Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 23/16 від 2008-04-24

Про затвердження Положенняпро міський цільовий фондохорони навколишнього природного середовища


Відповідно до Бюджетного кодексу України, статей 15, 47 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, підпункту 25 пункту 1 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 № 1147 “Про перелік видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів”, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Положення про міський цільовий фонд охорони навколишнього природного середовища в новій редакції (додається).

2. Рішення міської ради від 20.10.2000 № 23/24 “Про затвердження Положення про міський цільовий фонд охорони навколишнього природного середовища” вважати таким, що втратило чинність.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань екологічної політики, охорони навколишнього середовища та ресурсозбереження (Літвака), з питань економічної політики, планування, бюджету та фінансів (Бернацького).



Міський головаВ.Д. Чайка


Затверджено
рішенням міської ради
від 24 квітня 2008
№23/16




ПОЛОЖЕННЯ
про міський цільовий фонд
охорони навколишнього природного середовища



1. Міський цільовий фонд охорони навколишнього природного середовища (далі – Фонд) утворюється в складі міського бюджету відповідно до підпункту 25 пункту 1 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 47 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", Постанов Кабінету Міністрів України від 17.09.96 № 1147 “Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів” зі змінами, від 01.03.09 № 303 “Про затвердження порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору” зі змінами та від 08.04.99 № 559 “Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів” зі змінами, статті 2 Закону України "Про систему оподаткуван¬ня", з метою концентрації коштів для цільового фінансування природоохоронних і ресурсо¬зберігаючих заходів, у тому числі наукових досліджень з цих пи¬тань, а також заходів для зниження впливу забруднення навколишньо¬го природного середовища на здоров'я населення.
2. Фонд утворюється у складі спеціального фонду міського бюджету м.Миколаєва за рахунок:
- частини від зборів за забруднення навколишнього при¬родного середовища, згідно з чинним законодавством;
- частини грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності, згідно з чинним законодавством.
Головні розпорядники коштів Фонду визначаються рішенням міської ради про міський бюджет на відповідний рік з дотриманням умов, визначених пунктом 3 частини 1, частиною 3 статті 22 Бюджетного кодексу України.
3. Кошти Фонду можуть використовуватись виключно для цільового фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, у тому числі наукових досліджень з цих питань, ведення державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду, заходів щодо зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища та інших відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.96 № 1147 “Перелік видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів”.
4. Забороняється використання коштів Фонду на заходи, не пе¬редбачені пунктом 3 цього Положення та Постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.96 № 1147 "Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів" із змінами та доповненнями.
5. Напрями та обсяги видатків Фонду на конкретні заходи затверджуються міською радою одночасно із затвердженням бюджету міста окремим додатком до рішення міської ради.
У межах напрямів та обсягів видатків, затверджених Миколаївською міською радою, виділення коштів із Фонду для фінансування природоохоронних заходів по кожній окремій пропозиції, наданій підприємствами, організаціями, установами, громадянами та іншими сторонами, зацікавленими у вирішенні екологічних проблем міста, здійснюється за розпорядженням міського голови.
У разі необхідності, розпорядженню міського голови про виділення коштів може передувати висновок експертів чи конкурсний відбір кращих природоохоронних проектів. Підготовка розпоряджень міського голови і контроль за їх виконанням покладається на департамент житлово-комунального господарства.
6. Про використання коштів Фонду департамент ЖКГ звітує перед міською радою в межах єдиного звіту про виконання бюджету міста. Щоквартальний звіт про використання коштів Фонду розглядається постійною комісією міської ради з питань екологічної політики, охорони навколишнього середовища та ресурсозбереження.
Ведення обліку та оперативного контролю за видатками Фонду по¬кладається на департамент ЖКГ.
7. Підприємства, установи та організації звітують перед департаментом ЖКГ про цільове використання коштів Фонду.
8. Миколаївська міська рада щорічно розглядає та затверджує звіт про витрати коштів Фонду.
Щорічний звіт про використання коштів Фонду підлягає обов’язковому опублікуванню у періодичних виданнях.
9. За нецільове використання коштів Фонду посадові особи несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
___________________________________________________

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: