних видань.
4.15. Впровадження та координація дій по впровадженню у виконавчих органах міської ради міської Програми „Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”.
 
5. Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- здійснювати контроль та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради методичні рекомендації з питань, що належать до компетенції відділу;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ контролю департаменту
забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ контролю департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів миколаївської міської ради (далі – відділ) є структурним підрозділом департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету, міському голові, першому заступнику міського голови за підпорядкованістю та директору департаменту.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Відділ:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
 - здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, першому заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

2


3.3. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.4. Начальник відділу:        
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу по виконанню наданих по ній доручень.
3.4.4. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.5. Погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.6. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.7. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
4.1. Взяття документів на контроль, формування картотеки документів, що підлягають контролю, або автоматизованої бази даних.
4.2. Перевірка своєчасності доведення документів до виконавців, регулювання роботи щодо виконання поставлених у документі завдань, а саме: щотижневий попереджувальний контроль за допомогою письмових нагадувань посадовим особам виконавчих органів міської ради про закінчення терміну виконання документів, а також про порушення строків їх виконання.
4.3. Здійснення контролю за строками виконання документів, завдань, а також по суті вирішення питань та виконання доручень.
4.4. Відстеження руху й фіксація фактичного виконання контрольних вхідних, вихідних та внутрішніх документів, що мають важливе значення, а також доручень керівництва, які проходять через сектор приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів.
4.5. Здійснення контролю за виконанням резолюцій міського голови, секретаря міської ради та заступників міського голови згідно з установленими термінами на документах.
4.6.Здійснення контролю за вчасним виконанням законів України, актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, протоколів облдержадміністрації, рішень Миколаївської обласної ради, рішень колегій облдержадміністрації, розпоряджень і доручень голови облдержадміністрації, рішень виконкому міської ради, розпоряджень міського голови (далі – документи).
4.7. Ведення обліку завдань, реалізація яких передбачена вищезазначеними документами, контроль за якими покладено на відділ.
4.8. Підготовка та надання заступникам міського голови, виконавчим органам міської ради  попереджувальних інформаційних матеріалів щодо порушень термінів виконання вимог контрольних документів.
4.9. Проведення випереджувального моніторингу строків виконання документів та реагування на запити і звернення народних депутатів України, депутатів місцевих рад та своєчасне інформування міського голови, його заступників, відповідно до розподілу обов'язків, про неможливість їх додержання.
4.10. Повідомлення про роботу і підсумки виконання документів на оперативних нарадах, засіданнях колегіальних органів (за необхідності).
4.11. Аналіз причин виникнення порушень строків виконання зазначених документів та внесення пропозицій керівництву щодо їх усунення (щокварталу, щороку).
4.12. Узагальнення відомостей, одержаних під час відстеження процесу руху документів, про хід і результати виконання документів, доведення цих відомостей до керівництва (щомісяця, щокварталу, щороку).
4.13. Внесення пропозицій про зняття з контролю чи продовження термінів виконання контрольних документів, притягнення в установленому порядку до відповідальності посадових осіб за їх невиконання або неналежне виконання.
4.14. Формування картотеки виконаних документів.
4.15. Підготовка проектів рішень виконкому міської ради, розпоряджень міського голови з питань, що відносяться до компетенції відділу.
4.16. Вироблення та внесення пропозицій щодо прискорення виконання документів, підвищення якості виконавської дисципліни, удосконалення організації контролю й управління в цілому.
4.17. Впровадження та координація дій по впровадженню у виконавчих органах міської ради міської Програми „Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”.
 
5. Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- вносити відповідні пропозиції і перевіряти повноту усунення порушень та недоліків, виявлених попередніми перевірками;
- одержувати від виконавчих органів міської ради письмові та усні пояснення з питань, які виникають під час перевірок, щодо виконання контрольних документів;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції відділу;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про господарсько-експлуатаційний відділ
департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Господарсько-експлуатаційний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є структурним підрозділом департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету, міському голові, першому заступнику міського голови та директору департаменту.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Відділ:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- здійснює господарське та технічне забезпечення діяльності міської ради та її виконавчих органів;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, першому заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- заступник начальника відділу

1

- головний спеціаліст

2

- робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків, споруд й обладнання

 3


3.3. Начальник відділу має заступника, якого призначає на посаду та звільняє з посади міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
Заступник начальника відділу виконує функції, повноваження і завдання відповідно до розподілу обов’язків, визначених начальником відділу.
Інших працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
3.4. Начальник відділу:        
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу по виконанню наданих по ній доручень.
3.4.4. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.5. Погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.6. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.7. Підписує документи на видачу матеріальних цінностей.
3.4.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
4.1. Здійснення господарського та технічного забезпечення проведення сесій міської ради, засідань виконкому міської ради, нарад, інших засідань, урочистих заходів, які проводить міський голова, міська рада та виконком міської ради, офіційних візитів до виконкому міської ради тощо.
4.2. Забезпечення квітковою продукцією заходів за участю керівництва міської ради та виконкому міської ради з нагоди державних свят, урочистих подій міста тощо.
4.3. Вжиття заходів щодо раціональної організації робочих місць і обладнання службових приміщень, забезпечення міської ради та її виконавчих органів меблями, папером, канцелярським приладдям, оргтехнікою та іншим інвентарем, видавання довідкової літератури.
4.4. Забезпечення належної роботи телефонного зв’язку, утримання в належному технічному стані телефонного обладнання, теле-, радіоапаратури.
4.5. Утримання в належному технічному, санітарному та протипожежному стані службових приміщень та обладнання, забезпечення своєчасного проведення їхнього ремонту.
4.6. Здійснення контролю за санітарним та технічним станом території, прилеглої до будівлі виконкому міської ради, у тому числі керування роботами з упорядкування, озеленення та прибирання вказаної території, святкового художнього оформлення фасаду будівлі тощо.
4.7. Здійснення контролю за експлуатацією адміністративних будівель, їхніх опалювальних систем, котелень, систем водопостачання, електропостачання, каналізації та вивозом сміття.
4.8. Розроблення річних та перспективних планів ремонтних робіт, участь у підготовці договірної документації на виконання ремонтних робіт з підрядними організаціями, здійснення нагляду за якістю їх виконання.
4.9. Складання річного плану заходів по виконанню необхідних робіт та виготовлення прогнозного кошторису на виконання вказаних робіт, у тому числі на поточний або капітальний ремонт.
4.10. Контроль за відповідністю фактично виконаних робіт обсягам, пред’явленим до оплати в актах виконаних робіт, за необхідності участь в оформленні дефектних актів на ремонт об’єктів.
4.11. Контроль за належним утриманням державної символіки у службових приміщеннях (Державний прапор України, зображення Державного герба України тощо).
4.12. Контроль за належним утриманням та експлуатацією кондиціонерів, комп’ютерної техніки та іншого обладнання, що знаходиться у використанні працівників міської ради та її виконавчих органів.
4.13. Забезпечення належного утримання копіювальної та розмножувальної техніки, її ремонту, забезпечення витратними матеріалами та запасними частинами.
4.14. Забезпечення розміщення друкарської продукції, стендів у виконкомі міської ради та здійснення контролю за виготовленням штампів, печаток, факсиміле тощо.
4.15. Організація обліку товарно-матеріальних цінностей та забезпечення їхнього правильного використання й збереження.
4.16. Спільно з відділом бухгалтерського обліку проведення щорічної інвентаризації матеріальних цінностей, що знаходяться в користуванні працівників міської ради та виконкому міської ради, списання використаних матеріальних цінностей.
4.17. Участь у вжитті заходів щодо охорони службових приміщень та майна.
4.18. Контроль за дотриманням норм і правил з охорони праці.
4.19. Підготовка і подання необхідних заявок-вимог на розгляд комітету з конкурсних торгів за бюджетні кошти для потреб діяльності міської ради та виконкому міської ради.
 
5. Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції відділу;
- вимагати від виконавчих органів міської ради дотримання норм і правил пожежної безпеки, промсанітарії та виконувати норми охорони праці;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування. Основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення посадових осіб місцевого самоврядування визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами, технічних працівників – чинним законодавством.
 
7. Відповідальність посадових осіб та
технічних працівників відділу
 
7.1. Посадові особи та технічні працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи та технічні працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб або технічних працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
___________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура юридичного управління Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління

1

Відділ правової експертизи та адміністративних питань

4

Відділ судової роботи

5

Відділ правового забезпечення

3



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ правової експертизи та адміністративних питань
юридичного управління Миколаївської міської ради



1.Загальні положення
 
1.1. Відділ правової експертизи та адміністративних питань юридичного управління Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу юридичного управління Миколаївської міської ради (далі - управління) та підпорядковується  начальнику  управління.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про юридичне управління Миколаївської міської ради  та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Основними завданнями відділу є:
- організація правової роботи, спрямованої на правильне застосування, неухильне додержання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства, інших нормативних документів Миколаївською міською радою, її виконавчим комітетом, їх посадовими особами під час виконання покладених на них завдань і повноважень;
- проведення правової експертизи проектів рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови;
- розробка та  участь у розробці проектів нормативно-правових актів;
- представництво інтересів міського голови, міської ради, виконавчого комітету міської ради у розгляді судами адміністративних справ.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює заступник начальника управління – начальник відділу (далі-керівник), який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою за поданням начальника управління у порядку, визначеному законодавством.
Керівник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний.
Інших посадових осіб відділу призначає на посади за підсумками конкурсного відбору та звільняє з посад міський голова за поданням начальника управління в порядку, визначеному законодавством.
3.2. До складу відділу входять:

- заступник начальника управління - начальник відділу 

1

- заступник начальника відділу 

1

- головний спеціаліст 

2


3.3.Керівник відділу:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед начальником управління за виконання покладених на відділ завдань.
3.3.2. Організовує і контролює роботу відділу, розподіляє обов’язки між   працівниками відділу.
3.3.3. Займається розробкою проектів рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень  міського  голови  та  проводить  експертизу  проектів таких  актів.
3.3.4. Подає відповідно до законодавства пропозиції начальнику управління про призначення на посади, звільнення з посад, переміщення, заохочення та накладення стягнень на працівників відділу, вживає необхідних заходів щодо підвищення кваліфікації працівників  відділу.
3.3.5. Забезпечує дотримання працівниками відділу законодавства України з питань служби в органах місцевого самоврядування та боротьби з корупцією.
3.3.6. Представляє інтереси міського голови, міської ради, виконавчого комітету міської ради у розгляді судами адміністративних справ.
3.3.7. Вимоги керівника відділу, у межах компетенції, є обов’язковими до виконання всіма працівниками відділу.
3.3.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
До компетенції відділу відносяться такі повноваження:
4.1. Організація та участь у забезпеченні захисту законних прав та інтересів міської ради, виконавчого комітету.
4.2. Забезпечення правильного застосування законодавства у міській раді та її виконавчих органах, інформування начальника управління про необхідність вжиття заходів до скасування актів, прийнятих з порушенням законодавства.
4.3. Участь у підготовці проектів нормативно-правових актів.
4.4. Проведення правової експертизи на відповідність чинному законодавству проектів рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови.
4.5. Участь у роботі з перегляду нормативно-правових актів міської ради з метою приведення їх у відповідність із законодавством, підготовка пропозицій щодо внесення до них змін і доповнень чи визнання їх такими, що втратили чинність.
4.6. Представлення інтересів міського голови, міської ради, виконавчого комітету в адміністративних судах всіх рівнів під час розгляду публічно - правових питань і спорів.
4.7. Покладання на відділ та його працівників обов'язків, не передбачених цим Положенням, не допускається.
 
5. Права відділу
 
5.1.    Відділ має право:
5.1.1. Одержувати, у встановленому порядку, від місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.
5.1.2. Інформувати начальника управління в разі покладення на відділ завдань, що не належать до його функцій чи виходять за межі його компетенції.
5.1.3. При виконанні, покладених на відділ завдань, взаємодіяти з іншими відділами управління, а також з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями та об’єднаннями громадян.
5.1.4. Вносити керівництву пропозиції з питань вдосконалення та підвищення ефективності роботи відділу та управління. Звертатися до керівництва з приводу створення умов для роботи спеціалістів відділу, забезпечення їх приміщенням, телефонним зв’язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними робочими місцями, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне
забезпечення діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2.Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8.Заключні положення
 
Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
___________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ судової роботи юридичного управління
Миколаївської міської ради



1.Загальні положення
 
1.1. Відділ судової роботи юридичного управління Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу юридичного управління Миколаївської міської ради (далі - управління) та підпорядковується  начальнику управління.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про юридичне управління Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Основними завданнями відділу є організація претензійної, позовної роботи та представлення у встановленому законодавством порядку інтересів міського голови, міської ради та її виконавчих органів у судах та інших органах під час розгляду правових питань і спорів.
 
3. Структура та організація роботи відділу
 
3.1. Відділ очолює заступник начальника управління – начальник відділу (далі-керівник), який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою в порядку, визначеному законодавством.
Керівник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, підконтрольний та підзвітний йому.
3.2. До складу відділу входять:

- заступник начальника управління -  начальник відділу 

1

- заступник начальника відділу 

1

- головний спеціаліст 

3


3.3. Керівник відділу:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед начальником управління за виконання покладених на відділ завдань.
3.3.2. Організовує і контролює роботу відділу, розподіляє обов’язки між   працівниками відділу.
3.3.3. Займається розробкою проектів рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень  міського  голови  та  проводить  експертизу  проектів таких  актів.
3.3.4. Подає відповідно до законодавства пропозиції начальнику управління про призначення на посади, звільнення з посад, переміщення, заохочення та накладення стягнень на працівників відділу, вживає необхідних заходів щодо підвищення кваліфікації працівників  відділу.
3.3.5. Забезпечує дотримання працівниками відділу законодавства України з питань служби в органах місцевого самоврядування та боротьби з корупцією.
3.3.6. Представляє інтереси міського голови, міської ради, виконавчого комітету міської ради у розгляді судами адміністративних справ.
3.3.7. Вимоги керівника відділу, у межах компетенції, є обов’язковими до виконання всіма працівниками відділу.
3.3.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
4.1. Представлення у встановленому законодавством порядку інтересів міського голови, міської ради та її виконавчих органів у судах та інших органах під час розгляду правових питань і спорів.
4.2. Підготовка проектів рішень  міської ради, виконкому, розпоряджень міського голови.
4.3. Перевірка на відповідність чинному законодавству проектів рішень міської ради, рішень її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови.
4.4. Організація претензійної та позовної роботи, надання правової оцінки претензіям, що пред'явлені міській раді та її виконавчим органам  у зв'язку з порушенням  майнових прав і законних інтересів;.
4.5. Надання виконавчим органам міської ради, їх посадовим особам усних та письмових консультацій з правових питань, віднесених до компетенції відділу.
4.6. Аналіз наслідків розгляду позовів і судових справ, внесення начальнику управління пропозицій щодо вдосконалення правового забезпечення міської ради та її виконавчих органів.
4.7. Сприяння своєчасному вжиттю заходів за окремими ухвалами, рішеннями, постановами суду.
4.8. Прийняття участі в підготовці, укладенні та контролі за виконанням господарських договорів /контрактів/ з іншими підприємствами, установами та організаціями, надання правової оцінки їхнім проектам.
4.9. Здійснення інших повноважень, покладених на відділ відповідно до чинного законодавства.
 
5. Права відділу
 
Відділ має право:
5.1. Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій, які належать до комунальної власності Миколаївської міської ради, документи, довідки, розрахунки, інші матеріали, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.
5.2. Інформувати начальника управління в разі покладення на відділ виконання завдань, що не належать до його функцій чи виходять за межі його компетенції, а також у випадках, коли відповідні підрозділи або посадові особи не подають документи, інші матеріали, необхідні для виконання поставлених перед відділом завдань.
5.3. При виконанні, покладених на відділ завдань, взаємодіяти з іншими відділами управління, а також з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями та об’єднаннями громадян.
5.4. Вносити керівництву пропозиції з питань вдосконалення та підвищення ефективності роботи відділу та управління. Звертатися до керівництва з приводу створення умов для роботи спеціалістів відділу, забезпечення їх приміщенням, телефонним зв’язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними робочими місцями, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне
забезпечення діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2.Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ правового  забезпечення
юридичного управління Миколаївської міської ради



1.Загальні положення
 
1.1. Відділ правового забезпечення юридичного управління Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу юридичного управління Миколаївської міської ради (далі - управління) та підпорядковується  начальнику юридичного управління.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про юридичне управління Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
2.1 Основними завданнями відділу є:
2.1.1. Організація правової роботи, спрямованої на правильне застосування, неухильне додержання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства, інших нормативних документів Миколаївською міською радою, виконавчим комітетом міської ради, їх посадовими особами під час виконання покладених на них завдань і повноважень; захист інтересів виконавчого комітету Миколаївської міської ради, Миколаївської міської ради, Миколаївського міського голови;
2.1.2. Забезпечення виконання рішень та виконавчих документів судів органами державної виконавчої служби;
2.1.3. Організаційне забезпечення роботи управління.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою за поданням начальника управління у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний.
Інших посадових осіб відділу призначає на посади за підсумками конкурсного відбору та звільняє з посад міський голова за поданням начальника управління в порядку, визначеному законодавством.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу 

1

- головний спеціаліст 

2


3.3. Начальник відділу:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед начальником управління за виконання покладених на відділ завдань.
3.3.2. Організовує і контролює роботу відділу, розподіляє обов’язки між   працівниками відділу.
3.3.3. Здійснює надання правової допомоги виконавчим органам Миколаївської міської ради .
3.3.4. Подає відповідно до законодавства пропозиції начальнику управління про призначення на посади, звільнення з посад, переміщення, заохочення та накладення стягнень на працівників відділу, вживає необхідних заходів щодо підвищення кваліфікації працівників  відділу.
3.3.5. Забезпечує дотримання працівниками відділу законодавства України з питань служби в органах місцевого самоврядування та боротьби з корупцією.
3.3.6. Представляє інтереси міської ради, виконавчого комітету міської ради, міського голови у розгляді судами цивільних  справ.
3.3.7. Вимоги начальника відділу, у межах компетенції, є обов’язковими до виконання всіма працівниками відділу.
3.3.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
До компетенції відділу відносяться такі повноваження:
4.1. Організація та участь у забезпеченні захисту законних прав та інтересів міської ради, виконавчого комітету, міського голови.
4.2. Забезпечення правильного застосування законодавства у міській раді та її виконавчих органах, інформування начальника управління про необхідність вжиття заходів до скасування актів, прийнятих з порушенням законодавства.
4.3. Участь у підготовці проектів нормативно-правових актів.
4.4. Надання правової допомоги виконавчим органам Миколаївської міської ради під час розробки ними проектів рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови.
4.5. Участь у роботі з перегляду нормативно-правових актів міської ради з метою приведення їх у відповідність із законодавством, підготовка пропозицій щодо внесення до них змін і доповнень чи визнання їх такими, що втратили чинність.
4.6. Представлення інтересів міської ради, виконавчого комітету міської ради, міського голови в судах   під час розгляду цивільних справ.
4.7. Реєстрація, облік вхідної та вихідної кореспонденції юридичного управління Миколаївської міської ради.
4.8. Ведення реєстру судових справ юридичного управління Миколаївської міської ради.
4.9.  Здійснення моніторингу діючого законодавства України.
4.10. Покладання на відділ та його працівників обов'язків, не передбачених цим Положенням не допускається.
4.11.  Розробка та участь у розробленні проектів нормативно-правових та ненормативних  актів.  
 
5. Права відділу
 
5.1.    Відділ має право:
5.1.1. Одержувати, у встановленому порядку, від місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.
5.1.2. Інформувати начальника управління в разі покладення на відділ завдань, що не належать до його функцій чи виходять за межі його компетенції.
5.1.3. При виконанні, покладених на відділ завдань, взаємодіяти з іншими відділами управління, а також з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями та об’єднаннями громадян.
5.1.4. Вносити керівництву пропозиції з питань вдосконалення та підвищення ефективності роботи відділу та управління. Звертатися до керівництва з приводу створення умов для роботи спеціалістів відділу, забезпечення їх приміщенням, телефонним зв’язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними робочими місцями, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне
забезпечення діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_______________________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради

 

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник

1

Відділ економічного аналізу та ефективного використання бюджетних коштів

3

Відділ перспективного планування та економічного розвитку

2

Відділ промисловості та інвестицій

3

Відділ цін та цінової політики

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ економічного аналізу та ефективного
використання бюджетних коштів
управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ економічного аналізу та ефективного використання бюджетних коштів управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (далі - відділ) входить до складу управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (далі - управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, першому заступнику міського голови та начальнику управління.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, іншими законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
2.1.  Відділ:
- збирає, опрацьовує та аналізує статистичну інформацію про процеси, що відбуваються в економічному і соціальному житті міста;
- здійснює аналіз отриманої інформації про виконання показників фінансових планів комунальних підприємств та подає звіт на розгляд виконавчому комітету Миколаївської міської ради;
- забезпечує реалізацію державної політики у сфері закупівель, товарів, робіт і послуг за рахунок коштів міського бюджету.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник відділу, який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний.
 
 
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

2


4. Компетенція відділу
 
Відділ  у своїй діяльності:
4.1. Обробляє одержану  інформацію про соціально-економічне становище міста.
4.2. Розробляє інформаційну базу прогнозування тенденцій та закономірностей соціально-економічного розвитку міста.
4.3. Обробляє системи статистичних показників для висвітлення процесів соціально-економічного розвитку міста.
4.4. Здійснює інформування про соціально-економічні показники міста міського голови, депутатського корпусу міської ради, виконавчі органи Миколаївської міської ради, міжнародних організацій (МАГ) та служб інших країн.
4.5. Здійснює збирання, підготовку та опрацювання показників відділів та управлінь виконавчого комітету Миколаївської міської ради (визначення кредитного рейтингу м. Миколаєва та кредитного рейтингу боргового зобов’язання Миколаївської міської ради).
4.6. Розробляє та висвітлює інформацію про соціально-економічне життя м. Миколаєва для мешканців та надає показники до Інтернет-порталу виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
4.7. Здійснює замовлення продукції статистичних видань для укладання договору із головним управлінням статистики на розробку та придбання статистичної продукції для виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
4.8. Приймає та опрацьовує друковану та електронну кореспонденцію статистичної продукції від головного управління статистики у Миколаївській області, розміщує електронну статистичну інформацію на сітьовому диску L, папка «statistika», мережі виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
4.9. Здійснює підготовку та виконання контрольних документів Миколаївської облдержадміністрації.
4.10. Здійснює розгляд, аналіз та підготовка рішення про затвердження фінансових планів комунальних підприємств.
4.11. Здійснює підготовку проекту «ТОП-100. Найкращі міста і регіони України».
4.12. Здійснює підготовку щорічного рейтингу «Краще місто України для життя», який проводить щотижневе видання «ФОКУС».
4.13. Здійснює збирання та узагальнення інформації про соціально-економічні показники розвитку м. Миколаєва для Асоціації міст України та Міжнародної Асамблеї столиць та великих міст.
4.14. Здійснює підготовку та надання інформації для журналу “Forbes Україна” щодо визначення рейтингу найбільш привабливих міст України для ведення бізнесу.
4.15. Здійснює складення та затвердження річного плану державних закупівель.
4.16. Проводить процедури закупівель, організовує приймання, зберігання, розкриття пропозицій конкурсних торгів та визначає переможця.
4.17. Проводить переговори з учасниками при проведенні процедури закупівлі в одного учасника; оформлює документи, необхідні для погодження застосування процедури закупівлі в одного учасника у встановленому законодавством порядку.
4.18. Оприлюднює інформацію про здійснення закупівель відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» та веде необхідну звітність щодо здійснення процедур закупівель відповідно до вимог законодавства.
 
5. Права відділу
   
Начальник відділу має право:
5.1. Одержувати у встановленому порядку соціально-економічну інформацію від усіх розташованих у місті суб'єктів, включаючи фінансові, банківські, митні та інші служби, і використовувати державну   звітність, інші необхідні для проведення статистичних спостережень дані (на будь-якій стадії їх розроблення) та пояснення, що додаються до звітності.
5.2. Залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.
5.3. Одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
5.4. Проводити підготовку проектів рішень міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови відповідно до покладених функцій при здійсненні державних закупівель.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок бюджетних коштів, затверджених у встановленому порядку.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов`язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_____________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р



Положення
про відділ перспективного планування та економічного розвитку
управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ перспективного планування та економічного розвитку управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (далі - управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, першому заступнику міського голови, начальнику управління.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про державну службу”, іншими законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради та цим Положенням
 
2.Основні завдання
 
2.1. Відділ:
- забезпечує розроблення й впровадження проектів Програми економічного і соціального розвитку міста та здійснює контроль за виконанням заходів  цієї Програми;
- у межах своєї компетенції забезпечує збалансований економічний та соціальний розвиток міста, спрямований на ефективне використання та економію фінансових і матеріальних ресурсів.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

1


4. Компетенція відділу
 
Відділ у своїй діяльності здійснює:
4.1.Розроблення Програми соціально-економічного розвитку міста на короткостроковий період.
4.2. Контроль та аналіз  виконання  Програми соціально-економічного розвитку міста.
4.3. Розроблення та аналіз прогнозів економічного та соціального розвитку на середньостроковий період
4.4. Аналіз стану і тенденцій економічного та соціального розвитку міста.
4.5. Участь у розробленні проектів прогнозів економічного та соціального розвитку області на середньо- та короткостроковий період.
4.6. Підготовку інформації на виконання розпоряджень голови облдержадміністрації про соціально-економічний розвиток міста.
4.7. Узагальнення інформації по всіх виконавчих органах Миколаївської міської ради, з питань соціально-економічного розвитку міста, взаємодіючи з ними та координуючи їх під час розроблення середньо- та короткострокових програм.
4.8. Забезпечення організації контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до міського бюджету підприємствами та організаціями міста Миколаєва.
4.9. Організацію проведення засідань з питань забезпечення податкових та інших надходжень, передбачених бюджетом.
4.10. Розгляд проектів міських цільових програм щодо дотримання Порядку розроблення та виконання міських цільових програм.
4.11. Ведення бази міських цільових програм та щорічних звітів про хід їх виконання.
4.12. Організацію проведення засідань з аналізу причин безприбуткової діяльності суб’єктів господарювання.
 
5.  Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок бюджетних коштів, затверджених у встановленому порядку.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права , обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Положення
про відділ промисловості та інвестицій
управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ промисловості та інвестицій управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (далі - управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, першому заступнику міського голови та начальнику управління.
1.2. Відділ керується в своїй роботі Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про державну службу”, “Про ціни і ціноутворення”, іншими законами України, постановами та декретами Кабінету Міністрів України, Указами Президента України, рішеннями міської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління економіки Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
2.1. Відділ :
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у галузі промисловості;
- сприяє здійсненню інвестиційної діяльності на території міста.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

2


4. Компетенція відділу
 
Відділ у своїй діяльності здійснює:
4.1. Участь у підготовці, укладанні та забезпеченні виконання в установленому законодавством порядку договорів між підприємствами (установами та організаціями) міста з іноземними партнерами на придбання та реалізацію  продукції, виконання робіт і надання послуг.
4.2. Аналіз роботи підприємств промисловості міста.
4.3. Пошук і залучення потенційних інвесторів для підприємств міста.
4.4. Заходи щодо створення сприятливого інвестиційного клімату в місті та залучення іноземних інвестицій для реалізації проектів міського розвитку та інвестиційних програм суб’єктів господарської діяльності.
4.5. Розробку та сприяє реалізації інвестиційних проектів.
4.6. Визначення пріоритетних напрямків інвестицій для міста, організацію і супроводження міської бази даних по потенційних об’єктах інвестицій.
4.7. Розробку прогнозів розвитку інвестиційного потенціалу міста.
4.8. Розробку міської Програми залучення вітчизняних та іноземних інвестицій до міста на середньостроковий період.
4.9. Участь у  розробці оптимальних фінансових схем інвестицій.
4.10. Сприяння організації і проведенню міжнародних інвестиційних форумів, участі підприємств міста у виставках, ярмарках, міжнародних рейтингах та форумах економічного співробітництва України та Європейського Союзу.
 
5.  Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок бюджетних коштів, затверджених у встановленому порядку.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ цін та цінової політики
управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради



1.Загальні положення
 
1.1. Відділ цін та цінової політики управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (далі - управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, першому заступнику міського голови та начальнику управління.
1.2. Відділ керується в своїй роботі Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про державну службу”, “Про ціни і ціноутворення”, іншими законами України, постановами та декретами Кабінету Міністрів України, Указами Президента України, рішеннями міської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2.Основні завдання
 
2.1. Відділ:
- у межах своєї компетенції забезпечує проведення державної політики ціноутворення на території міста;
- відповідно до діючого законодавства забезпечує контроль за дотриманням цін і тарифів на житлово-комунальні та транспортні послуги для споживачів на території міста.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

1


4. Компетенція відділу
 
Відділ у своїй діяльності здійснює:
4.1. Підготовку проектів рішень виконкому міської ради щодо встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на побутові, комунальні, транспортні та інші послуги, які надаються підприємствами та організаціями всіх форм власності.
4.2. Проведення економічного аналізу рівня та динаміки собівартості житлово-комунальних та інших послуг, які надаються населенню підприємствами міста.
4.3. Участь у перевірці калькуляційних матеріалів та погодженні ціни робіт (послуг) підприємств, незалежно від форм власності, що визнані переможцями у торгах (тендері) на виконання робіт (послуг), які фінансуються за рахунок бюджетних коштів.
4.4. Участь у контрольно-ревізійних перевірках підприємств усіх форм власності, які надають послуги населенню.
4.5. Внесення пропозицій виконкому міської ради щодо регулювання цін і тарифів та підготовку інформації разом з управліннями, об’єднаннями, підприємствами.
4.6. Проведення роботи по забезпеченню дотримання підприємствами міста антимонопольного законодавства в області цін.
4.7. Проведення консультаційно-методичної роботи, яка направлена на вдосконалення державної дисципліни цін, надання методичної допомоги з питань ціноутворення.
4.8. Участь у підготовці та проведенні громадських слухань з питання зміни цін і тарифів на житлово-комунальні послуги відповідно до діючого законодавства.
4.9. Доведення через ЗМІ (управління громадських зв’язків Миколаївської міської ради) до підприємств та населення міста прейскурантів цін та тарифів, надання на запит підприємств інформації щодо діючих цін і тарифів.
4.10. Розгляд листів, заяв, надання відповідей на усні звернення  громадян з питань ціноутворення.
4.11. Виконання рішень, розпоряджень і доручень міської ради, виконкому міської ради та міського голови, які відносяться до функцій відділу.
4.12. Підготовку та проведення нарад з підприємствами, які виконують роботи або надають житлово-комунальні та транспортні послуги на території міста.
 
5.  Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
 
6.1.Відділ утримується за рахунок бюджетних коштів, затверджених у встановленому порядку.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління

1

Відділ у справах молодіжної політики та  роботи з громадськими організаціями

3

Відділ у справах сім’ї  та гендерної політики

3



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ у справах молодіжної політики та  роботи з громадськими організаціями управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ у справах молодіжної політики та роботи з громадськими організаціями управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради (далі - відділ) входить до складу управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради (далі - управління) і підпорядковується начальнику управління.
1.2. Відділ очолює начальник відділу, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою за поданням  начальника управління.
1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади, рішеннями обласної та міської рад, виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради, а також цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
2.1. Відділ:
- у межах компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у сфері соціального становлення та розвитку молоді;
- здійснює у встановленому порядку координацію забезпечення на території міста реалізації єдиної політики з питань підтримки, становлення та розвитку молоді; надання їй правової, психологічної та соціальної допомоги;
- виконує відповідно до законодавства контрольно - наглядові функції у галузі створення сприятливих умов для гармонійного та різнобічного розвитку молоді, задоволення потреб у добровільному виборі виду діяльності, не забороненому законодавством, активної участі в творчій, культурологічній, спортивній і оздоровчій діяльності, повноцінної соціалізації у суспільстві молоді;
- узагальнює практику застосування законодавства з питань молодіжної політики;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
 
3.1.    До складу відділу входять:

- начальник відділу 

1

- головний спеціаліст  

2


3.2. Структуру відділу, штатну чисельність та положення про відділ затверджує міський голова.
3.3.   Відділ підпорядковуються начальнику управління.
3.4.  Обов'язки працівників відділу регулюються посадовими інструкціями.
3.5. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
3.6. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням начальника управління у порядку, визначеному законодавством.
3.7.    Начальник відділу:
3.7.1. Керує діяльністю відділу і несе персональну відповідальність за своєчасне і якісне виконання поставлених перед відділом завдань, здійснення ним своїх функцій.
3.7.2.   Розробляє посадові інструкції працівників відділу.
3.7.3.   Розподіляє обов’язки між працівниками відділу.
3.7.4. Готує подання начальнику управління щодо представлення працівників відділу до заохочення та нагородження, а також про притягнення до дисциплінарної відповідальності.
 
4. Компетенція відділу
 
4.1. Організаційно-правове забезпечення реалізації державної молодіжної політики у місті.
4.2. Надання пропозицій до проектів комплексних і цільових програм соціально-економічного розвитку міста та проектів міського бюджету.
4.3. Розроблення проектів концепцій, комплексних і цільових програм з питань, віднесених до компетенції відділу, контроль за їх реалізацією.
4.4. Координація роботи управлінь та відділів молоді, сім’ї, культури та спорту адміністрацій районів міста з метою виконання державних, обласних та міських комплексних програм.
4.5. Підготовка аналітико - інформаційних матеріалів щодо реалізації державної молодіжної політики у місті.
4.6. Взаємодія з науковими, науково - дослідними установами і навчальними закладами з питань, віднесених до компетенції відділу.
4.7. Сприяння вирішенню соціальних питань, питань освіти, праці, побуту, охорони здоров’я, відпочинку, забезпечення прав і законних інтересів молоді.
4.8.  Ведення питань європейської інтеграції у межах компетенції відділу.
4.9. Координація проведення у місті міжнародних молодіжних заходів, акцій, науково - освітніх проектів тощо у рамках реалізації головних завдань єдиної політики територіальної громади у сфері соціального становлення та розвитку молоді.
4.10. Забезпечення взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями, фондами щодо проведення суспільно значимих моніторингів, науково - практичних досліджень, конкурсів на отримання грантів у галузі розвитку систем підтримки активності молоді та потенціалу організації громадянського суспільства у сфері молодіжного життя.
4.11. Підготовка інформаційно - довідкових матеріалів стосовно роботи управління для розміщеня у друкованих та електронних ЗМІ, на Інтернет-порталі Миколаївської міської ради. 
Здійснення контролю за функціонуванням та своєчасністю інформаційного оновлення офіційного сайту управління (www.molod.mk.ua).
Видання друкованої продукції (буклетів, брошур, збірників, довідників та інших методичних матеріалів) з питань роботи відділу.
Надання організаційної, методичної, консультативної, правової та фінансової підтримки молодіжним та іншим громадським організаціям, фондам, програми (проекти) і соціально вагомі заходи яких відповідають завданням державної молодіжної політики.
4.15. Забезпечення роботи консультативно - дорадчого органу - ради з питань молодіжної політики при міському голові.
4.16. Запровадження системи пошуку і відбору талановитої молоді, забезпечення подальшого інтелектуального та культурного розвитку молоді шляхом надання кращим студентам стипендій міського голови та міської ради, сприяння розвитку органів студентського та шкільного самоврядування, волонтерського руху тощо.
4.17. Координація санітарно - просвітницької роботи громадських організацій, фондів серед учнівської та студентської молоді з питань популяризації здорового способу життя, профілактики алкоголізму, наркоманії та захворювання на  ВІЛ/СНІД.
Сприяння розвитку та змістовному дозвіллю молоді, організаційне забезпечення проведення мистецьких та спортивних заходів, акцій.
4.19. Забезпечення реалізації проекту стажування представників молодіжних громадських організацій в органах місцевого самоврядування.
 
5. Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- отримувати в установленому порядку від підприємств, установ й організацій інформацію, документи та інші матеріали у межах компетенції відділу;
- залучати (за узгодженням з керівниками) спеціалістів інших виконавчих органів міської ради, підприємств, установ й організацій для вивчення та розгляду питань, що віднесені до його компетенції;
- співпрацювати та встановлювати прямі зв’язки з дитячими, жіночими та іншими громадськими організаціями, фондами України та інших країн з метою сприяння розв’язанню проблем у місті у галузі державної молодіжної політики;
- надавати пропозиції щодо фінансової підтримки програм і проектів молодіжних та інших громадських об’єднань, фондів з проблем молодіжного середовища;
- здійснювати нагляд за цільовим використанням організаціями, установами, громадськими об’єднаннями та фондами цільових коштів.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
 життєдіяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права та обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_______________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ у справах сім’ї  та гендерної політики
управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ у справах сім’ї та гендерної політики управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради (далі – управління) та підпорядковується начальнику управління.
1.2. Відділ очолює начальник відділу, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою за поданням  начальника управління.
1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади, рішеннями обласної та міської рад, виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, а також цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
2.1. Відділ:
- координує дії закладів, установ, які належать до комунальної власності міста, та громадських організацій, фондів по сприянню розв’язання проблемних питань щодо сім’ї та дитинства, реалізації гендерної політики;
- сприяє діяльності молодіжних, дитячих та жіночих об’єднань, асоціацій, громадських та неприбуткових організацій, що діють у зазначеній сфері у місті Миколаєві;
- виконує відповідно до законодавства контрольно - наглядові функції у галузі створення сприятливих умов для гармонійного та різнобічного розвитку сім’ї та дітей, задоволення потреб у добровільному виборі виду діяльності, не забороненому законодавством, активної участі в творчій, культурологічній, спортивній і оздоровчій діяльності;
- узагальнює практику застосування законодавства з питань сім’ї та гендерної рівності, розробляє пропозиції щодо його вдосконалення і вносить їх на розгляд міського голови, виконавчого комітету, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1.    До складу відділу входять:

- начальник відділу

- головний спеціаліст

 1

2

 
3.2. Структуру відділу, штатну чисельність та положення про відділ затверджує міський голова.
3.3.   Відділ підпорядковуються начальнику управління.           
3.4. Обов'язки працівників відділу регулюються посадовими інструкціями.
3.5. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
3.6. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням начальника управління у порядку, визначеному законодавством.
3.7   Начальник відділу:
3.7.1. Керує діяльністю відділу і несе персональну відповідальність за своєчасне і якісне виконання поставлених перед відділом завдань, здійснення ним своїх функцій.
3.7.2.   Розробляє посадові інструкції працівників відділу.
3.7.3.   Розподіляє обов’язки між працівниками відділу.
3.7.4. Готує подання начальнику управління щодо представлення працівників відділу до заохочення та нагородження, а також про притягнення до дисциплінарної відповідальності.
 
4. Компетенція відділу
 
4.1. Надання пропозицій до проектів комплексних і цільових програм соціально - економічного розвитку міста та проектів міського бюджету.
4.2. Розроблення проектів концепцій, комплексних і цільових програм з питань, віднесених до компетенції відділу, контроль за їх реалізацією.
4.3. Координація роботи управлінь та відділів молоді, сім’ї, культури та спорту адміністрацій районів міста з метою виконання державних, обласних та міських комплексних та цільових програм.
4.4. Підготовка аналітико - інформаційних матеріалів щодо реалізації державної політики з питань сім’ї та гендерної рівності у місті.
4.5. Координація діяльності установ та організацій, задіяних у реалізації заходів щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей міста.
4.6. Забезпечення взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями, фондами щодо проведення суспільно значимих моніторингів, науково - практичних досліджень, конкурсів на отримання грантів в галузі  розвитку системної роботи з вирішення проблем сім’ї та гендерної рівності.
4.7. Надання організаційної, методичної, консультативної, правової та фінансової підтримки дитячим, жіночим та іншим громадським організаціям, програми (проекти) і соціально вагомі заходи яких відповідають завданням державної політики у галузі сім’ї та гендерної політики, та сприяння реалізації відповідних заходів.
4.8. Ведення питань європейської інтеграції у межах питань, віднесених до компетенції відділу.
4.9. Ведення питань краєзнавчої тематики, туристичного та природно-рекреаційного потенціалу міста у взаємодії з громадськими дитячими  та молодіжними організаціями, фондами.
4.10. Взаємодія з науковими, науково - дослідними установами і навчальними закладами з питань, віднесених до компетенції відділу.
4.11. Вивчення, узагальнення та поширення передового досвіду з реалізації сімейної та гендерної політики, проведення з метою повноцінної соціалізації у суспільстві сімей, дітей та молоді методичних та науково-практичних семінарів, тренінгів, конференцій, круглих столів й інших заходів та забезпечення участі в них.
4.12. Забезпечення роботи дорадчого органу - робочої групи з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.
4.13. Координація роботи установ та організацій з питань попередження насильства у сім’ї, профілактики злочинності, правопорушень та асоціальної поведінки серед неповнолітніх, формування морально-правової культури у дитячому, підлітковому та молодіжному середовищі.
4.14. Проведення паспортизації багатодітних та малозабезпечених сімей міста та запровадження Єдиного обліку багатодітних сімей міста.
4.15. Соціальна підтримка молодої та студентської сім’ї, малозабезпечених та багатодітних сімей, а також сімей, які виховують дітей з функціональними обмеженнями.
4.16. Організація фестивалів, конкурсів, виставок, змагань, екскурсій, мистецьких акцій та інших заходів, що сприяють розвитку ініціативи й задоволенню всебічних інтересів сім’ї, дітей та  жінок.
4.17. Підготовка інформаційно - довідкових матеріалів стосовно роботи відділу для розміщення у друкованих та електронних ЗМІ, на Інтернет-порталі Миколаївської міської ради тощо.
4.18. Порушення та подання в установленому порядку клопотань про заохочення та нагородження  громадсько активних, жінок, дітей та окремих організацій, установ та фондів преміями, стипендіями, відзнаками, нагородами.
4.19. Розгляд звернень, листів (заяв) і скарг громадян з питань, які віднесені до компетенції відділу, та вжиття заходів щодо усунення причин, що їх викликають.
 
5. Права відділу
 
5.1. Відділ право:
- залучати посадових осіб органів місцевого самоврядування, фахівців підприємств та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- скликати в установленому порядку наради, які належать до його компетенції;
- проводити на підприємствах, в установах та організаціях всіх форм власності соціологічні дослідження з проблем сім’ї, молоді та гендерної рівності;
- співпрацювати та встановлювати прямі зв’язки з дитячими, жіночими та іншими громадськими організаціями, фондами України та інших країн з метою сприяння розв’язанню у місті проблем у галузях сім’ї та гендерної політики;
- надавати пропозиції щодо фінансової підтримки програм і проектів дитячих, жіночих та інших громадських об’єднань, фондів з проблем сім’ї, дітей та гендерної рівності.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
життєдіяльності відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права та обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб відділу
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ним своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
___________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура служби у справах дітей Миколаївської міської ради



Найменування

 

Штатна чисельність

 

(одиниць) Начальник Головний спеціаліст 4

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради



Найменування

 

Штатна чисельність

 

(одиниць) Начальник управління Архівний  відділ 3,5 Архів з особового складу Відділ урочистих подій Консультативно-методичний відділ 2

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про архівний відділ
управління архівної роботи та урочистих подій
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Архівний відділ (далі – відділ) управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради (далі - управління) є структурним підрозділом управління, підзвітним і підконтрольним  начальнику управління.
З питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади у галузі архівної   справи і діловодства, відділ також підзвітний обласній державній архівній установі та центральному органу виконавчої влади у галузі архівної справи.                                  
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами   Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативними актами центрального органу виконавчої влади у галузі архівної справи, актами місцевих органів виконавчої влади, рішеннями  Миколаївської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями Миколаївського міського голови, Положенням про управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
1.3. Відділ є юридичною особою, відповідно до чинного законодавства має штампи і бланки,  печатку із зображенням Державного герба України та своїм найменуванням.
 
2. Основні завдання
 
Відділ:
2.1. У межах своєї компетенції бере участь у реалізації державної політики та політики   органів місцевого самоврядування у галузі архівної справи і діловодства, здійснює управління архівною справою і діловодством на території міста.
2.2. Забезпечує дотримання законодавства України про Національний архівний фонд та архівні установи.
2.3. Забезпечує поповнення Національного архівного фонду документами, що мають місцеве значення, їх державну реєстрацію, облік, зберігання та використання інформації, що міститься в цих документах.
2.4. Узагальнює практику застосування законодавства у галузі архівної справи.     
3. Структура та організація роботи
 
3.1. До складу відділу входять:

- начальник відділу 

 

- головний спеціаліст  - спеціаліст 1 категорії  - старший інспектор  0,5
3.2. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний.
3.3. Працівники відділу призначаються на посаду та звільняються з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
3.4.Начальник відділу :
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність за виконання покладених   на  відділ завдань і здійснення ним своїх функцій.
3.4.2. Організовує роботу відділу, розподіляє посадові обов’язки між працівниками, контролює їх роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Вносить пропозиції  щодо кандидатур для призначення і звільнення з посади працівників відділу.
3.4.4. Вносить пропозиції щодо преміювання, службових відряджень, надання відпусток і  матеріальної  допомоги   на оздоровлення, для вирішення соціально-побутових питань працівників.
3.4.5. Вирішує відповідно до законодавства питання про доступ працівників підприємств, установ, організацій (джерел комплектування), інших користувачів, до документів, що знаходяться на зберіганні у відділі.
3.4.6. Засвідчує у встановленому порядку архівні довідки, витяги, копії документів, які зберігаються у відділі.
3.4.7. Готує пропозиції, відповідно до законодавства, щодо переліку платних послуг, які можуть надаватися відділом. 
3.4.8. Розробляє та подає на затвердження в установленому порядку ціни на роботи (послуги), що виконуються відділом на договірних засадах.
3.4.9. Відповідає   за   дотримання   чинного   законодавства   при  наданні відділом платних послуг.
3.4.10. Проводить особистий прийом громадян та відповідає за належний розгляд звернень громадян.
3.4.11. Забезпечує  дотримання   працівниками     трудової  дисципліни.
3.4.12. Представляє відділ з питань, пов’язаних з діяльністю відділу, у судових органах,   установах,   організаціях, на підприємствах без спеціального доручення.
3.4.13. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради,   рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
4. Компетенція
 
Відповідно до покладених завдань відділ:
4.1. Готує проекти планів розвитку архівної справи в місті та після затвердження у встановленому законом порядку забезпечує їх виконання.
4.2. Забезпечує облік, зберігання і охорону:
- документів Національного архівного фонду, що утворилися в результаті діяльності місцевих   органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, які діють або діяли на сучасній території міста;
- документів Національного архівного фонду, що утворилися в процесі діяльності   профспілкових, кооперативних, творчих та інших об'єднань громадян, переданих за їхньою згодою до відділу;
- документів  особового походження, що надійшли до відділу;
- фотодокументів та аудіовізуальних документів з історії міста;
- документів, переданих в установленому законом порядку на постійне або тимчасове  зберігання підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, а також об'єднаннями громадян;
- друкованих, ілюстративних та інших матеріалів, що доповнюють документи відділу і використовуються для довідково-інформаційної роботи;
- облікових документів і довідкового апарату до документів.
4.3. Організовує роботу з внесення документів, що належать фізичним і юридичним особам   незалежно від форм власності та перебувають у зоні комплектування відділу, до Національного архівного фонду або вилучення документів з нього.
4.4. Готує матеріали для проведення державним архівом Миколаївської області державної реєстрації документів Національного архівного фонду, що належать фізичним і юридичним особам незалежно від форм власності, та перебувають у зоні комплектування відділу.
4.5. За дорученням центрального органу виконавчої влади з архівної справи, контролює   дотримання власниками документів Національного архівного фонду вимог законодавства щодо здійснення права власності на зазначені документи.
4.6. Інформує обласну державну архівну установу про виявлення архівних документів, що  не мають власника або власник яких невідомий, а також про продаж документів Національного архівного фонду з метою забезпечення переважного права держави на їх придбання.
4.7. Складає і погоджує з обласною державною архівною установою список підприємств,  установ і організацій, документи яких підлягають зберіганню у відділі, готує пропозиції щодо уточнення цього списку.
4.8. Приймає на зберігання архівні документи органів місцевого самоврядування, комунальних   підприємств,   установ   та   організацій, що ліквідуються без визначення правонаступників.
4.9. Контролює та перевіряє ведення діловодства на підприємствах, в установах і організаціях,   що перебувають у зоні комплектування відділу, незалежно від форм власності, роботу їх архівних   підрозділів, умови зберігання документів, надає методичну допомогу у впровадженні прогресивних систем діловодства та зберігання документів.
4.10. Готує матеріали для інформування міської ради, обласної державної архівної   установи про факти втрати, знищення, пошкодження архівних документів, інші порушення   законодавства   про   Національний архівний фонд та архівні установи.
4.11. Веде зведений облік архівних документів, що зберігають органи місцевого самоврядування,  комунальні підприємства, установи і організації – джерела комплектування відділу, та документів   Національного архівного фонду, що належать громадянам, подає належні відомості про них обласній державній архівній установі.
4.12. Організовує надання на договірних засадах послуг підприємствам, установам та  організаціям, що перебувають у зоні комплектування відділу, з науково-технічного опрацювання документів та використання їх інформації, розроблення методичних посібників з архівної справи і діловодства, підвищення кваліфікації працівників архівних підрозділів та служб діловодства підприємств, установ та організацій.
4.13. Передає, за узгодженням, до обласної державної архівної установи у визначені нею терміни,   документи   Національного   архівного   фонду  та довідковий апарат до них для постійного зберігання.
4.14. Створює і вдосконалює довідковий апарат до документів Національного архівного   фонду, що зберігаються у відділі, у тому числі з використанням сучасних технічних та програмних заходів.
4.15. Інформує органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства,   установи,   організації   а   також    населення,   про склад і зміст документів,  що  зберігаються  у   відділі.
4.16. Створює можливості для користування документами Національного архівного фонду   фізичними   та   юридичними   особами.
4.17. Публікує, експонує та в іншій формі популяризує архівні документи, а також виконує інші   функції, спрямовані на ефективне використання відомостей, що містяться в документах Національного архівного фонду.
4.18. Видає підприємствам, установам і організаціям архівні довідки, копії та витяги з  документів, що зберігаються у відділі, а громадянам - довідки соціально-правового характеру, а також   іншим   шляхом   задовольняє запити юридичних і фізичних осіб щодо використання архівної інформації.
4.19. Вивчає, узагальнює і поширює досвід роботи архівних установ та застосування законодавства у цій галузі.
 
5. Права
 
Відділ має право:
5.1. Отримувати безкоштовно від інших виконавчих органів місцевого самоврядування, а також від підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, що перебувають у зоні комплектування відділу, інформацію, документи та інші матеріали стосовно зберігання і науково-технічного опрацювання документів Національного архівного фонду та ведення діловодства, а від місцевих   органів державної статистики - безоплатно статистичні дані, необхідні для виконання покладених на нього завдань.
5.2. Надавати у межах своїх повноважень підприємствам, установам і організаціям, що перебувають у зоні комплектування відділу,  вказівки  щодо роботи архівних підрозділів та ведення діловодства.
5.3. Надавати за плату послуги з використання фізичними та юридичними особами відомостей, що містяться в архівних документах.
5.4. Виконувати на платній основі роботи, пов'язані з науково-технічним опрацюванням і забезпеченням збереженості архівних документів, що є власністю держави, територіальної громади, фізичних та юридичних осіб, провадити іншу, не заборонену законом діяльність у сфері архівної справи і діловодства.
5.5. Вимагати від власника документів, від часу створення яких минуло понад 50 років, або в інших випадках, передбачених законодавством, подання цих документів для організації експертизи їх цінності.
5.6. Подавати до суду позов про позбавлення власника документів Національного архівного фонду права власності на ці документи, якщо він не забезпечує їх належної збереженості.
5.7. Порушувати в порядку, встановленому законодавством, питання про зупинення діяльності архівних установ, які не забезпечують збереженості документів Національного архівного фонду або  порушують  вимоги   щодо державної  реєстрації цих документів.
5.8. Порушувати в порядку, встановленому законодавством, питання про притягнення до   відповідальності працівників архівних установ, користувачів документами Національного архівного  фонду та інших осіб, винних у порушенні законодавства про Національний архівний фонд та архівні   установи, а також про відшкодування ними шкоди, завданої власнику документів Національного архівного фонду або уповноваженій ним особі.
5.9. Обмежувати у випадках, передбачених законодавством, доступ до документів Національного архівного фонду, що зберігаються у відділі.
5.10. Скликати наради з питань, що належать до його компетенції.
5.11. Працівники архіву мають право доступу до документів архівів (архівних підрозділів) і   діловодних служб підприємств, установ та організацій, що знаходяться у зоні комплектування, за винятком документів,  що згідно із законодавством мають обмежений доступ.
5.12. Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими   виконавчими органами міської ради, а також підприємствами, установами, організаціями та об'єднаннями громадян. 
5.13. Для розгляду питань, пов'язаних з проведенням попередньої експертизи цінності   документів та поданням її результатів на розгляд експертно-перевірної комісії обласної державної архівної установи, а також інших питань,  у відділі створюється експертна комісія.
5.14. Організує заходи з підвищення фахової кваліфікації працівників структурних підрозділів виконавчих органів міської ради, які відповідають за роботу з документами.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне
 забезпечення діяльності
 
6.1. Відділ утримується за рахунок коштів місцевого бюджету, затверджених у встановленому порядку.
6.2 Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо   ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна   шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
__________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про архів з особового складу
управління архівної роботи та урочистих подій
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Архів з особового складу (далі - архів) управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради (далі - управління) є структурним підрозділом управління, підзвітним і підконтрольним начальнику управління.
З питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади у галузі архівної   справи і діловодства відділ також підзвітний обласній державній архівній установі та центральному органу виконавчої влади у галузі архівної справи.                                                    
1.2. Архів у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативними актами центрального органу виконавчої влади у галузі  архівної справи, актами місцевих органів виконавчої влади, рішеннями Миколаївської міської ради та її   виконавчого комітету, розпорядженнями Миколаївського міського голови, Положенням про управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради та цим Положенням. 
1.3. Архів не є юридичною особою. Для засвідчення архівних довідок, копій, витягів з архівних документів, необхідних для соціально-правового захисту громадян та інтересів держави, архів використовує гербову печатку управління.
                   
2. Основні завдання
 
Архів:
2.1. У межах своєї компетенції бере участь у реалізації державної політики та політики органів місцевого самоврядування в галузі архівної справи і діловодства:
2.1.1. Забезпечує дотримання законодавства України про Національний архівний фонд та архівні установи.
2.1.2. Забезпечує прийом, збереження та облік документів з особового складу та документів тимчасового зберігання суб’єктів господарської діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, що розташовані на території міста.
2.1.3. Забезпечує відповідно до законодавства доступ юридичних та фізичних осіб до інформації, яка міститься у документах, що знаходяться на зберіганні в архіві.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. До складу архіву входять:

- заступник начальника управління –

 

  начальник архіву з особового складу 

 

 

 

- головний спеціаліст  - спеціаліст 1 категорії  1
3.2. Архів очолює заступник начальника управління – начальник архіву, який призначається на  посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством. Заступник   начальника управління - начальник архіву безпосередньо підпорядкований начальнику управління,   йому   підконтрольний   та підзвітний.
3.3. Працівники архіву призначаються на посаду та звільняються з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
3.4. Заступник начальника управління - начальник архіву з особового складу:
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю архіву, несе персональну відповідальність за виконання покладених на архів завдань і здійснення ним своїх функцій.
3.4.2. Організовує роботу архіву, розподіляє посадові обов’язки між працівниками, контролює їх роботу та визначає міру відповідальності працівників.
3.4.3. Вносить пропозиції щодо кандидатур для призначення і звільнення з посади працівників архіву.
3.4.4. Вносить пропозиції начальнику управління та погоджує питання щодо преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення, для вирішення соціально-побутових питань працівників.
3.4.5. Вирішує відповідно до законодавства питання про доступ працівників підприємств, установ, організацій (джерел комплектування), інших користувачів, до документів, що знаходяться на зберіганні в архіві.
3.4.6. Засвідчує у встановленому порядку архівні довідки, витяги, копії документів, які зберігаються в архіві.
3.4.7. Готує пропозиції, відповідно до законодавства, щодо переліку платних послуг, які можуть надаватися відділом.   
3.4.8. Розробляє та подає на затвердження в установленому порядку ціни на роботи (послуги), що виконуються архівом на договірних засадах.
3.4.9. Відповідає за дотримання чинного законодавства при наданні платних послуг.
3.4.10. Забезпечує належний розгляд звернень громадян. Проводить особистий прийом.
3.4.11. Забезпечує дотримання працівниками трудової дисципліни .
3.4.12. За дорученням, представляє архів з питань, пов’язаних з діяльністю архіву та управління  в установах, організаціях, на підприємствах.
3.4.13. Виконує обов’язки начальника управління у разі його відсутності.
3.4.14. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
4. Компетенція
 
Відповідно до покладених завдань, архів:
4.1. Забезпечує  прийом, зберігання, облік та охорону:
- документів з особового складу підприємств, установ та організацій, що ліквідуються і не мають правонаступників;
- документів довгострокового терміну зберігання ліквідованих суб’єктів підприємницької діяльності (за домовленістю);
- документів тимчасового зберігання ліквідованих суб’єктів підприємницької діяльності, термін зберігання яких не вийшов (за домовленістю);
- документів існуючих суб’єктів підприємницької діяльності, що не мають приміщення для зберігання своїх документів (за домовленістю).
4.2. Виявляє та включає до джерел комплектування підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, у діяльності яких не створюються документи Національного архівного фонду.
4.3. Створює обліково-довідковий апарат до фонду архіву, у тому числі з використанням сучасних технічних та програмних засобів.
4.4. Проводить науково-технічне опрацювання та опис документів, що надійшли на зберігання, відповідно до правил, затверджених центральним органом у галузі архівної справи.
4.5. Проводить експертизу цінності документів, що знаходяться на зберіганні, затверджує на експертній комісії акти про виділення до знищення справ, строк зберігання яких закінчився, погоджує з експертно-перевірною комісією обласної державної архівної установи відповідні акти та описи справ з особового складу.
4.6. Готує та видає у встановленому законодавством порядку архівні довідки, копії та витяги з документів, що знаходяться на зберіганні в архіві, юридичним та фізичним особам.
4.7. На підставі документів, що зберігаються в архіві, видає громадянам довідки соціально-правового характеру.
4.8. Забезпечує, відповідно до законодавства, можливість користування документами, що знаходяться на зберіганні, у службових, соціально-правових та інших цілях.
4.9. Вивчає, узагальнює і поширює досвід роботи архівів з особового складу.
 
 
5. Права
 
Архів має право:
5.1. Одержувати в установленому порядку від інших виконавчих органів міської ради, а також підприємств, установ, організацій інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання архівом своїх повноважень.
5.2. Одержувати від підприємств, установ, організацій – джерел комплектування - документи з особового складу з оплатою цими суб’єктами вартості їхнього опрацювання та наступного зберігання у архіві з особового складу на договірних засадах.
5.3.  Надавати платні послуги, передбачені законодавством.
5.4. Брати участь у заходах з питань підвищення кваліфікації працівників діловодних, архівних підрозділів та експертних комісій підприємств, установ, організацій, що належать до джерел комплектування.
5.5. Інформувати керівництво виконкому міської ради про стан зберігання та користування документами на підприємствах, в установах, організаціях, які є джерелами комплектування, та вносити пропозиції щодо покращання стану роботи у цьому напрямку.
5.6. Надавати рекомендації підприємствам, установам, організаціям, які є джерелами комплектування, з питань, що входять до  компетенції архіву.
5.7. Працівники архіву мають право доступу до документів архівів (архівних підрозділів) і діловодних служб підприємств, установ та організацій, що є джерелами комплектування та ліквідуються, за винятком документів,  що згідно із законодавством мають обмежений доступ.
5.8. Обмежувати у випадках, передбачених законодавством, доступ до документів, що зберігаються в архіві.     
5.9. Архів у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими виконавчими органами міської ради, а також підприємствами, установами, організаціями та об'єднаннями громадян.        
                                                                                                                                                        
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності
 
6.1. Архів утримується за рахунок  коштів місцевого бюджету, затверджених у встановленому порядку.
6.2 Працівники архіву є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб
 
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи виконавчого органу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб архіву при здійсненні ними повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.           
__________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ урочистих подій
управління архівної роботи та урочистих подій
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ урочистих подій (далі – відділ) управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради (далі - управління) є структурним підрозділом управління, підзвітним та підконтрольним начальнику управління.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами місцевих органів виконавчої влади, рішеннями Миколаївської міської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями Миколаївського міського голови, Положенням про управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
1.3. Відділ не є  юридичною особою.
 
2. Основні завдання
Відділ:
2.1. Готує та реалізує заходи, спрямовані на підготовку молоді до подружнього життя та підвищення рівня її готовності до виконання соціальних ролей чоловіка і дружини, на підтримку та захист сімейних цінностей, підвищення престижу сім’ї, посилення орієнтацій на шлюб.
2.2. Вживає заходів щодо збереження та відродження національно-культурних традицій населення, зокрема, звичаїв та обрядів українського народу.
2.3. Здійснює просвітницьку діяльність з метою сприяння  розвитку духовності та культури населення.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. До складу відділу входять:

-  начальник відділу 

 

- головний спеціаліст  - спеціаліст 1 категорії  1
3.2. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний
3.3. Працівників відділу призначає на посаду та звільняє з посади міський голова у порядку, визначеному законодавством.
3.4.  Начальник відділу:
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед міською радою, міським головою, виконавчим комітетом міської ради, заступником міського голови та начальником управління за виконання покладених на відділ завдань і здійснення ним своїх функцій.
3.4.2. Організовує роботу, розподіляє обов’язки між працівниками, контролює їх роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Проводить особистий прийом громадян та відповідає за належний розгляд звернень громадян
3.4.4. Вносить пропозиції щодо кандидатур для призначення і звільнення з посади працівників відділу.
3.4.5. Вносить пропозицій щодо удосконалення роботи відділу.
3.4.6. Вносить пропозиції щодо преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.7. Забезпечує дотримання працівниками трудової дисципліни.
3.4.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління архівної роботи та  урочистих подій Миколаївської міської ради, та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
                     
Відділ відповідно до покладених на нього завдань:
4.1. Визначає порядок та забезпечує проведення високохудожніх урочистих обрядів, присвячених народженню сім’ї та ювілейним датам сімейного життя.
4.2. Організовує самостійні та бере участь у спільних заходах, спрямованих на підвищення культурно-освітнього рівня сімей та молоді, їх духовного розвитку та  реалізації індивідуальних здібностей.
4.3. Розробляє тематику та проводить заходи, спрямовані на психологічну та правову підготовку молоді до сімейного життя (семінари, тренінги, лекції тощо).
4.4. Проводить серед населення інформаційну, роз’яснювальну та пропагандистську роботу з питань, що належать до його компетенції.
4.5. Забезпечує безкоштовне надання індивідуальної психолого-педагогічної та юридичної допомоги, направленої на створення гармонійних стосунків у подружжя, навчання культурі спілкування та конструктивному вирішенню сімейних проблем .
4.6. Проводить соціальні дослідження тенденцій розвитку інституту сім’ї, узагальнює їх результати та розробляє пропозиції для вжиття заходів щодо зміцнення авторитету сім’ї, пріоритетності  шлюбних відносин тощо.
4.7. Забезпечує, відповідно до законодавства, прийом   та належний розгляд звернень громадян.
4.8. Проводить роботу по залученню в установленому порядку коштів громадських об’єднань, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб для здійснення цільових програм, що стосуються молоді, сім’ї, жінок, материнства та дитинства, а також збереження культурної спадщини.
4.9. Виконує інші функції відповідно до покладених на нього завдань.
 
5. Права відділу
Відділ має право:
5.1. Залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належить до його компетенції.
5.2. Одержувати безкоштовно у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів   місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, документи та інші   матеріали,  необхідні для виконання покладених на нього завдань. 
5.3. Скликати в установленому порядку наради, конференції, семінари з питань, що належать до його компетенції.  
5.4.  Реалізувати  інші  права,  які  виплавають   з  компетенції   відділу.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне
забезпечення діяльності
 
6.1. Відділ утримується за рахунок коштів місцевого бюджету, затверджених у встановленому порядку.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення  визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та   іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб
 
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо   ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна   шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.           
_____________________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про консультативно-методичний відділ
управління архівної роботи та урочистих подій
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Консультативно-методичний відділ (далі – відділ) управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради (далі – управління) є структурним підрозділом управління, підзвітним та підконтрольним начальнику управління. 
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами місцевих органів виконавчої влади, рішеннями Миколаївської міської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями Миколаївського міського голови, Положенням про управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
1.3. Відділ не є  юридичною особою.
 
2. Основні завдання
 
Відділ:
2.1. Сприяє реалізації державної політики та політики органів місцевого самоврядування у   сфері    підтримки   сім’ї,   материнства   та дитинства.
2.2. Готує програми (плани) виховного та просвітницького характеру, спрямовані на захист особистих немайнових та майнових прав учасників сімейних відносин, формування відповідального батьківства (материнства).
2.3. Вживає заходів щодо збереження та відродження національно-культурних традицій   населення,  зокрема,  звичаїв  та обрядів українського народу.
2.4. Здійснює просвітницьку діяльність з метою сприяння розвитку національної самосвідомості,  духовності та культури населення.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. До складу відділу входять:

-  начальник відділу 

 

-  головний спеціаліст  1
3.2. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління, йому підконтрольний та підзвітний.
3.3. Працівників відділу призначає на посаду та звільняє з посади міський голова у порядку, визначеному законодавством.
3.4.  Начальник відділу:
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед міською радою, міським головою, виконавчим комітетом міської ради, заступником міського голови та начальником управління за виконання покладених на відділ завдань і здійснення ним своїх функцій.
3.4.2. Організовує роботу, розподіляє обов’язки між працівниками, контролює їх роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Проводить особистий прийом громадян та відповідає за належний розгляд звернень громадян.
3.4.4. Вносить пропозиції щодо кандидатур для призначення і звільнення з посади працівників відділу.
3.4.5. Вносить пропозицій щодо удосконалення роботи відділу.
3.4.6. Вносить пропозиції щодо преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.7. Забезпечує дотримання працівниками трудової дисципліни.
3.4.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління архівної роботи та  урочистих подій, та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
Відділ відповідно до покладених на нього завдань:
4.1. Забезпечує проведення високохудожніх урочистих обрядів, присвячених народженню сім’ї, народженню дитини  та ювілейним датам сімейного життя.
4.2. Організовує самостійні та бере участь у спільних заходах, спрямованих на підвищення культурно-освітнього рівня сімей та молоді, їх духовного розвитку та  реалізації індивідуальних здібностей.
4.3. Забезпечує організацію і проведення культурно-виховних заходів, присвячених державним святам та пам’ятним датам, міських свят, конкурсів тощо.
4.4. Розробляє програми (плани) виховного та просвітницького характеру, спрямовані на захист особистих немайнових та майнових прав учасників сімейних відносин, формування відповідального батьківства (материнства), підготовку молоді до сімейного життя, підвищення авторитету шлюбу та сім’ї.
4.5. Проводить серед населення інформаційну, роз’яснювальну та пропагандистську роботу з питань, що належать до його компетенції.
4.6. Розробляє методичні матеріали  з питань, віднесених до компетенції відділу, розповсюджує їх.
4.7. Проводить соціальні дослідження тенденцій розвитку інституту сім’ї, узагальнює їх результати та розробляє пропозиції для вжиття заходів щодо зміцнення авторитету сім’ї, пріоритетності  шлюбних відносин тощо.
4.8.   Відповідно до законодавства, забезпечує прийом   та належний розгляд звернень громадян.
4.9. Співпрацює із закладами культурно-мистецької сфери, закладами освіти, творчими спілками, закладами охорони здоров’я,  громадськими об’єднаннями тощо з питань, віднесених до компетенції відділу.
4.10. Проводить роботу по залученню в установленому порядку коштів громадських об’єднань, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб для здійснення цільових програм, що стосуються молоді, сім’ї, жінок, материнства та дитинства, а також збереження культурної спадщини.
4. 11. Виконує інші функції відповідно до покладених на нього завдань.
 
5. Права відділу
 
Відділ має право:    
5.1. Залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та  організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належить до його компетенції.
5.2. Одержувати безкоштовно у встановленому порядку від органів виконавчої влади,  органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, документи та інші   матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.
5.3. Скликати в установленому порядку наради, конференції, семінари з питань, що належать до його компетенції.
5.4. Реалізувати інші права, які випливають з компетенції відділу.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне
забезпечення діяльності
 
6.1. Відділ утримується за рахунок коштів місцевого бюджету, затверджених у встановленому порядку.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування»  та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб
 
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадови особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.            
___________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура управління громадських зв’язків
Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління

1

Відділ інформаційного забезпечення

3

Відділ по роботі з об’єднаннями громадян та органами самоорганізації населення

3

 

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ інформаційного забезпечення
управління громадських зв’язків
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ інформаційного забезпечення (далі - відділ) управління громадських зв’язків Миколаївської міської ради (далі - управління) є структурним підрозділом управління громадських зв’язків Миколаївської міської ради.
1.2. Відділ підпорядковується начальнику управління.
1.3. Відділ очолює начальник відділу, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою.
1.4. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади, актами органів та посадових осіб місцевого самоврядування та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
2.1. Відділ у межах своєї компетенції:
- систематично та своєчасно інформує міську громаду про діяльність органів місцевого самоврядування, прийняті рішення, хід їхнього виконання, реалізацію наказів виборців;
- забезпечує органи місцевого самоврядування оперативною, аналітичною інформацією про найважливіші події й тенденції соціально-економічного та суспільно-політичного життя міської громади, вивчає громадську думку та прогнозує розвиток політичних процесів у місті для об'єктивної оцінки реальної ситуації та вироблення своєчасних рекомендацій для запобігання чи розв'язання існуючих проблем.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. До складу відділу входять:

- начальник відділу 

 

- головний спеціаліст  2
3.2. Начальник відділу призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований першому заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням начальника управління в порядку, визначеному законодавством.
3.3. Начальник відділу:
3.3.1. Спрямовує, координує, планує роботу відділу, вживає заходів щодо підвищення ефективності діяльності відділу.
3.3.2. Несе особисту відповідальність за достовірність поданих у засобах масової інформації фактів, своєчасне і якісне виконання поставлених перед відділом завдань, доручень керівництва.
3.3.3.   Організовує дотримання трудової дисципліни й роботу з кадрами у відділі.
3.3.4.   Розподіляє обов’язки між працівниками відділу.
3.3.5.   Розробляє посадові інструкції.
3.3.6. Подає пропозиції щодо заохочення, притягнення до відповідальності працівників.
 
4. Компетенція відділу
 
Відділ у межах своєї компетенції:
4.1. Збирає інформацію про діяльність міської ради, постійних комісій міської ради, виконавчих органів ради, готує прес-релізи та повідомлення.
4.2. Своєчасне надає міській громаді інформацію про діяльність органів місцевого самоврядування, прийняті міською радою та її виконавчим комітетом рішення, оперативно готує для розміщення в газеті міської ради “Вечерний Николаев”, інших друкованих ЗМІ, теле- і радіокомпаніях області, міста тощо матеріали інформаційного характеру про події в місті та участь у них міської влади.
4.3. Організовує прес-конференції, брифінги, інтерв'ю, поздоровлення тощо, готує до виступів у пресі, теле- і радіопередачах керівництва, відповідальних працівників виконкому міської ради та депутатів міської ради.
4.4. Співпрацює з місцевим та всеукраїнським телебаченням, радіо, використовує можливості електронних сайтів, редакцій місцевих та республіканських газет, багатотиражних видань для висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування і подій, які відбуваються у місті.
4.5. Розміщує, надає та постійно оновлює міські новини на Інтернет-порталі “Миколаївська міська рада”.
4.6. Аналізує публікації друкованих ЗМІ, новини теле- і радіомовлення, електронних сайтів щодо подій у місті, узагальнює їх та готує відповідні інформаційні матеріали за допомогою аудіо-, відео- та фотоапаратури.
4.7. Одержує, аналізує та узагальнює інформацію довідково-аналітичного характеру від виконавчих органів міської ради.
4.8. Оперативно інформує міського голову та апарат міської ради у вигляді інформаційних повідомлень і довідок про суспільно-політичну   ситуацію та найважливіші події в місті.
4.9. Щотижнево збирає, обробляє та аналізує інформацію про основні політичні та соціально-економічні процеси, які відбуваються в місті, здійснює оцінку та прогнозування щодо тенденцій їхнього розвитку.
4.10. Вивчає громадську думку, політичні симпатії різних верств населення, виявляє ставлення різних груп населення до діяльності міського голови, виконкому та міської ради, взаємодіє з місцевими та республіканськими центрами соціальних експертиз і прогнозів, Миколаївським регіональним відділенням Асоціації міст України, аналізує виборчі процеси.
4.11. Відстежує діяльність та вплив політичних партій, громадських, релігійних організацій та інших угруповань населення на міську громаду, організовує та бере участь у проведенні нарад, конференцій, семінарів, "круглих столів" тощо із представників політичних партій, громадських та релігійних організацій, органів державної влади, об’єднань громадян, ЗМІ для обговорення питань і проблем їх взаємодії з органами місцевого самоврядування.
4.12. Готує аналітичні довідки та рекомендації щодо проектів рішень міської ради та її виконкому, розпоряджень міського голови з питань громадських зв'язків.
4.13. Оцінює соціальні наслідки прийняття міським головою розпоряджень, а міською радою та її виконкомом – рішень щодо міських проблем.
4.14. Вивчає та аналізує діяльність засобів масової інформації, здійснює постійний моніторинг громадсько-політичних настроїв населення, оцінює суспільно-політичну ситуацію в місті через ЗМІ, в тому числі електронні та провідні, використовує в цьому напрямку відео-, аудіо- та фотоапаратуру для підготовки відповідних інформаційних матеріалів.
4.15. Збирає інформацію про правову і роз'яснювальну роботу, яка здійснюється підрозділами адміністрацій районів міста з питань інформування городян про основні напрямки державної політики.
4.16. Аналізує та узагальнює резолюції, звернення та пропозиції з питань громадських зв'язків, що надходять на ім'я міського голови.
4.17. Розміщує і постійно оновлює аналітичну інформацію на Інтернет-порталі “Миколаївська міська рада”.
4.18. Широко і всебічно інформує населення міста й України через ЗМІ про життя, здобутки, проблеми міської громади та шляхи їх вирішення.
4.19. Виконує рішення Миколаївської міської ради та її виконкому, розпоряджень міського голови, доручень керівників, що стосуються компетенції відділу.
4.20. Сприяє впровадженню електронного врядування в місті Миколаєві, а саме створенню (реструктуризації) веб-сторінок підрозділів системи місцевого самоврядування міста.
4.21. Розміщує на офіційному сайті Миколаївської міської ради інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Миколаївської міської ради.
4.22. Готує проекти рішень міської ради та виконкому міської ради, розпоряджень міського голови, інших документів з питань, віднесених до компетенції відділу.
4.23. Взаємодіє з апаратом міської ради, управліннями, відділами ті іншими виконавчими органами міської ради, політичними партіями, громадськими та релігійними організаціями, об’єднаннями громадян при вирішенні питань, що належать до компетенції відділу.
4.24. За дорученням начальника управління виконує інші функції, що належать до компетенції відділу.
 
5. Права відділу
 
Працівники відділу мають право:
5.1. Брати участь у засіданнях виконкому міської ради, пленарних засіданнях ради (за запрошенням), нарадах тощо.
5.2. Надавати в засобах масової інформації матеріали з питань діяльності міської ради в межах компетенції відділу.
5.3. Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб органів місцевого самоврядування документи, довідки та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.
 
6. Критерії оцінки роботи відділу
 
6.1. Оперативність подання, об'єктивність та регулярність висвітлення діяльності міської ради, виконкому міської ради, прийнятих рішень, ходу їхнього виконання, реалізації наказів виборців у вигляді інформаційних повідомлень  у засобах масової інформації.
6.2. Кількість розповсюджених прес-релізів та повідомлень, проведених прес-конференцій, брифінгів, виступів у ЗМІ міського голови, посадових осіб виконавчих органів ради. 
 
7. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу
 
7.1.   Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
7.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
 
8. Відповідальність посадових осіб відділу
 
8.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
8.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
9. Заключні положення
 
9.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
9.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ по роботі з об’єднаннями громадян
та органами самоорганізації населення
управління громадських зв’язків
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Відділ по роботі з об’єднаннями громадян та органами самоорганізації населення  управління громадських зв’язків Миколаївської міської ради (далі – відділ) є структурним підрозділом управління громадських зв’язків Миколаївської міської ради (далі - управління).
1.2. Відділ є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконкому міської ради, міському голові, заступнику міського голови та начальнику управління.
1.3. Відділ очолює начальник відділу, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою.
1.4. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади, актами органів та посадових осіб місцевого самоврядування та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
2.1. Відділ у межах своєї компетенції:
- забезпечує виконання повноважень органів місцевого самоврядування щодо реєстрації (перереєстрації) міських об’єднань громадян, органів самоорганізації населення відповідно до чинного законодавства;
- залучає політичні партії, громадські, релігійні організації, органи самоорганізації населення до реалізації міських програм соціально-економічного та культурного розвитку, інших місцевих програм;
- вирішує відповідно до чинного законодавства питань про проведення зборів, мітингів, маніфестацій, демонстрацій та інших недержавних масових заходів, здійснює контроль за забезпеченням громадського порядку під час їх проведення;
- залучає різні угруповання населення до реалізації спільних соціальних проектів.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. До складу відділу входять:

- начальник 

- головний спеціаліст

 1

2

3.2. Начальник відділу призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований першому заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням начальника управління порядку, визначеному законодавством.
3.3. Начальник відділу:
3.3.1. Спрямовує, координує, планує роботу відділу, вживає заходів щодо підвищення ефективності діяльності відділу.
3.3.2. Несе особисту відповідальність за своєчасне та якісне виконання поставлених перед відділом завдань, доручень керівництва.
3.3.3. Організовує дотримання трудової дисципліни й роботу з кадрами у відділі.
3.3.4. Розподіляє обов’язки між працівниками відділу.
3.3.5. Розробляє посадові інструкції.
3.3.6. Подає пропозиції щодо заохочення, притягнення до відповідальності працівників.
 
4. Компетенція відділу
 
Відділ у межах своєї компетенції:
4.1. Забезпечення дотримання вимог Конституції України, законів України, інших нормативно-правових актів щодо взаємодії з політичними партіями, громадськими, релігійними організаціями, об’єднаннями громадян та органами самоорганізації населення.
4.2. Внесення пропозицій щодо підготовки проектів рішень міської ради та її виконкому, від яких залежить розвиток соціального партнерства з організаціями, які представляють громаду міста.
4.3. Методична допомога об’єднанням громадян, органам самоорганізації населення в їхньому створенні, легалізації, підготовці та проведенні зборів (конференцій), розробленні відповідних статутів, Положень згідно з Конституцією України, законами України, іншими нормативно-правовими актами.
4.4. Розгляд та перевірка документів, поданих для легалізації об’єднань громадян, органів самоорганізації населення до виконавчого комітету міської ради.
4.5. Підготовка проектів рішень міської ради та її виконавчого комітету про надання дозволу на створення, легалізацію (реєстрацію), делегування повноважень (якщо такі надаються з боку міської ради) об’єднань громадян та органів самоорганізації населення.
4.6. Контроль за легалізацією об’єднань громадян та органів самоорганізації населення шляхом повідомлення про їх заснування.
4.7. Контроль за додержанням об’єднаннями громадян та органами самоорганізації населення відповідних статутів, положень, а також наданих міською радою повноважень. Ведення обліку, оновлення бази даних, внесення змін до реєстру.
4.8. Забезпечення дотримання вимог законодавства при реєстрації об’єднань громадян, органів самоорганізації населення.
4.9. Участь у здійсненні і дотриманні контролю за додержанням вимог Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".
4.10. Забезпечення виконання делегованих повноважень виконавчих органів міської ради щодо вирішення відповідно до закону питань проведення зборів, мітингів, маніфестацій та демонстрацій, спортивних, видовищних та інших недержавних масових заходів, здійснення контролю за забезпеченням громадського порядку під час їх проведення.
4.11. Взаємодія з постійними комісіями міської ради, управліннями, відділами та іншими виконавчими органами у забезпеченні виконання рішень міської ради та її виконкому, розпоряджень міського голови.
4.12. Виконання рішень Миколаївської міської ради та її виконкому, розпоряджень міського голови, доручень керівників, що стосуються компетенції відділу.
4.13. Розгляд звернень, листів (заяв) і скарг громадян з питань, які відносяться до компетенції відділу, та вжиття заходів щодо усунення причин, що викликають скарги.
4.14. Організація і проведення нарад, науково-практичних конференцій, “круглих столів” тощо за участю політичних партій, громадських і релігійних організацій, об’єднань громадян та органів самоорганізації населення для залучення (у межах власних) громадськості до участі в реалізації міських соціально-економічних, культурних та інших програм.
4.15. Взаємодія з управліннями, відділами та іншими виконавчими органами міської ради, політичними, громадськими і релігійними організаціями, об’єднаннями громадян, органами самоорганізації населення при виконанні покладених на відділ завдань.
 
5. Права відділу
 
Працівники відділу мають право:
5.1. Брати участь у засіданнях виконкому міської ради, пленарних засіданнях ради (за запрошенням), нарадах тощо.
5.2. Здійснювати контроль за додержанням об’єднаннями громадян, органами самоорганізації населення відповідних статутів, положень та бути присутніми на заходах, що проводяться політичними партіями, громадськими і релігійними організаціями та іншими угрупованнями населення міста, одержувати необхідні документи та пояснення.
5.3. Одержувати в установленому порядку від посадових осіб органів місцевого самоврядування документи, довідки, інші матеріали, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.
 
6. Критерій  оцінки роботи відділу
 
6.1. Критерієм оцінки роботи відділу є своєчасне та якісне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов'язків.
 
7. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу
 
7.1.   Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
7.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.
 
8. Відповідальність посадових осіб відділу
 
8.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
8.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
9. Заключні положення
 
9.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
9.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
________________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління

1

Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікацій

3

Відділ організації дорожнього руху та контролю

3

 

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ транспорту, зв’язку та телекомунікацій
управління транспортного комплексу, зв’язку  та телекомунікацій
Миколаївської міської ради



1.Загальні положення
Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікацій (далі - відділ) входить до складу управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради (далі - управління).
Відділ у своїй роботі керується Конституцією України, законами України, актами Президента і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2.Основна мета
2.1. Основною метою діяльності відділу є виконання завдань, що стоять перед виконавчим комітетом, управлінням транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій, створення сприятливих умов для формування і функціонування ринку транспортних послуг та послуг зв'язку у місті Миколаєві, шляхом реалізації єдиної економічної, інвестиційної, науково-технічної та соціальної політики, забезпечення прав членів територіальної громади та гостей міста на сприятливі умови користування елементами системи транспорту, транспортної інфраструктури, послугами всіх видів транспорту та зв'язку, що надаються на території міста Миколаєва.
2.2. Виступає у передбачених законодавством випадках замовником транспортних послуг, у тому числі регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів, багажу, вантажу та пошти.
2.3. Розробляє і реалізує заходи щодо налагодження взаємодії та координації діяльності усіх видів транспорту.
2.4. Взаємодіє з підприємствами залізничного, морського, пасажирського та вантажного автомобільного транспорту незалежно від форм власності, що розташовані на території міста, органами ДАІ, іншими органами державної влади з питань, пов'язаних з поліпшенням обслуговування транспортом населення та гостей міста.
2.5. Координує та контролює у відповідності до законодавства України роботу суб'єктів господарювання в галузі транспорту.
2.6. Проводить єдину транспортну політику з питань розвитку підприємств транспорту різних форм власності.
2.7.  Стимулює розвиток ринків транспортних послуг та зв'язку в місті Миколаєві.
2.8. Створює сталі та безпечні умови роботи транспорту, зв'язку та спецтехніки.
2.9. Сприяє розвитку та функціонуванню елементів транспортної інфраструктури.
2.10. Відділ при виконанні покладених на нього функцій взаємодіє з органами виконавчої влади, депутатами, постійними комісіями, тимчасовими контрольними комісіями та іншими органами, утвореними міською радою, департаментами, іншими виконавчими органами Миколаївської міської ради, підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами - підприємцями, об'єднаннями громадян.
 
3.Внутрішня структура відділу та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільнюється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядковується начальнику управління, є його заступником, підконтрольним та підзвітним йому.
Інших посадових осіб відділу призначає на посади за підсумками конкурсного підбору та звільняє з посад міський голова за поданням начальника управління.
3.2. Начальник відділу організує і контролює роботу відділу, розподіляє обов’язки між спеціалістами відділу. Готує пропозиції начальнику управління щодо структури відділу, розробляє та подає на затвердження начальнику управління посадові інструкції спеціалістів відділу.
3.3. Структура відділу:

начальник відділу

– заступник начальника управління

-головний спеціаліст

 

1

2


4. Основні функції та завдання відділу
 
4.1. Аналізує становище справ на підприємствах транспорту та зв’язку, показники їх роботи, незалежно від форм власності, готує відповідні довідки, звіти та пропозиції для надання їх виконкому міської ради начальником управління відповідно до встановлених термінів.
4.2. Вносить пропозиції щодо необхідності проведення нарад в управлінні або виконавчих органах Миколаївської міської ради з питань, пов’язаних із забезпеченням роботи підприємств транспорту та зв’язку, забезпечує збір та узагальнення відповідних матеріалів  для їх проведення.
4.3. За дорученням керівництва, забезпечує доступ працівників інших відділів управління до інформації про стан справ на підприємствах транспортної галузі, необхідної для забезпечення виконання покладених на них службових обов’язків.
4.4. Вносить пропозиції щодо проведення виїзних перевірок пов’язаних з дотриманням норм діючого законодавства з питань організації роботи транспортної галузі, з метою отримання достовірної інформації та підготовки аналітичних довідок, звітів та управлінських рішень.
4.5. За дорученням керівництва бере участь, в межах повноважень управління, у роботі комісій та виїзних перевірках під час організації яких стосуються інтереси підприємств транспорту та зв’язку. 
4.6. За дорученням керівництва бере участь у підготовці відповідних матеріалів “на вимогу” (разові звіти, аналітичні довідки, інформаційні матеріали та ін.), в межах своїх повноважень та згідно з розподілом обов’язків, які надаються відділу або управлінню відповідно до наданих доручень та у встановлені терміни.
4.7. Забезпечує підготовку згідно з розподілом обов’язків, аналізує та узагальнює звіти та плани роботи відділу та інші доручення довгострокового відпрацювання галузі транспорту та зв’язку відповідно до встановлених термінів, використовуючи матеріали, підготовлені спеціалістами відділу. 
4.8. Організовує збір необхідних матеріалів для проведення нарад з питань транспорту та зв’язку. 
4.9. Надає узагальнені пропозиції з питань підготовки та проведення чергових конкурсів по визначенню перевізників на автобусних маршрутах загального користування, замовником перевезень на яких є виконком міської ради.
4.10. Постійно підвищує свої професійні знання та використовує в роботі доступні новітні технології, з метою підвищення ефективності виконання покладених на нього функціональних обов’язків.
4.11. У межах своїх повноважень та згідно з розподілом обов’язків, розглядає відповідно до письмових доручень керівництва, звернення та пропозиції міських підприємств і організацій, звернення громадян, готує відповідні матеріали, вносить узагальнені пропозиції щодо їх вирішення та готує проекти відповідей.
4.12. У своїй роботі, за погодженням начальника, взаємодіє з працівниками інших відділів управління,  підрозділів центральних органів, виконавчої влади, місцевого самоврядування, постійних комісій, інших підприємств і організацій з питань, пов’язаних із забезпеченням виконання покладених обов’язків.
4.13. Забезпечує безумовне виконання письмових доручень керівництва не зазначених в Посадовій інструкції, та дотримується встановлених термінів виконання.
4.14. Здійснює аналіз та надає керівництву узагальнену інформацію з питань транспорту та зв’язку на підставі матеріалів, підготовлених спеціалістами відділу, в межах своїх повноважень та згідно з розподілом обов’язків.
4.15. Розробляє особистий план роботи на місяць і, не пізніше 28 числа, надає його начальнику управління для відповідного погодження та подальшого затвердження.
4.16. Проводить щомісячний самоаналіз ефективності роботи, згідно з розподілом обов’язків, та не пізніше 28 числа надає відповідний звіт начальнику відділу про виконання особистого плану на місяць, покладених на нього обов’язків та наданих доручень.
4.17. Звітує перед начальником управління про проведену роботу відділом на підставі щомісячних звітів про виконання особистих планів на місяць та покладених згідно з розподілом обов’язків доручень.
 
5. Права
 
5.1. Відділ має право:
одержувати безкоштовно від місцевих органів державної виконавчої ради, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання покладених на нього завдань;
одержувати від структурних підрозділів управління інформацію, необхідну для виконання   передбачених  даним   Положенням  завдань   і функцій;
при вирішенні питань у межах своєї компетенції взаємодіяти з іншими відділами управління, а також  з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями та об'єднаннями громадян;
вносити керівництву пропозиції з питань удосконалення та підвищення ефективності роботи відділу та управління;
звертатися до керівництва з приводу створення умов для нормальної роботи спеціалістів відділу,  забезпечення їх приміщенням, телефонним зв'язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними робочими місцями, а також  законодавчими  та  іншими  нормативними  актами  і  довідковими матеріалами.
5.2. Начальник відділу має право:
- брати участь у розгляді питань, що входять до компетенції відділу, у нарадах та інших заходах з питань, що належать до компетенції управління та відділу;
- брати участь у роботі по підбору посадових осіб у відділ та здійснювати розподіл їх обов'язків;
- за результатами роботи надавати пропозиції начальнику управління про заохочення спеціалістів відділу або про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності відповідно до чинного законодавства.
 
6. Відповідальність
6.1. Посадові особи місцевого самоврядування відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов'язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
6.2. Посадові особи місцевого самоврядування відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
6.3. Начальник відділу несе персональну відповідальність за:
- своєчасне, повне та якісне виконання покладених на відділ обов'язків, доручень і вказівок керівництва;
-          виконання    обов'язків,    передбачених   посадовою    інструкцією;
- виконання функцій і завдань, які визначено відповідно до Положення про відділ та Положення про управління;
- належне виконання внутрішнього розпорядку, трудової дисципліни, техніки безпеки, виробничої санітарії, встановлює ступінь відповідальності спеціалістів відділу.
 
7.Критерії оцінки роботи відділу
 
7.1. Критеріями   оцінки   роботи   відділу є:
-          якісне і своєчасне виконання покладених на відділ завдань;
-          компетентність і професійне   виконання   спеціалістами відділу своїх
службових обов'язків.
 
8.Фінансування та матеріально – технічне забезпечення
діяльності відділу
 
8.1. Відділу утримується за рахунок міського бюджету.
8.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально – побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
 
9. Заключні положення.
 
9.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
9.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
___________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ організації дорожнього руху та контролю управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій
Миколаївської міської ради



1.Загальні положення
 
1.1. Відділ організації дорожнього руху та контролю (далі - відділ) входить до складу управління транспортного комплексу, зв’язку  та телекомунікацій Миколаївської міської ради (далі - управління).
1.2. Відділ у своїй роботі керується Конституцією України, законами України, актами Президента і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2.Основна мета
 
2.1. Основною метою діяльності відділу є виконання завдань, що стоять перед виконавчим комітетом, управлінням, створення сприятливих умов для формування і функціонування ринку транспортних послуг та послуг зв'язку у місті Миколаєві, шляхом реалізації єдиної економічної, інвестиційної, науково-технічної та соціальної політики, забезпечення прав членів територіальної громади та гостей міста на сприятливі умови користування елементами системи транспорту, транспортної інфраструктури, послугами всіх видів транспорту та зв'язку, що надаються на території міста Миколаєва.
 
3.Внутрішня структура відділу та організація роботи
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільнюється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядковується начальнику управління, підконтрольний та підзвітний йому.
Інших посадових осіб відділу призначає на посади за підсумками конкурсного підбору та звільняє з посад міський голова за поданням начальника управління.
3.2. Начальник відділу організує і контролює роботу відділу, розподіляє обов’язки між спеціалістами відділу. Готує пропозиції начальнику управління щодо структури відділу, розробляє та подає на затвердження начальнику управління посадові інструкції спеціалістів відділу.
3.3. Структура відділу організації дорожнього руху та контролю:

- начальник відділу

- головний спеціаліст

-спеціаліст 1 категорії

1

1

1


4. Основні функції та завдання відділу
 
4.1. Аналізує стан міського дорожнього руху, готує відповідні довідки, звіти та пропозиції для надання їх виконкому міської ради начальником управління відповідно до встановлених термінів.
4.2. Вносить пропозиції щодо необхідності проведення нарад на рівні управління або виконавчих органів Миколаївської міської ради з питань, пов’язаних із організацією дорожнього руху у м. Миколаєві, забезпечує збір та узагальнення відповідних матеріалів  для їх проведення.
4.3. У разі змін діючого законодавства, забезпечує доведення останніх до відома керівників підвідомчих  підприємств.
4.4. За дорученням керівництва, забезпечує доступ працівників інших відділів управління до інформації про стан справ дорожньої мережі, необхідної для забезпечення виконання покладених на них службових обов’язків.
4.5. Вносить пропозиції щодо проведення виїзних перевірок, пов’язаних з дотриманням норм діючого законодавства з питань організації дорожнього руху, з метою отримання достовірної інформації та підготовки аналітичних довідок, звітів та управлінських рішень.
4.6. За дорученням керівництва бере участь у роботі комісій та виїзних перевірках стосовно організації дорожнього руху.
4.7. За дорученням керівництва бере участь у підготовці відповідних матеріалів “на вимогу” (разові звіти, аналітичні довідки, інформаційні матеріали та ін.), у межах своїх повноважень та згідно з розподілом обов’язків, які надаються відділу або управлінню відповідно до наданих доручень та у встановлені терміни.
4.8. Забезпечує розподіл обов’язків між працівниками відділу, аналізує та узагальнює звіти та плани роботи відділу та інші доручення довгострокового відпрацювання питань дорожнього руху згідно із встановленими термінами, використовуючи матеріали, підготовлені спеціалістами відділу.
4.9. Узагальнює інформацію, підготовлену спеціалістами відділу, згідно з розподілом обов’язків, матеріали, та вносить пропозиції до плану основних заходів що проводяться заступником міського голови.
4.10. Організовує збір необхідних матеріалів для проведення нарад з питань організації дорожнього руху.
4.11. Постійно підвищує свої професійні знання та використовує в роботі доступні новітні технології, з метою підвищення ефективності виконання покладених на нього функціональних обов’язків.
4.12. У межах своїх повноважень та згідно з розподілом обов’язків, розглядає відповідно до письмових доручень керівництва, звернення та пропозиції міських підприємств і організацій, звернення громадян, готує відповідні матеріали, вносить узагальнені пропозиції щодо їх вирішення та готує проекти відповідей.
4.13. У своїй роботі, за погодженням керівництва, взаємодіє з працівниками інших відділів виконавчих органів Миколаївської міської ради, підрозділів центральних органів та органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, постійних комісій, інших підприємств і організацій з питань, пов’язаних із забезпеченням виконання покладених обов’язків.
4.14. Забезпечує безумовне виконання письмових та усних доручень керівництва, не зазначених в Посадовій інструкції, та дотримується встановлених термінів виконання.
4.15. Проводить аналіз та надає керівництву узагальнену інформацію з питань організації дорожнього руху на підставі матеріалів, підготовлених спеціалістами відділу, в межах своїх повноважень та згідно з розподілом обов’язків.
4.16. Розробляє особистий план роботи на місяць і, не пізніше 28 числа, надає його начальнику управління для відповідного погодження та подальшого затвердження.
4.17. Проводить щомісячний самоаналіз ефективності роботи, згідно з розподілом обов’язків, та, не пізніше 28 числа, надає відповідний звіт начальнику відділу про виконання особистого плану на місяць, покладених на нього обов’язків та наданих доручень.
4.18. Звітує перед начальником управління про проведену роботу відділом на підставі щомісячних звітів про виконання особистих планів на місяць та покладених згідно з розподілом обов’язків доручень.
 
5. Права
 
5.1. Відділ має право:
одержувати безкоштовно від місцевих виконавчих органів Миколаївської міської ради, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання покладених на нього завдань;
одержувати від структурних підрозділів управління інформацію, необхідну для виконання   передбачених  даним   Положенням завдань і функцій;
при вирішенні питань у межах своєї компетенції взаємодіяти з іншими відділами управління, а також  з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями та об'єднаннями громадян;
вносити керівництву пропозиції з питань удосконалення та підвищення ефективності роботи відділу та управління;
звертатися до керівництва з приводу створення умов для нормальної роботи спеціалістів відділу,  забезпечення їх приміщенням, телефонним зв'язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними робочими місцями, а також  законодавчими  та  іншими  нормативними  актами  і  довідковими матеріалами.
5.2. Начальник відділу має право:
- брати участь у розгляді питань, що входять до компетенції відділу, у нарадах та інших заходах з питань, що належать до компетенції управління та відділу;
- брати участь у роботі по підбору посадових осіб у відділ та здійснювати розподіл їх обов'язків;
- за результатами роботи надавати пропозиції начальнику управління про заохочення спеціалістів відділу або про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності відповідно до чинного законодавства.
 
6. Відповідальність
 
6.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов'язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не  допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
6.2. Посадові особи місцевого самоврядування відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
6.3. Начальник відділу несе персональну відповідальність за:
- своєчасне, повне та якісне виконання покладених на відділ обов'язків, доручень і вказівок керівництва;
-          виконання    обов'язків,    передбачених   посадовою    інструкцією; 
- виконання функцій і завдань, які покладені на відділ Положенням про управління та цим Положенням;
- належне виконання внутрішнього розпорядку, трудової дисципліни, техніки безпеки, виробничої санітарії, встановлює ступінь відповідальності спеціалістів відділу.
 
7.Критерії оцінки роботи відділу
 
7.1. Критеріями   оцінки   роботи   відділу є:
-          якісне і своєчасне виконання покладених на відділ завдань;
-          компетентність і професійне   виконання   спеціалістами відділу своїх службових обов'язків.
 
8. Фінансування та матеріально – технічне забезпечення
діяльності відділу
 
8.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
8.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально – побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.
9. Заключні положення
 
9.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
9.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління

1

Заступник начальника відділу

1

Головний  спеціаліст

5      

Сектор  планування,  аналізу штатної чисельності  й утримання виконавчих органів Миколаївської міської ради

 2

 
Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор планування, аналізу штатної чисельності
й утримання виконавчих органів міської ради
відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Сектор планування, аналізу штатної чисельності й утримання виконавчих органів міської ради (далі - сектор) відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради (далі - відділ) є структурним підрозділом відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради, сектор є підзвітним та підконтрольним  начальнику відділу.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Мінфіну, іншими нормативно-правовими актами, регламентуючими бюджетні відносини та фінансово-господарську діяльність бюджетної установи, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями, наказами міського голови, Положенням про відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради та цим Положенням.
1.3. Сектор очолює завідувач сектору, якого призначає на посаду та звільняє з посади міський голова за поданням начальника відділу у порядку, визначеному законодавством.  
 
2. Основні завдання сектору
 
Сектор:
2.1. У межах своєї компетенції бере участь у розробленні структури апарату ради та її виконавчих органів, вносить пропозиції щодо штатної чисельності. У разі необхідності готує проекти рішень міської ради про зміни  загальної  штатної чисельності.
2.2. Складає штатний розпис працівників апарату ради, виконавчих органів Миколаївської міської ради.
2.3. У разі потреби готує проекти розпоряджень міського голови про внесення змін до штатного розпису.
2.4. Здійснює розрахунки з економічним обґрунтуванням проектів кошторисів доходів та видатків і складає кошториси видатків згідно із затвердженим міською радою бюджетом міста по головних розпорядниках коштів.
2.5. Складає річний розпис видатків по статтях із щомісячним розподілом, у разі необхідності готує пропозиції щодо перерозподілу лімітних асигнувань.
2.6. Вносить зміни до кошторисів на підставі розрахунків із відповідним обґрунтуванням, веде їх облік.
2.7. Надає департаменту фінансів Миколаївської міської ради необхідну інформацію з питань, що відносяться до компетенції сектору.
2.8. Надає Управлінню Державного казначейства у м. Миколаєві необхідні документи, що стосуються порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
2.9. Розглядає матеріали та готує документи про преміювання працівників.    
2.10. Надає інформацію щодо штатної чисельності та вакансій у штатних розписах виконавчих органів Миколаївської міської ради.
2.11. Здійснює контроль за використанням фонду оплати праці.
2.12. Надає методичну допомогу управлінням, відділам, іншим виконавчим органам міської ради з питань, що належать до компетенції сектору.
 
3. Права сектору
 
3.1. Одержує від виконавчих органів міської ради, установ та організацій необхідні матеріали для складання бюджетних запитів та кошторисів, а також матеріали та звітні дані.
3.2. Бере участь у нарадах та інших заходах з питань бюджету, планування та звітності.
3.3. Вносить пропозиції з питань планування штатної чисельності та витрат на утримання виконавчих органів міської ради.
 
4. Внутрішня структура сектору
4.1. Сектор складається з:

- завідувач сектору

- головний спеціаліст

1

1


4.2. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою відповідно до  вимог чинного законодавства.
4.3. Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику відділу, йому підконтрольний та підзвітний.
 
5. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення сектору
5.1.     Сектор утримується за рахунок місцевого бюджету.
5.2. Працівники сектору є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування»  та іншими законодавчими актами.
 
6. Відповідальність посадових осіб сектору
 
6.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
6.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб виконавчого органу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
6.3. Завідувач сектору несе відповідальність за:
- своєчасне та якісне виконання поставлених перед сектором завдань, а також оперативних завдань керівництва;
-  стан трудової, виконавчої дисципліни й роботу з кадрами у секторі.
 
7. Заключні положення
 
7.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.  
7.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
__________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

1

 


Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура відділу зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Заступник начальника відділу

1

Головний спеціаліст

2

 

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура відділу обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Заступник начальника відділу

1

Головний спеціаліст

7

 

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура відділу сфери послуг Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

2

 

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура відділу торгівлі Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Заступник начальника відділу - завідувач сектору роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів

1

Головний спеціаліст

4

 

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура реєстраційної палати Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник реєстраційної палати - державний реєстратор

1

Заступник начальника реєстраційної палати -державний реєстратор

1

Державний реєстратор

7

Головний спеціаліст

1

 

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р




Структура відділу дозвільних процедур Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу – державний адміністратор

1

Державний адміністратор

4

Cпеціаліст першої категорії

1

 

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 14 червня 2011
№ 283р



Структура відділу підприємництва та регуляторної політики
Миколаївської міської ради

 

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

2


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: