Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 33/18 від 2009-03-24

Про надання дозволу КП “Миколаїв-комунтранс” на створення дочірніх підприємств та затвердження Статутів дочірніх підприємств


З метою забезпечення благоустрою, чистоти і порядку в м. Миколаєві, для впровадження системи виконання Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, керуючись п. 30 ч. І ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, п. 5 ст. 57 Господарського кодексу України, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Дозволити КП “Миколаївкомунтранс” створити такі дочірні підприємства:
- Дочірнє підприємство комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” “Абонентська служба “Центральний”;
- Дочірнє підприємство комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” “Абонентська служба “Заводський”;
- Дочірнє підприємство комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” “Абонентська служба “Ленінський”;
- Дочірнє підприємство комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” “Абонентська служба “Корабельний”.
2. Доручити КП “Миколаївкомунтранс” (Клочану) здійснити відповідні організаційно-правові заходи згідно з п. 1 даного рішення.
3. Затвердити Статути вищезазначених дочірніх підприємств (додаються).
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Гранатурова Ю.І., заступника міського голови – директора департаменту ЖКГ Новожилова В.К., постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства та  благоустрою міста (Бурова).
 


Міський головаВ.Д. Чайка

 

Затверджено
рішенням міської ради
від 24 березня 2009
№33/18



СТАТУТ
ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА
КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “МИКОЛАЇВКОМУНТРАНС”
“Абонентська служба “Центральний”
 
Стаття 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
 
1.1. Дочірнє підприємство комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” “Абонентська служба “Центральний” (далі – Підприємство) створено комунальним підприємством “Миколаївкомунтранс” (далі - Засновник) на виконання рішення Миколаївської міської ради, з метою здійснення господарської діяльності та засновано на комунальній власності.
1.2. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, має право від свого імені укладати договори, отримує майнові та особисті немайнові права та нести зобов’язання, бути позивачем у суді, господарському та третейському судах.
Підприємство має печатку, штамп та бланки зі своїм найменуванням.
1.3. Підприємство набуває прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації у виконкомі Миколаївської міської ради.
1.4. Підприємство несе відповідальність по своїх зобов’язаннях в межах свого майна.
Підприємство не відповідає по зобов’язаннях Засновника, а Засновник не відповідає по зобов’язаннях Підприємства, якщо інше не передбачено законом або договором.
1.5. У своїй господарській діяльності Підприємство керується діючим законодавством України, актами органів Миколаївського міського самоврядування та цим Статутом.
 
Стаття 2. ПРЕДМЕТ ТА МЕТА ДІЯЛЬНОСТІ
 
2.1. Підприємства створені з метою реалізації на території міста заходів, направлених на практичне відпрацювання схеми збору та вивезення ТПВ, укладання договорів на вивезення ТПВ з мешканцями багатоквартирних будинків, будинків комунальної власності, приватного сектору, приватними підприємцями та іншими суб’єктами господарювання, незалежно від форм власності, контролю за вивозом сміття та його оплатою, перевірки дотримання Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, складання протоколів про порушення даних Правил.
2.2. Веде активну підготовчу та роз’яснювальну роботу з мешканцями, результатом якої є збільшення кількості укладених договорів.
2.3. Організує та виконує роботу по укладанню договорів на вивезення ТПВ з мешканцями приватного сектору, приватними підприємцями та іншими суб’єктами господарювання.
2.4. Веде базу даних власників відходів.
2.5. Розробляє дислокацію контейнерів на території району, узгоджує її з СЕС та адміністрацією району, відповідає за стан контейнерів.
 
 
 
Стаття 3. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА
ТА СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ
 
3.1. Підприємство самостійно планує свою діяльність та визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на надані послуги, необхідності свого соціального розвитку.
3.2. Підприємство надає послуги за цінами та тарифами, затвердженими рішенням виконкому Миколаївської міської ради.
3.3. Підприємство має право відкривати розрахунковий та інші рахунки для зберігання грошових коштів і здійснення всіх видів розрахункових, кредитних і касових операцій за місцем реєстру Підприємства або в будь-якому банку України.
3.4. Розрахунки Підприємства за своїми зобов’язаннями проводяться у безготівковому і готівковому порядку через відділення банків у відповідності з правилами здійснення розрахункових та касових операцій, затвердженими Національним банком України.
3.5. Підприємство здійснює бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність і подає її у встановленому обсязі органам державної статистики та засновнику.
3.6. За порушення договірних зобов’язань кредитно-розрахункової і податкової дисципліни, вимог до якості наданих послуг та інших правил здійснення господарської діяльності Підприємство несе відповідальність, передбачену законодавством України.
3.7. Комплексна ревізія фінансово-господарської діяльності Підприємства здійснюється не рідше одного разу на рік з ініціативи Засновника.
3.8. Працівники Підприємства підлягають обов’язковому соціальному забезпеченню, соціальному та медичному страхуванню. Підприємство робить внески по соціальному страхуванню і забезпеченню в порядку і розмірах, визначених діючим законодавством.
3.9. Підприємство зобов’язане забезпечити для своїх працівників безпечні та нешкідливі умови праці і несе відповідальність у встановленому законодавством порядку за шкоду, заподіяну їх здоров’ю та працездатності.
3.10. Підприємство має право встановлювати для своїх працівників додаткові відпустки, скорочений робочий день та інші пільги.
3.11. Збитки, понесені Підприємством в результаті порушення майнових прав громадянами, юридичними особами, органами, відшкодовуються Підприємству за рішенням суду.
3.12. Порядок прийому та звільнення працівників, їх права та обов’язки визначаються діючим законодавством, цим Статутом, трудовим договором. Умови трудового договору не повинні суперечити діючому законодавству.
 
 
 
Стаття 4. ФОНДИ, МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА,
ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ ПРИБУТКУ
 
4.1. Для забезпечення діяльності Підприємства Засновник наділяє його майном на умовах повного господарського відання.
4.2. У Підприємстві створюється фонд споживання та фонд накопичення, а також інші фонди, величина яких визначається Підприємством самостійно.
4.3. Джерелами формування майна Підприємства є:
- майнові внески КП “Миколаївкомунтранс”;
- доходи, одержані від реалізації послуг;
- кредити банків та інших кредиторів;
- придбання майна іншого підприємства, організації;
- інші джерела, не заборонені законодавчими актами України.
4.4. Основним показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.
Прибуток Підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці, податків та зборів до бюджету та інших операційних витрат.
Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у повному розпорядженні Підприємства.
4.5. Підприємство самостійно розподіляє чистий прибуток:
- фонд споживання;
- фонд розвитку Підприємства;
- фонд соціального розвитку;
- резервний фонд;
- інші фонди.
4.6. Збитки Підприємства відшкодовуються за рахунок резервного фонду, а у випадку, якщо коштів резервного фонду не вистачає, за рахунок інших джерел, які знаходяться у Підприємства.
4.7. Підприємство визначає фонд оплати праці, встановлює форми, системи і розміри оплати праці, інші види доходів працівників, які затверджені КП “Миколаївкомунтранс” після узгодження з адміністрацією району.
4.8. Трудові доходи найманого працівника Підприємства визначаються трудовим договором відповідно до законодавства України. Трудові доходи працівників Підприємства регулюються податками.
4.9. Трудові відносини найманих працівників з адміністрацією району регулюються трудовим та колективним договорами, положення яких не повинні суперечити діючому законодавству України.
 
 
 
Стаття 5. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ТА КОНТРОЛЮ,
ЇХ КОМПЕТЕНЦІЯ
 
5.1. Підприємство підпорядковується директору КП “Миколаївкомунтранс” та голові адміністрації району.
5.2. Підприємство району складається із начальника Підприємства, бухгалтера та майстрів згідно з штатним розкладом, затвердженим директором КП “Миколаївкомунтранс” за погодженням голови адміністрації району.
5.3. Виконавчим органом на Підприємстві є начальник. Начальник призначається розпорядженням засновника відповідно до діючого законодавства України.
5.4. Начальник КП “Миколаївкомунтранс” діє від імені Підприємства в межах, встановлених законом та Статутом Підприємства. Начальник має право без довіреності виконувати дії від імені Підприємства.
5.5. КП “Миколаївкомунтранс” здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю підприємства.
5.6. Основною формою здійснення повноважень трудового колективу Підприємства є загальні збори. Трудовий колектив Підприємства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь в його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Підприємством.
 
Стаття 6. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
 
6.1. Діяльність Підприємства може бути припинена:
- за рішенням Миколаївської міської ради;
- в інших випадках, передбачених законодавством України.
6.2. Припинення діяльності підприємства здійснюється шляхом його реорганізації або ліквідації.
6.3. При реорганізації Підприємства (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) його права переходять до правонаступника.
6.4. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка створюється за рішенням Миколаївської міської ради, а у випадках ліквідації Підприємства за рішенням суду – ліквідаційною комісією, призначеною цими органами в порядку, передбаченому законодавством України.
6.5. Ліквідаційна комісія несе майнову відповідальність за збитки, які спричинені нею Підприємству, а також третім особам, відповідно до діючого законодавства.
6.6. Ліквідація вважається завершеною, а Підприємство таким, що припинило свою діяльність, з моменту виключення його з державного реєстру.
 

Затверджено
рішенням міської ради
від 24 березня 2009
№33/18



 
СТАТУТ
ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА
КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “МИКОЛАЇВКОМУНТРАНС”
“Абонентська служба “Заводський”
 
 
Стаття 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
 
1.1. Дочірнє підприємство комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” “Абонентська служба “Заводський” (далі – Підприємство) створено комунальним підприємством “Миколаївкомунтранс” на виконання рішення Миколаївської міської ради, з метою здійснення господарської діяльності та засновано на комунальній власності.
1.2. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, має право від свого імені укладати договори, отримує майнові та особисті немайнові права та нести зобов’язання, бути позивачем у суді, господарському та третейському судах.
Підприємство має печатку, штамп та бланки зі своїм найменуванням.
1.3. Підприємство набуває прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації у виконкомі Миколаївської міської ради.
1.4. Підприємство несе відповідальність по своїх зобов’язаннях в межах свого майна.
Підприємство не відповідає по зобов’язаннях Засновника, а Засновник не відповідає по зобов’язаннях Підприємства, якщо інше не передбачено законом або договором.
1.5. У своїй господарській діяльності Підприємство керується діючим законодавством України, актами органів Миколаївського міського самоврядування та цим Статутом.
 
Стаття 2. ПРЕДМЕТ ТА МЕТА ДІЯЛЬНОСТІ
 
2.1. Підприємства створені на базі КП “Миколаївкомунтранс” з метою реалізації на території міста заходів, направлених на практичне відпрацювання схеми збору та вивезення ТПВ, укладання договорів на вивезення ТПВ з мешканцями багатоквартирних будинків, будинків комунальної власності, приватного сектору, приватними підприємцями та іншими суб’єктами господарювання, незалежно від форм власності, контролю за вивозом сміття та його оплатою, перевірки дотримання Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, складання протоколів про порушення даних Правил.
2.2. Веде активну підготовчу та роз’яснювальну роботу з мешканцями, результатом якої є збільшення кількості укладених договорів.
2.3. Організує та виконує роботу по укладанню договорів на вивезення ТПВ з мешканцями приватного сектору, приватними підприємцями та іншими суб’єктами господарювання.
2.4. Веде базу даних власників відходів.
2.5. Розробляє дислокацію контейнерів на території району, узгоджує її з СЕС та адміністрацією району, відповідає за стан контейнерів.
 
 
 
Стаття 3. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА
ТА СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ
 
3.1. Підприємство самостійно планує свою діяльність та визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на надані послуги, необхідності свого соціального розвитку.
3.2. Підприємство надає послуги за цінами та тарифами, затвердженими рішенням виконкому Миколаївської міської ради.
3.3. Підприємство має право відкривати розрахунковий та інші рахунки для зберігання грошових коштів і здійснення всіх видів розрахункових, кредитних і касових операцій за місцем реєстру Підприємства або в будь-якому банку України.
3.4. Розрахунки Підприємства за своїми зобов’язаннями проводяться у безготівковому і готівковому порядку через відділення банків у відповідності з правилами здійснення розрахункових та касових операцій, затвердженими Національним банком України.
3.5. Підприємство здійснює бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність і подає її у встановленому обсязі органам державної статистики та засновнику.
3.6. За порушення договірних зобов’язань кредитно-розрахункової і податкової дисципліни, вимог до якості наданих послуг та інших правил здійснення господарської діяльності Підприємство несе відповідальність, передбачену законодавством України.
3.7. Комплексна ревізія фінансово-господарської діяльності Підприємства здійснюється не рідше одного разу на рік з ініціативи Засновника або адміністрації району.
3.8. Працівники Підприємства підлягають обов’язковому соціальному забезпеченню, соціальному та медичному страхуванню. Підприємство робить внески по соціальному страхуванню і забезпеченню в порядку і розмірах, визначених діючим законодавством.
3.9. Підприємство зобов’язане забезпечити для своїх працівників безпечні та нешкідливі умови праці і несе відповідальність у встановленому законодавством порядку за шкоду, заподіяну їх здоров’ю та працездатності.
3.10. Підприємство має право встановлювати для своїх працівників додаткові відпустки, скорочений робочий день та інші пільги.
3.11. Збитки, понесені Підприємством в результаті порушення майнових прав громадянами, юридичними особами, органами, відшкодовуються Підприємству за рішенням суду.
3.12. Порядок прийому та звільнення працівників, їх права та обов’язки визначаються діючим законодавством, цим Статутом, трудовим договором. Умови трудового договору не повинні суперечити діючому законодавству.
 
 
 
Стаття 4. ФОНДИ, МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА,
ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ ПРИБУТКУ
 
4.1. Для забезпечення діяльності Підприємства КП “Миколаївкомунтранс” наділяє його майном на умовах повного господарського відання.
4.2. У Підприємстві створюється фонд споживання та фонд накопичення, а також інші фонди, величина яких визначається Підприємством самостійно.
4.3. Джерелами формування майна Підприємства є:
- майнові внески КП “Миколаївкомунтранс”;
- доходи, одержані від реалізації послуг;
- кредити банків та інших кредиторів;
- придбання майна іншого підприємства, організації;
- інші джерела, не заборонені законодавчими актами України.
4.4. Основним показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.
Прибуток Підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці, податків та зборів до бюджету та інших операційних витрат.
Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у повному розпорядженні Підприємства.
4.5. Підприємство самостійно розподіляє чистий прибуток:
- фонд споживання;
- фонд розвитку Підприємства;
- фонд соціального розвитку;
- резервний фонд;
- інші фонди.
4.6. Збитки Підприємства відшкодовуються за рахунок резервного фонду, а у випадку, якщо коштів резервного фонду не вистачає, за рахунок інших джерел, які знаходяться у Підприємства.
4.7. Підприємство визначає фонд оплати праці, встановлює форми, системи і розміри оплати праці, інші види доходів працівників, які затверджені КП “Миколаївкомунтранс” після узгодження з адміністрацією району.
4.8. Трудові доходи найманого працівника Підприємства визначаються трудовим договором відповідно до законодавства України. Трудові доходи працівників Підприємства регулюються податками.
4.9. Трудові відносини найманих працівників з адміністрацією району регулюються трудовим та колективним договорами, положення яких не повинні суперечити діючому законодавству України.
 
 
 
Стаття 5. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ТА КОНТРОЛЮ,
ЇХ КОМПЕТЕНЦІЯ
 
5.1. Підприємство підпорядковується директору КП “Миколаївкомунтранс” та голові адміністрації району.
5.2. Підприємство району складається із начальника Підприємства, бухгалтера та майстрів згідно з штатним розкладом, затвердженим директором КП “Миколаївкомунтранс” за погодженням голови адміністрації району.
5.3. Виконавчим органом на Підприємстві є начальник. Начальник призначається розпорядженням засновника відповідно до діючого законодавства України.
5.4. Начальник КП “Миколаївкомунтранс” діє від імені Підприємства в межах, встановлених законом та Статутом Підприємства. Начальник має право без довіреності виконувати дії від імені Підприємства.
5.5. КП “Миколаївкомунтранс” здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю підприємства.
5.6. Основною формою здійснення повноважень трудового колективу Підприємства є загальні збори. Трудовий колектив Підприємства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь в його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Підприємством.
 
Стаття 6. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
 
6.1. Діяльність Підприємства може бути припинена:
- за рішенням Миколаївської міської ради;
- в інших випадках, передбачених законодавством України.
6.2. Припинення діяльності підприємства здійснюється шляхом його реорганізації або ліквідації.
6.3. При реорганізації Підприємства (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) його права переходять до правонаступника.
6.4. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка створюється за рішенням Миколаївської міської ради, а у випадках ліквідації Підприємства за рішенням суду – ліквідаційною комісією, призначеною цими органами в порядку, передбаченому законодавством України.
6.5. Ліквідаційна комісія несе майнову відповідальність за збитки, які спричинені нею Підприємству, а також третім особам, відповідно до діючого законодавства.
6.6. Ліквідація вважається завершеною, а Підприємство таким, що припинило свою діяльність, з моменту виключення його з державного реєстру.

Затверджено
рішенням міської ради
від 24 березня 2009
№33/18



СТАТУТ
ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА
КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “МИКОЛАЇВКОМУНТРАНС”
“Абонентська служба “Ленінський”
 
Стаття 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
 
1.1. Дочірнє підприємство комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” “Абонентська служба “Ленінський” (далі – Підприємство) створено комунальним підприємством “Миколаївкомунтранс” на виконання рішення Миколаївської міської ради, з метою здійснення господарської діяльності та засновано на комунальній власності.
1.2. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, має право від свого імені укладати договори, отримує майнові та особисті немайнові права та нести зобов’язання, бути позивачем у суді, господарському та третейському судах.
Підприємство має печатку, штамп та бланки зі своїм найменуванням.
1.3. Підприємство набуває прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації у виконкомі Миколаївської міської ради.
1.4. Підприємство несе відповідальність по своїх зобов’язаннях в межах свого майна.
Підприємство не відповідає по зобов’язаннях Засновника, а Засновник не відповідає по зобов’язаннях Підприємства, якщо інше не передбачено законом або договором.
1.5. У своїй господарській діяльності Підприємство керується діючим законодавством України, актами органів Миколаївського міського самоврядування та цим Статутом.
 
Стаття 2. ПРЕДМЕТ ТА МЕТА ДІЯЛЬНОСТІ
 
2.1. Підприємства створені на базі КП “Миколаївкомунтранс” з метою реалізації на території міста заходів, направлених на практичне відпрацювання схеми збору та вивезення ТПВ, укладання договорів на вивезення ТПВ з мешканцями багатоквартирних будинків, будинків комунальної власності, приватного сектору, приватними підприємцями та іншими суб’єктами господарювання, незалежно від форм власності, контролю за вивозом сміття та його оплатою, перевірки дотримання Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, складання протоколів про порушення даних Правил.
2.2. Веде активну підготовчу та роз’яснювальну роботу з мешканцями, результатом якої є збільшення кількості укладених договорів.
2.3. Організує та виконує роботу по укладанню договорів на вивезення ТПВ з мешканцями приватного сектору, приватними підприємцями та іншими суб’єктами господарювання.
2.4. Веде базу даних власників відходів.
2.5. Розробляє дислокацію контейнерів на території району, узгоджує її з СЕС та адміністрацією району, відповідає за стан контейнерів.
 
 
 
Стаття 3. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА
ТА СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ
 
3.1. Підприємство самостійно планує свою діяльність та визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на надані послуги, необхідності свого соціального розвитку.
3.2. Підприємство надає послуги за цінами та тарифами, затвердженими рішенням виконкому Миколаївської міської ради.
3.3. Підприємство має право відкривати розрахунковий та інші рахунки для зберігання грошових коштів і здійснення всіх видів розрахункових, кредитних і касових операцій за місцем реєстру Підприємства або в будь-якому банку України.
3.4. Розрахунки Підприємства за своїми зобов’язаннями проводяться у безготівковому і готівковому порядку через відділення банків у відповідності з правилами здійснення розрахункових та касових операцій, затвердженими Національним банком України.
3.5. Підприємство здійснює бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність і подає її у встановленому обсязі органам державної статистики та засновнику.
3.6. За порушення договірних зобов’язань кредитно-розрахункової і податкової дисципліни, вимог до якості наданих послуг та інших правил здійснення господарської діяльності Підприємство несе відповідальність, передбачену законодавством України.
3.7. Комплексна ревізія фінансово-господарської діяльності Підприємства здійснюється не рідше одного разу на рік з ініціативи Засновника або адміністрації району.
3.8. Працівники Підприємства підлягають обов’язковому соціальному забезпеченню, соціальному та медичному страхуванню. Підприємство робить внески по соціальному страхуванню і забезпеченню в порядку і розмірах, визначених діючим законодавством.
3.9. Підприємство зобов’язане забезпечити для своїх працівників безпечні та нешкідливі умови праці і несе відповідальність у встановленому законодавством порядку за шкоду, заподіяну їх здоров’ю та працездатності.
3.10. Підприємство має право встановлювати для своїх працівників додаткові відпустки, скорочений робочий день та інші пільги.
3.11. Збитки, понесені Підприємством в результаті порушення майнових прав громадянами, юридичними особами, органами, відшкодовуються Підприємству за рішенням суду.
3.12. Порядок прийому та звільнення працівників, їх права та обов’язки визначаються діючим законодавством, цим Статутом, трудовим договором. Умови трудового договору не повинні суперечити діючому законодавству.
 
 
 
Стаття 4. ФОНДИ, МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА,
ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ ПРИБУТКУ
 
4.1. Для забезпечення діяльності Підприємства КП “Миколаївкомунтранс” наділяє його майном на умовах повного господарського відання.
4.2. У Підприємстві створюється фонд споживання та фонд накопичення, а також інші фонди, величина яких визначається Підприємством самостійно.
4.3. Джерелами формування майна Підприємства є:
- майнові внески КП “Миколаївкомунтранс”;
- доходи, одержані від реалізації послуг;
- кредити банків та інших кредиторів;
- придбання майна іншого підприємства, організації;
- інші джерела, не заборонені законодавчими актами України.
4.4. Основним показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.
Прибуток Підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці, податків та зборів до бюджету та інших операційних витрат.
Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у повному розпорядженні Підприємства.
4.5. Підприємство самостійно розподіляє чистий прибуток:
- фонд споживання;
- фонд розвитку Підприємства;
- фонд соціального розвитку;
- резервний фонд;
- інші фонди.
4.6. Збитки Підприємства відшкодовуються за рахунок резервного фонду, а у випадку, якщо коштів резервного фонду не вистачає, за рахунок інших джерел, які знаходяться у Підприємства.
4.7. Підприємство визначає фонд оплати праці, встановлює форми, системи і розміри оплати праці, інші види доходів працівників, які затверджені КП “Миколаївкомунтранс” після узгодження з адміністрацією району.
4.8. Трудові доходи найманого працівника Підприємства визначаються трудовим договором відповідно до законодавства України. Трудові доходи працівників Підприємства регулюються податками.
4.9. Трудові відносини найманих працівників з адміністрацією району регулюються трудовим та колективним договорами, положення яких не повинні суперечити діючому законодавству України.
 
 
 
Стаття 5. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ТА КОНТРОЛЮ,
ЇХ КОМПЕТЕНЦІЯ
 
5.1. Підприємство підпорядковується директору КП “Миколаївкомунтранс” та голові адміністрації району.
5.2. Підприємство району складається із начальника Підприємства, бухгалтера та майстрів згідно з штатним розкладом, затвердженим директором КП “Миколаївкомунтранс” за погодженням голови адміністрації району.
5.3. Виконавчим органом на Підприємстві є начальник. Начальник призначається розпорядженням засновника відповідно до діючого законодавства України.
5.4. Начальник КП “Миколаївкомунтранс” діє від імені Підприємства в межах, встановлених законом та Статутом Підприємства. Начальник має право без довіреності виконувати дії від імені Підприємства.
5.5. КП “Миколаївкомунтранс” здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю підприємства.
5.6. Основною формою здійснення повноважень трудового колективу Підприємства є загальні збори. Трудовий колектив Підприємства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь в його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Підприємством.
 
Стаття 6. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
 
6.1. Діяльність Підприємства може бути припинена:
- за рішенням Миколаївської міської ради;
- в інших випадках, передбачених законодавством України.
6.2. Припинення діяльності підприємства здійснюється шляхом його реорганізації або ліквідації.
6.3. При реорганізації Підприємства (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) його права переходять до правонаступника.
6.4. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка створюється за рішенням Миколаївської міської ради, а у випадках ліквідації Підприємства за рішенням суду – ліквідаційною комісією, призначеною цими органами в порядку, передбаченому законодавством України.
6.5. Ліквідаційна комісія несе майнову відповідальність за збитки, які спричинені нею Підприємству, а також третім особам, відповідно до діючого законодавства.
6.6. Ліквідація вважається завершеною, а Підприємство таким, що припинило свою діяльність, з моменту виключення його з державного реєстру.
 

Затверджено
рішенням міської ради
від 24 березня 2009
№33/18



СТАТУТ
ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА
КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “МИКОЛАЇВКОМУНТРАНС”
“Абонентська служба “Корабельний”
 
Стаття 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
 
1.1. Дочірнє підприємство комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” “Абонентська служба “Корабельний” (далі – Підприємство) створено комунальним підприємством “Миколаївкомунтранс” на виконання рішення Миколаївської міської ради, з метою здійснення господарської діяльності та засновано на комунальній власності.
1.2. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, має право від свого імені укладати договори, отримує майнові та особисті немайнові права та нести зобов’язання, бути позивачем у суді, господарському та третейському судах.
Підприємство має печатку, штамп та бланки зі своїм найменуванням.
1.3. Підприємство набуває прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації у виконкомі Миколаївської міської ради.
1.4. Підприємство несе відповідальність по своїх зобов’язаннях в межах свого майна.
Підприємство не відповідає по зобов’язаннях Засновника, а Засновник не відповідає по зобов’язаннях Підприємства, якщо інше не передбачено законом або договором.
1.5. У своїй господарській діяльності Підприємство керується діючим законодавством України, актами органів Миколаївського міського самоврядування та цим Статутом.
 
Стаття 2. ПРЕДМЕТ ТА МЕТА ДІЯЛЬНОСТІ
 
2.1. Підприємства створені на базі КП “Миколаївкомунтранс” з метою реалізації на території міста заходів, направлених на практичне відпрацювання схеми збору та вивезення ТПВ, укладання договорів на вивезення ТПВ з мешканцями багатоквартирних будинків, будинків комунальної власності, приватного сектору, приватними підприємцями та іншими суб’єктами господарювання, незалежно від форм власності, контролю за вивозом сміття та його оплатою, перевірки дотримання Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, складання протоколів про порушення даних Правил.
2.2. Веде активну підготовчу та роз’яснювальну роботу з мешканцями, результатом якої є збільшення кількості укладених договорів.
2.3. Організує та виконує роботу по укладанню договорів на вивезення ТПВ з мешканцями приватного сектору, приватними підприємцями та іншими суб’єктами господарювання.
2.4. Веде базу даних власників відходів.
2.5. Розробляє дислокацію контейнерів на території району, узгоджує її з СЕС та адміністрацією району, відповідає за стан контейнерів.
 
 
 
Стаття 3. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА
ТА СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ
 
3.1. Підприємство самостійно планує свою діяльність та визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на надані послуги, необхідності свого соціального розвитку.
3.2. Підприємство надає послуги за цінами та тарифами, затвердженими рішенням виконкому Миколаївської міської ради.
3.3. Підприємство має право відкривати розрахунковий та інші рахунки для зберігання грошових коштів і здійснення всіх видів розрахункових, кредитних і касових операцій за місцем реєстру Підприємства або в будь-якому банку України.
3.4. Розрахунки Підприємства за своїми зобов’язаннями проводяться у безготівковому і готівковому порядку через відділення банків у відповідності з правилами здійснення розрахункових та касових операцій, затвердженими Національним банком України.
3.5. Підприємство здійснює бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність і подає її у встановленому обсязі органам державної статистики та засновнику.
3.6. За порушення договірних зобов’язань кредитно-розрахункової і податкової дисципліни, вимог до якості наданих послуг та інших правил здійснення господарської діяльності Підприємство несе відповідальність, передбачену законодавством України.
3.7. Комплексна ревізія фінансово-господарської діяльності Підприємства здійснюється не рідше одного разу на рік з ініціативи Засновника або адміністрації району.
3.8. Працівники Підприємства підлягають обов’язковому соціальному забезпеченню, соціальному та медичному страхуванню. Підприємство робить внески по соціальному страхуванню і забезпеченню в порядку і розмірах, визначених діючим законодавством.
3.9. Підприємство зобов’язане забезпечити для своїх працівників безпечні та нешкідливі умови праці і несе відповідальність у встановленому законодавством порядку за шкоду, заподіяну їх здоров’ю та працездатності.
3.10. Підприємство має право встановлювати для своїх працівників додаткові відпустки, скорочений робочий день та інші пільги.
3.11. Збитки, понесені Підприємством в результаті порушення майнових прав громадянами, юридичними особами, органами, відшкодовуються Підприємству за рішенням суду.
3.12. Порядок прийому та звільнення працівників, їх права та обов’язки визначаються діючим законодавством, цим Статутом, трудовим договором. Умови трудового договору не повинні суперечити діючому законодавству.
 
 
 
Стаття 4. ФОНДИ, МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА,
ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ ПРИБУТКУ
 
4.1. Для забезпечення діяльності Підприємства КП “Миколаївкомунтранс” наділяє його майном на умовах повного господарського відання.
4.2. У Підприємстві створюється фонд споживання та фонд накопичення, а також інші фонди, величина яких визначається Підприємством самостійно.
4.3. Джерелами формування майна Підприємства є:
- майнові внески КП “Миколаївкомунтранс”;
- доходи, одержані від реалізації послуг;
- кредити банків та інших кредиторів;
- придбання майна іншого підприємства, організації;
- інші джерела, не заборонені законодавчими актами України.
4.4. Основним показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.
Прибуток Підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці, податків та зборів до бюджету та інших операційних витрат.
Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у повному розпорядженні Підприємства.
4.5. Підприємство самостійно розподіляє чистий прибуток:
- фонд споживання;
- фонд розвитку Підприємства;
- фонд соціального розвитку;
- резервний фонд;
- інші фонди.
4.6. Збитки Підприємства відшкодовуються за рахунок резервного фонду, а у випадку, якщо коштів резервного фонду не вистачає, за рахунок інших джерел, які знаходяться у Підприємства.
4.7. Підприємство визначає фонд оплати праці, встановлює форми, системи і розміри оплати праці, інші види доходів працівників, які затверджені КП “Миколаївкомунтранс” після узгодження з адміністрацією району.
4.8. Трудові доходи найманого працівника Підприємства визначаються трудовим договором відповідно до законодавства України. Трудові доходи працівників Підприємства регулюються податками.
4.9. Трудові відносини найманих працівників з адміністрацією району регулюються трудовим та колективним договорами, положення яких не повинні суперечити діючому законодавству України.
 
 
 
Стаття 5. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ТА КОНТРОЛЮ,
ЇХ КОМПЕТЕНЦІЯ
 
5.1. Підприємство підпорядковується директору КП “Миколаївкомунтранс” та голові адміністрації району.
5.2. Підприємство району складається із начальника Підприємства, бухгалтера та майстрів згідно з штатним розкладом, затвердженим директором КП “Миколаївкомунтранс” за погодженням голови адміністрації району.
5.3. Виконавчим органом на Підприємстві є начальник. Начальник призначається розпорядженням засновника відповідно до діючого законодавства України.
5.4. Начальник КП “Миколаївкомунтранс” діє від імені Підприємства в межах, встановлених законом та Статутом Підприємства. Начальник має право без довіреності виконувати дії від імені Підприємства.
5.5. КП “Миколаївкомунтранс” здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю підприємства.
5.6. Основною формою здійснення повноважень трудового колективу Підприємства є загальні збори. Трудовий колектив Підприємства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь в його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Підприємством.
 
Стаття 6. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
 
6.1. Діяльність Підприємства може бути припинена:
- за рішенням Миколаївської міської ради;
- в інших випадках, передбачених законодавством України.
6.2. Припинення діяльності підприємства здійснюється шляхом його реорганізації або ліквідації.
6.3. При реорганізації Підприємства (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) його права переходять до правонаступника.
6.4. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка створюється за рішенням Миколаївської міської ради, а у випадках ліквідації Підприємства за рішенням суду – ліквідаційною комісією, призначеною цими органами в порядку, передбаченому законодавством України.
6.5. Ліквідаційна комісія несе майнову відповідальність за збитки, які спричинені нею Підприємству, а також третім особам, відповідно до діючого законодавства.
6.6. Ліквідація вважається завершеною, а Підприємство таким, що припинило свою діяльність, з моменту виключення його з державного реєстру.
 
_________________________________________________

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: