Мапа порталу

ВИКОНАВЧИЙ_КОМІТЕТ


РІШЕННЯ

№ 846 від 2009-02-27

Про затвердження Положення про надання дозволу на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами та отримання довідки про відсутність об’єктів поводження з небезпечними відходами (ВТР.ЧИН. №806 ВІД 22.08.14)

ВТР.ЧИН.
З метою забезпечення контролю за поводженням з небезпечними відходами, запобігання їх негативному впливу на здоров’я людини і навколишнє природне середовище, керуючись пп. 6 п. “а” ст. 30, пп. 7 п. “а” ст. 33 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, п. д) ч. 1 ст. 19, ст. 55 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, п. л) ч. 1 ст. 21, ст. 33, ст. 34 Закону України “Про відходи”, Постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.98 № 1218 “Про затвердження Порядку розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів” (зі змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.02 № 1518), виконком міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Положення про надання дозволу на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами та отримання довідки про відсутність об’єктів поводження з небезпечними відходами на території м. Миколаєва (додається).
2. Рішення від 26.12.08 № 2564 “Про затвердження Положення про надання дозволу на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами” вважати таким, що втратило чинність.
3. Відділу по роботі із ЗМІ (Атанасовій) розмістити рішення на Інтернет-порталі “Миколаївська міська рада”.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови – директора департаменту ЖКГ Новожилова В.К.



Міський головаВ.Д. Чайка



Затверджено
рішенням виконкому
міської ради
від 27 лютого 2009
№846



ПОЛОЖЕННЯ
про надання дозволу на експлуатацію об’єктів поводження
з небезпечними відходами та отримання довідки про відсутність об’єктів поводження з небезпечними відходами на території м. Миколаєва

1. Положення про надання дозволу на експлуатацію об’єктів поводження з небезпечними відходами та отримання довідки про відсутність об’єктів поводження з небезпечними відходами на території м. Миколаєва (далі – Положення) розроблено відповідно до Законів України “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про відходи”, “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” та Постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.98 № 1218 “Про затвердження Порядку розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів” (із змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ від 11.10.02).

2. Дане Положення регулює порядок видачі дозволу на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами (далі – дозвіл) та довідки про відсутність об’єкта поводження з небезпечними відходами (далі – довідка).

3. Надання дозволу здійснюється шляхом прийняття рішень виконкому міської ради. Підготовка проектів рішень виконкому міської ради здійснюється департаментом житлово-комунального господарства за дорученням міського голови чи його заступників. Дозвіл підписується заступником міського голови за підпорядкуванням.
3.1. Довідка видається управлінням охорони навколишнього природного середовища департаменту ЖКГ.

4. Дозвіл на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами повинні отримувати суб’єкти господарювання, які здійснюють операції поводження з небезпечними відходами на території міста (додаток 1). Підприємствам, на яких відсутні об’єкти поводження з небезпечними відходами, видається відповідна довідка (додаток 2).
5. Порядок отримання дозволу та довідки
5.1. Суб’єкт господарювання, який має намір отримати дозвіл чи довідку, надає до управління охорони навколишнього природного середовища наступні документи:
- заяву на ім’я заступника директора департаменту ЖКГ – начальника управління охорони навколишнього природного середовища.
- пакет документів, а саме:
- проект лімітів на утворення та розміщення відходів;
- довідка про наявність спеціально відведених в установленому законодавством порядку місць чи об’єктів розміщення відходів;
- відомості про склад і властивості відходів, що утворюються, а
також ступінь їх небезпечності для навколишнього природного середовища та здоров’я людини;
- довідка про нормативно допустимі обсяги утворення відходів;
- довідка про питомі показники утворення відходів;
- довідка про наявність установок (потужностей) з видалення відходів;
- довідка про наявність потужностей з утилізації відходів;
- копія договору (контракту) на передачу відходів іншим власникам;
- довідка про обсяги токсичних відходів та обсяги утворення, використання і поставку відходів як вторинної сировини і відходів виробництва за поточний рік;
- висновки санітарно-епідеміологічної експертизи щодо об’єктів поводження з відходами;
- інформація стосовно розміщення відходів, накопичених за попередні роки;
- наказ про призначення відповідальних осіб у сфері поводження з відходами;
- звіт про виконання планових заходів у сфері поводження з відходами за попередній рік;
- перспективний план заходів у сфері поводження з відходами, спрямований на запобігання або зменшення обсягів утворення відходів і запобігання їх негативного впливу на навколишнє природне середовище та здоров’я людини;
- ліцензія на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами (у разі одержання лімітів на утворення та розміщення відходів, включених до розділу А Жовтого переліку відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2000 року № 1120).

6. Порядок розгляду документів, наданих для отримання дозволу та довідки
6.1. Управління охорони навколишнього природного середовища департаменту ЖКГ розглядає наданий пакет документів, які зазначені у п. 5.1, і здійснює обстеження об’єкта з виїздом на місце. Термін – 1 місяць.
6.2. При обстеженні об’єкта визначається відповідність фактичних обсягів і місць розміщення небезпечних відходів вимогам природоохоронного законодавства та даним, вказаним у наданих суб’єктом господарювання документах.
6.3. У разі відповідності об’єкта вимогам, вказаним у п. 6.2, надання дозволу здійснюється шляхом прийняття рішення виконкому міської ради.
6.4. Довідка про відсутність об’єктів поводження з небезпечними відходами видається управлінням ОНПС департаменту ЖКГ.
6.5. У випадку виникнення будь-яких зауважень, дозвіл та довідка надаються тільки після їх усунення та повторної перевірки.

Терміни, які використовуються в Положенні:
небезпечні відходи – відходи, що мають такі фізичні, хімічні, біологічні чи інші небезпечні властивості, які створюють або можуть створити значну небезпеку для навколишнього природного середовища і здоров’я людини та які потребують спеціальних методів і засобів поводження з ними;
небезпечний фактор – будь-який хімічний, фізичний, біологічний чинник, речовина, матеріал або продукт, що впливає або за певних умов може негативно впливати на здоров’я людини;
об’єкти поводження з відходами – місця чи об’єкти, що використовуються для збирання, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження та захоронення відходів;
операції поводження з відходами – збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізація, видалення, знешкодження і захоронення відходів;
збирання відходів – діяльність, пов’язана з вилученням, накопиченням і розміщенням відходів у спеціально відведених місцях чи об'єктах, включаючи сортування відходів з метою подальшої утилізації чи видалення;
зберігання відходів – тимчасове розміщення відходів у спеціально відведених місцях чи об’єктах (до їх утилізації чи видалення);
видалення відходів – здійснення операцій з відходами, що не призводять до їх утилізації;
розміщення відходів – зберігання та захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах;
захоронення відходів – остаточне розміщення відходів при їх видаленні у спеціально відведених місцях чи на об’єктах таким чином, щоб довгостроковий шкідливий вплив відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини не перевищував установлених нормативів.



Додаток 1
до Положення



У К Р А Ї Н А
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

54030, м. Миколаїв, вул. Адмірала Макарова, 7, тел. 53-77-11



ДОЗВІЛ № _________ від __________

на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами

Дійсний з __________ до ______________

Дозвіл видано ___________________________________________________
____________________________________________________________

Адреса _________________________________________________________
Телефон ______________________________


Перелік дозволених для розміщення відходів

Найменування групи і виду відходів

Клас небезпеки

Розміщення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Заступник міського голови ____________________
(прізвище, ім’я, по батькові)

Дозвіл отримав ______________ “____” ____________ 200__р

Додаток 2
до Положення



У К Р А Ї Н А
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

54030, м. Миколаїв, вул. Адмірала Макарова, 7, тел. 53-77-11



_________ №____________________
на №______________від _____________



ДОВІДКА
про відсутність об’єктів поводження з небезпечними відходами

На Ваш запит стосовно отримання дозволу на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами на території Вашого підприємства управління охорони навколишнього природного середовища департаменту ЖКГ, розглянувши відповідні документи, повідомляє, що на Вашому підприємстві відсутній об’єкт поводження з небезпечними відходами, тому дозвіл на експлуатацію не потрібен.
Відходи, які утворюються в результаті господарчої діяльності підприємства, повинні збиратися, тимчасово зберігатися та утилізуватися на підставі діючого законодавства України та договорів на 200__ рік.

Заступник директора департаменту ЖКГ –
начальник управління ОНПС ____________________
(прізвище, ім’я, по батькові)


Отримав ______________ “____” ____________ 200__р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: